Inghetata de menta cu lacrimi de ciocolata







Ingrediente:2oua,4linguri cu zahar,1lingurita de faina,1cana cu lapte,1mana de menta proaspata,50ml sirop de menta din comert sau facut in casa dar sa fie mai gros,pepite de ciocolata
Se fierbe laptele impreuna cu menta spalata,dupa ce s-a strecurat si racit,se adauga 2linguri de zahar,galbenusurile,faina si se pune pe baie-marin,amestecand continuu pana se ingroasa;separat se bat albusurile spuma cu restul de zahar,se incorporeaza treptat crema de galbenusuri racita ,boabele de ciocolata si siropul de menta;se amesteca usor cu o spatula,apoi se da la congelator 6ore;daca nu este pronuntata culoarea se pot pune cateva picaturi de colorant verde;la servire se orneaza cu crengute de menta.
Siropul de menta se face asa:
se fierbe un buchet de menta verde spalata in apa cat s-o cuprinda pana-si elimina aroma si mirosul apoi se strecoara,se masoara apa si la o cana cu apa de la fiert se pune 2cani cu zahar,pentru un sirop mai gros sau o cana si se lasa la fiert pana se ingroasa ca mierea iar la final se stoarce 1/2lamaie
Se poate adauga si 1-2picaturi de colorant alimentar verde apoi se foloseste la orice,inghetata,de baut cu apa minerala sau chiar adaugat in diferite alte dulciuri!

2 comentarii:

  1. bunnna , racoritoare!nu prea am curaj sa incerc inghetata in casa, am facut o data dar nu mi-a iesit asa cremoasa ca si cea de cumparat!o vad a ta si parca m-as apuca sa fac:)

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme