Chec cu lavanda si ciocolata
Ingrediente:250g faina,200ml lapte,100g unt,2oua,150g zahar,1praf de copt,zahar vanilat,2linguri lavanda(din comert),sare,zahar pudra cu lavanda
Galbenusurile frecate bine cu zahar pana-si dubleaza volumul,adaugi treptat untul topit si racit,zaharul vanilat,lapte,faina amestecata cu praful de copt,lavanda iar la urma albusurile batute spuma cu un praf de sare;rastorni compozitia in tava cu hartie de copt,deasupra razi ciocolata din belsug si dai la cuptor la foc moderat 40min;dupa ce se raceste in tava pudrezi checul cu zahar pudra.
Sfatul meu:este bine sa lasati checul in cuptor cu usa deschisa sa se raceasca,evitati (cum mi s-a intamplat mie)sa se lase la mijloc deoarece aluatul este o spuma iar la diferenta de temperatura se lasa imediat
Tot caut lavanda si nu gasesc.Imi place checul acesta.Te pup!
RăspundețiȘtergereLulu e foarte bun si parfumat checul!
RăspundețiȘtergerefoarte interesant nu stiam ca lavanda se poate manca este prima oara cand vad asa ceva, si au am lavanda imi plantasem enorm de multa in fata geamului intr-o vreme, miroasea foarte frumos dar in 2 ani a trebuit sa o tai/scot caci in 2 ani se face urata gen tufisuri, gen buruiana si nu mai este frumoasa, am facut niste pernite cu multe crengi pentru miros si le-am pus in dulpuri unde imi mai tin asternuturi, paturi...
RăspundețiȘtergeredaca stiam ca se poate manca :)) haha, sunt curioasa ce gust are, mie imi place mirosul dar nu mi se pare un miros...apetisant deci mancabil.
Mai LULU mai iar ai facut bunatati interesante pe aici....Bravo tie !!!
RăspundețiȘtergereDar cu lavanda zau ca nu am mai mancat...
Este lavanda ce o gasim toamna la piata sau altfel ???
Duminica relaxanta, te tzuc !