Supa de bibilica cu galuste

 Pentru ca este mai sanatoasa decat puiul,am mai spus la alte postari,de cate ori gasesc la LIDL,cumpar dar de aceasta data am avut o bibilica primita de la tara si am facut supa cu galuste pentru ca nu mai facusem de mult iar pieptul si pulpele le-am pus la salata de boeuf,este impropriu spus salata de boeuf daca nu-i pregatita cu carne de vita, dar asa ne-am obisnuit si asta pentru ca de asemenea,nu mai facusem de la Revelion!
Sa nu va mirati de cum arata supa,dar eu asa pregatesc toate supele,nu pun in farfurie legume si nici carne pentru ca le folosesc in alta parte,carnea la rasol cu mamaliga si mujdei iar legumele la salata
 
AVEM NEVOIE DE
1bibilica
1ceapa
4morcovi
1telina mica
2radacini de pastarnac sau patrunjel
500g cartofi
2-3crengute de telina
sare
GALUSTE DE GRIS
1ou
3linguri cu gris
un praf de sare
CUM SE PROCEDEAZA
Bibilica daca e bine curatata,o speli si o pui intr-o oala mare sa fiarba,dupa ce ai adunat toata spuma,adaugi legumele curatate si spalate,1lingura rasa cu sare si lasi sa fiarba
Dupa 30min verifici legumele si daca sunt fierte le scoti intr-un vas pentru ca le folosesti la salata iar carnea mai ramane sa fiarba
Dupa ce a fiert si carnea,o scoti intr-un castron si o lasi acoperita,supa o strecori,o pui din nou intr-o oala mai mica,
Pentru galuste,bati oul intr-un bol cu un praf de sare,adaugi grisul si amesteci bine,lasi deoparte pana clocoteste supa,apoi cu lingurita iei din compozitie si dai drumul in oala,adaugi si crengutele de telina,dai focul mic,pui capac si lasi sa fiarba incet 10min
la final potrivesti de gust si se poate manca fierbinte sau calda
 

 

   Pofta buna!
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme