Salata de boeuf






Vreau sa va spun,ca de cand sunt eu si am inceput sa fac aceasta salata,niciodata nu-mi reusea gustul de sare,salata era prea sarata sau de loc;asa ca m-am hotarat cu ceva ani in urma sa pun sare la fiert si mi-a reusit metoda;la final nu mai pun de loc sau foarte putin;incercati si voi.
Toata lumea stie ca nu-i corect ceea ce spunem noi,adica salata de boeuf,atat timp cat in compozitie nu se gaseste carne de vita ci de pui,dar daca asa am apucat cu generatii in urma,asa continuam
AVEM NEVOIE DE:1pui mare,1kg de morcov,1telina mare,1kg de pastarnac sau patrunjel radacina,2kg de cartofi roz,2borcane cu castraveti murati,6oua,500ml ulei,sare,piper,gogosari
CUM SE PROCEDEAZA:Puiul,morcovul,telina,pastarnacul,curatate,spalate,le pun la fiert intr-o oala mare cu un pumn de sare grunjoasa;las sa fiarba incet 2ore,pana se desprinde usor carnea de pe oase;la mijlocul timpului,adaug si cartofii curatati si spalati;dupa ce totul este fiert scot intr-un vas mare iar dupa ce s-au racit,scot carnea de pe oasele puiului, o tai marunt impreuna cu legumele,la urma si castravetii taiati la fel de marunt si storsi de zeama;amestec toate ingredientele,condimentez cu sare daca mai e nevoie,piper si adaug maioneza facuta din 3galbenusuri fierte si 3crude(imi place salata cu multa maioneza);amestec totul,apoi pun salata pe platouri mici le imbrac cu maioneza si le ornez dupa imaginatie.
Am ornat si o salata pentru masa de Revelion.
Aceste poze fiind cele mai recente,adica de la Revelionul 2018 reteta este aceeasi iar pentru ornat,am amestecat maioneza cu putin colorant gel verde,sa fie in ton cu atmosfera!

Pentru ca reteta este aceeasi,mai pun doar cate o poza de la revelionul din 2014
Revelion 2017
Revelion 2019

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme