Chec cu lavanda si ciocolata






Ingrediente:250g faina,200ml lapte,100g unt,2oua,150g zahar,1praf de copt,zahar vanilat,2linguri lavanda(din comert),sare,zahar pudra cu lavanda
Galbenusurile frecate bine cu zahar pana-si dubleaza volumul,adaugi treptat untul topit si racit,zaharul vanilat,lapte,faina amestecata cu praful de copt,lavanda iar la urma albusurile batute spuma cu un praf de sare;rastorni compozitia in tava cu hartie de copt,deasupra razi ciocolata din belsug si dai la cuptor la foc moderat 40min;dupa ce se raceste in tava pudrezi checul cu zahar pudra.
Sfatul meu:este bine sa lasati checul in cuptor cu usa deschisa sa se raceasca,evitati (cum mi s-a intamplat mie)sa se lase la mijloc deoarece aluatul este o spuma iar la diferenta de temperatura se lasa imediat

4 comentarii:

  1. Tot caut lavanda si nu gasesc.Imi place checul acesta.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Lulu e foarte bun si parfumat checul!

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte interesant nu stiam ca lavanda se poate manca este prima oara cand vad asa ceva, si au am lavanda imi plantasem enorm de multa in fata geamului intr-o vreme, miroasea foarte frumos dar in 2 ani a trebuit sa o tai/scot caci in 2 ani se face urata gen tufisuri, gen buruiana si nu mai este frumoasa, am facut niste pernite cu multe crengi pentru miros si le-am pus in dulpuri unde imi mai tin asternuturi, paturi...
    daca stiam ca se poate manca :)) haha, sunt curioasa ce gust are, mie imi place mirosul dar nu mi se pare un miros...apetisant deci mancabil.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai LULU mai iar ai facut bunatati interesante pe aici....Bravo tie !!!
    Dar cu lavanda zau ca nu am mai mancat...
    Este lavanda ce o gasim toamna la piata sau altfel ???
    Duminica relaxanta, te tzuc !

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme