Tort cu crema de fistic
Am descoperit fisticul cu tot ce inseamna el,creme de tot felul,cafea de fistic,lichior de fistic,toping de ornat prajiturile si multe alte
M-am aprovizionat cu cate ceva si am inceput sa le folosesc iar gustul tuturor ce am facut,nu pot spune decat WOW si atat!!
BLAT
200g piscoturi de sampanie
200ml cafea de fistic pregatita
50ml lichior de fistic
CREMA
250g Mascarpone
200ml frisca lichida neindulcita
3linguri crema de fistic
2-3picaturi esenta de fistic
ORNAT
200g ciocolata neagra
100ml smantana lichida
4linguri granule de fistic
CUM SE PROCEDEAZA
Scoti inelul de la forma rotunda de 20cm si-l pui pe un platou,in interior pui piscoturi inmuiate in cafea racita si amestecata cu lichior,iar dupa ce ai umplut toate golurile lasi deoparte
Mixezi branza cu un praf de sare si crema de fistic,esenta de fistic iar la final amesteci usor cu frisca batuta tare si dupa omogenizare,pui peste piscoturi jumatate de crema
Dupa nivelare,acoperi cu un alt rand de piscoturi,adaugi restul de crema,nivelezi suprafata si lasi la frigider pana a doua zi
Scoti platoul din frigider si pui deasupra ciocolata topita cu smantana,amestecata energic si racita si din nou lasi la frigider 2-3h apoi scoti platoul,scoti inelul cu atentie trecand cu un cutit de jur imprejur,pui deasupra granulele de fistic apoi tai si servesti.
Un deliciu maxim,sa va fie de folos!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!