Regina budincilor








Nu este o prajitura regala,doar asa se numeste aceasta budinca
Ingrediente:375ml lapte,2linguri unt,coaja rasa de la 1lamaie,3galbenusuri,2plicuri zahar vanilat,1si1/2cana firimituri de paine alba proaspata,2linguri gem de zmeura
Bezea:3albusuri,3linguri zahar pudra
Intr-un vas la foc mic,pui laptele,untul si coaja de lamaie iar dupa ce s-a topit untul,dai deoparte;galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra si vanilia pana rezulta o crema pufoasa,se amesteca in lapte,se adauga firimiturile,amesteci si rastorni intr-un vas termorezistent rotund mic,lasi 15 min,sa se odihneasca apoi dai la cuptor 20-30min,pana se incheaga,scoti vasul lasi sa se raceasca,intinzi deasupra gemul incalzit si racit (doar daca gemul este gros il incalzesti);
albusurile batute tare cu zahar pana formeaza creste sticloase rastorni peste gem,nivelezi si dai la cuptor pana se rumeneste bezeaua;dupa ce s-a racit se taie si se serveste si ca o observatie pentru mine,este prea multa bezea.

3 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme