Am avut cateva gutui puse prin casa,in ideea ca se vor mai coace si va mirosi frumos dar n-a fost sa fie caci nici nu s-au copt,nici miros nu emanau,ba din contra,incepeau sa se strice,ce sa spun,nici gutuia nu mai e ce era odata!😂
Le-am selectat care erau mai sanatoase,le-am curatat,le-am ras si am facut prajitura care urmeaza s-o vedeti iar ce mi-a ramas,am pus la congelator pentru altadataAVEM NEVOIE DE
5oua
4linguri zahar
1cana cu faina,cana fiind de 250ml
1plic praf de copt
1plic zahar vanilat
un praf de sare
6linguri cu ulei
gutui rase
CUM SE PROCEDEAZA
Mai intai ne ocupam de gutui,spalate,bine sterse,taiate in sferturi,curatate de casuta cu seminte(coaja ramane),rase pe ochiurile mari de la razatoare,apoi rezultatul pus intr-un bol cu apa rece si o lamaie stoarsa sa nu oxideze
Galbenusurile frecate cu ulei cate putin iar cand ai obtinut o maioneza,lasi deoparte apoi faci o bezea din albusuri batute cu un praf de sare si zahar,zahar vanilat iar la final,amesteci usor cu galbenusuri,faina cernuta cu praf de copt si amesteci cu spatula iar dupa omogenizare adaugi gutuile si continui cu amestecatul
Rastorni in tava unsa si tapetata cu faina sau orice alta tava ai
Deasupra eu am pus cateva cubulete de gutuie care mi-au ramas,apoi la cuptor 30min la 180 de gradeDupa ce s-a racit putin,scoti prajitura pe platou,pudrezi cu zahar apoi taiPofta buna si sa va fie de folos!
Rastorni in tava unsa si tapetata cu faina sau orice alta tava ai
Deasupra eu am pus cateva cubulete de gutuie care mi-au ramas,apoi la cuptor 30min la 180 de gradeDupa ce s-a racit putin,scoti prajitura pe platou,pudrezi cu zahar apoi taiPofta buna si sa va fie de folos!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!