Galette cu prune





Aceasta prajitura este de fapt o tarta romaneasca.
Ingrediente:250g aluat de foitaj,500g prune coapte,100g zahar brun,2linguri migdale macinate,1lingura scortisoara,30g nuca tocata cu cutitul,2linguri unt taiat cubulete,1ou,1lingura zahar brun,1cana frisca,3linguri miere
O forma rotunda o tapetezi cu hartie de copt,deasupra pui aluatul si lasi marginile in exterior;intr-un castron,prunele taiate le amesteci cu zahar,migdale,scortisoara si nuca;pui in mijlocul aluatului,deasupra bucatelele de unt si cativa fulgi de migdale;marginile aluatului il rasucesti in interior astfel incat sa-ti rezulte o bordura de jur imprejurul prunelor;ungi cu ou batut,presari cu zahar brun si coci pana ce prajitura este rumenita iar umplutura bolboroseste;pentru ca este o prajitura foarte zemoasa o lasi pana a doua zi,cand o servesti taiata in triunghiuri deasupra cu un mot de frisca

Un comentariu:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme