Oua in cocotte
Aceste cocotte (in franceza)sunt mici vase de ceramica de dimensiuni diferite in care poti face incepand de la aceasta reteta pe care v-o propun pana la un fel de mancare,care bineinteles este facuta doar pentru o singura persoana,pentru ca se serveste direct din vas;aceste vase,au (unele)si capac;reteta reprezinta un mic dejun
Ingrediente:2oua,1rosie,1ardei gras cocorat,1lingura de unt,1catel de usturoi,1lingurita de boia dulce,sare piper
Ardeiul taiat cubulete si usturoiul de asemenea se calesc in unt,adaugand sare,dupa care se da deoparte;rosia oparita,curatata de coaja si seminte se taie cubulete;in cocote se imparte ardeiul,cu putina boia si piper deasupra,se sparge cate un ou,peste ou cubulete de rosie,se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor 15min,dupa acest timp,se scot,se presara boia,sare si piper si se servesc calde si cu salata verde(eu nu am avut)
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!