Am facuti o revizuire prin sertarele de la congelator si am dat de o punga cu tije de rubarba,pfuuu,bucuria mea pentru ca tot aveam o reteta nemteasca cu rubarba,am facut-o si a fost super,super buna!AVEM NEVOIE DE
200g piscoturi
250g Mascarpone
3linguri zahar pudra
1plic zahar vanilat
200ml frisca lichida
coaja rasa de lamaie
UMPLUTURA
500g tije de rubarba
100g zahar
zeama de la 2portocale
1lingurita extract de vanilie
CUM SE PROCEDEAZA
Rubarba taiata cubulete,o pui intr-un vas pe foc,impreuna cu zahar,zeama de portocale,acoperi si lasi pe foc mic 15-20min,amestecand iar cand rubarba s-a topit si s-a format un sos,opresti focul si lasi deoparte
Intr-un castron,bati frisca tare cu zahar,amesteci usor cu Mascarpone,coaja de lamaie,vanilie iar dupa omogenizare,lasi deoparte Intr-o tava de chec cu inel detasabil,pui piscoturi sa acopere toate golurile,deasupra cateva linguri cu sos de rubarba,apoi tot cateva linguri crema cu Mascarpone,dupa nivelare,acoperi cu piscoturi si din nou cateva linguri cu sos de rubarba,dupa nivelare,crema cu Mascarpone ramasa,dupa nivelare restul de sos pe mijloc,ornezi cu ciocolata alba si la frigider pana a doua zi
Atentie cand desprinzi inelul,crema fiind moale,ramane pe inel,cred ca ar fi trebuit si gelatina in crema cu Mascarpone,dar m-am descurcatPofta buna si sa va fie de folos!
Atentie cand desprinzi inelul,crema fiind moale,ramane pe inel,cred ca ar fi trebuit si gelatina in crema cu Mascarpone,dar m-am descurcatPofta buna si sa va fie de folos!
Piscoturile se pot insiropa cine doreste dar in cazul de fata daca sosul de rubarba este mai moale nu e nevoie!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!