Tort red velved cu fructe de padure

 Am un fix cu acest red velved,de cand a aparut pe internet dar asta nu ca ar avea un gust deosebit,doar pentru simplu fapt ca eu am un al doilea fix(pe langa altele😂)si anume,fixul culorilor;imi place foarte mult ceea ce fac,imi plac farfuriile sau platourile sa fie frumos colorate in ton cu anotimpuri sau in ton cu diferite alte evenimente,nu dati cu pietre,fiecare are "piticii"lui si de aceea de cate ori gasesc Mix de red velved,cumpar!

AVEM NEVOIE DE
BLAT
1plic Mix Red Velved(400g)
4oua
150g unt topit
CREMA
250g branza Macarpone
100ml frisca lichida
un praf de sare
2linguri crema de fistic
DECOR
250g mix fructe de padure
50ml apa
1plic Tort-Gelee rosu
SIROP
200ml apa
3linguri zahar
50ml coniac
CUM SE PROCEDEAZA
Pui in cuva robotului mixul de red velved,adaugi ouale si untul topit si racit apoi framanti cu paleta 15min sau folosesti mixerul de mana
Rastorni in tava de 20cm diametru unsa sau cu hartie de copt si la cuptor va sta 30minute la 180de grade

 
 
 
 
 

In acest timp,amesteci branza cu crema de fistic si un praf de sare,dupa omogenizare amesteci usor cu frisca batuta tare
 

 

Blatul dupa ce s-a copt il indrepti la suprafata daca a crescut neregulat apoi il tai in doua
Pui pe un blat prima foaie,o insiropezi cu siropul pregatit in prealabil apoi jumatate din crema,acoperi cu a doua foaie insiropata,pui crema iar cu ce ramane il imbraci si-l lasi la frigider 2-3ore sau chiar pana a doua zi
 

 Pentru decor pui mixul de fructe de padure intr-un vas pe foc,adaugi apa si lasi sa fiarba 3-4minute,amesteci apoi cu tort-gelee,mai lasi pe foc 1minut nu mai mult apoi rastorni deasupra tortului si nivelezi suprafata apoi lasi la figider pana se intareste
Pentru cine doreste,dupa ce au fiert fructele de padure,se paseaza cu blenderul apoi trecute prin sita si la final amestecat cu tort-gelee
Eu am pasat cu furculita pentru ca mi-am dorit sa fie bucatele de fructe
 

 
Sa va fie de folos!

 
 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme