Punguta cu surprize
Ingrediente(pentru 2persoane):2pulpe de pui,1pachet de foitaj,3ciuperci,1cartof,1ceapa mica,1lingura unt+2linguri ulei,seminte de marar,1legatura de marar verde,1ou,sare,piper,1/2pahar vin alb
Pulpele curatate,spalate,taiate in doua,se scoate pielea iar la ciocanele se taie tendoanelesi cu degetele se impinge carnea spre capatul opus;se prajesc si ciocanelele si partile superioare in ulei amestecat cu unt,dupa care se scot pe prosoape de hartie;in acelasi ulei se caleste ceapa tocata marunt cu ciupercile feliate iar dupa cateva minute se adauga cartoful curatat si taiat cubulete mici si vinul;dupa ce cartoful este fiert se condimenteaza se adauga semintele de marar si mararul tocat;aluatul se intinde si se taie in patrate mari(o foaie taiata in patru),pe ele se pune cate o lingura de amestec de ciuperci,deasupra ciocanelul,se strange aluatul in jurul lui si se leaga cu ata alimentara;pe alte doua patrate de aluat se pun la fel ciuperci,deasupra doar carnea de la superioare si se strange aluatul,la fel legate cu ata;aceste pungute se pun in tava pe hartie de copt,se ung cu galbenus si se coc 30min dupa care se servesc;sunt gustoase si interesante ca aspect
Reteta inspirata din revista Femeia de azi
Pulpele curatate,spalate,taiate in doua,se scoate pielea iar la ciocanele se taie tendoanelesi cu degetele se impinge carnea spre capatul opus;se prajesc si ciocanelele si partile superioare in ulei amestecat cu unt,dupa care se scot pe prosoape de hartie;in acelasi ulei se caleste ceapa tocata marunt cu ciupercile feliate iar dupa cateva minute se adauga cartoful curatat si taiat cubulete mici si vinul;dupa ce cartoful este fiert se condimenteaza se adauga semintele de marar si mararul tocat;aluatul se intinde si se taie in patrate mari(o foaie taiata in patru),pe ele se pune cate o lingura de amestec de ciuperci,deasupra ciocanelul,se strange aluatul in jurul lui si se leaga cu ata alimentara;pe alte doua patrate de aluat se pun la fel ciuperci,deasupra doar carnea de la superioare si se strange aluatul,la fel legate cu ata;aceste pungute se pun in tava pe hartie de copt,se ung cu galbenus si se coc 30min dupa care se servesc;sunt gustoase si interesante ca aspect
Reteta inspirata din revista Femeia de azi
Pungute tare delicioase.Pup!
RăspundețiȘtergere