Panna cotta cu fructe rosii

Am primit de la nepotica mea din Franta o carte cu multe retete de bucatarie,le-am studiat si care mi s-au parut mai interesante am inceput sa le fac chiar daca unele deja sunt facute dar sunt altfel retetele,oricum chiar daca retetele sunt diferite,cand spui panna cotta,nu pot fi decat senzationale! 


AVEM NEVOIE DE
1cutile lapte de cocos 400ml
200ml smantana lichida pentru gatit
1lingura zahar
1lingurita gelatina granulata
300g fructe rosii zmeura
1/2lamaie
1plic zahar vanilat
2linguri zahar pentru fructe
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-un vas pe foc mic pui laptele,smantana,un praf mic de sare,zahar si amesteci pana se topeste iar cand a ajuns la punctul de fierbere,adica face de jur imprejurul lichidului si pe peretii vasului bule,dai deoparte si amesteci cu gelatina hidratata 10min in apa rece apoi umpli cupele trei sferturi si le lasi in frigider
Pui intr-un vas pe foc fructele cu 2linguri zahar,zeama de la 1/2lamaie,amesteci iar cand s-a format un sos dai vasul deoparte
Amesteci sosul cu zahar vanilat si lasi sa se raceasca si optional,poti trece sosul prin sita 
Dupa ce s-a intarit panna din cupe,pui deasupra cate 2-3linguri de sos,deasupra cateva fructe si din nou la frigider pana la servire
Poftya buna!
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme