Chec marmorat cu ciocolata si migdale
Imi plac mult astfel de checuri,mai ales cand in compozitie intalnim amestecul de faina de grau cu faina de migdale,gustul e deosebit de bun!
150g ciocolata neagra
180g unt moale
100g zahar
2plicuri zahar vanilat
1lingurita extract de vanilie
4oua
100g faina de migdale
100g faina alba de grau
1lingurita praf de copt
100ml lapte
3linguri migdale taiate
CUM SE PROCEDEAZA
Bati bine untul cu jumatate din zahar si zahar vanilat,adaugi galbenusurile pe rand mixand dupa fiecare apoi cele doua fainuri cu praful de copt iar la final amesteci usor cu albusurile batute spuma cu un praf de sare si restul de zahar
Imparti compozitia in doua boluri si intr-unul amesteci extractul de vanilie cu migdalele taiate si 30ml lapte iar in al doilea ciocolata topita pe bain marie cu restul de lapte,dupa ce s-a racitIn tava rotunda de 20cm diametru si unsa cu ulei,pui cele doua aluaturi intercalat cu o lingura mare apoi la cuptor va sta 45min la 170de grade
Dupa ce s-a racit putin,scoti pe un platou,pudrezi cu zahar,tai si pui pe farfurie
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!