Placinta dobrogeana

Multe persoane am auzit laudand aceasta placinta,asa ca am cautat pe google faimoasa reteta de placinta dobrogeana;am ramas dezamagita pentru ca toate persoanele spuneau ca poseda reteta originala dar nici una nu semana cu alta;ce am inteles eu de la aceasta placinta,e ca se face cu branza sarata,se increteste cand se pune in tava,de aceea i se mai spune si placinta creata si se pliaza intr-un anume fel.
Intr-un final,am cules de la fiecare cate ceva si am facut si eu aceasta renumita si mult laudata placinta dobrogeana dar nu am pliat-o ca nu am stiut si nici nu am vazut pe cineva cum face;cat despre gust,va spun ca este incredibil de buna.
Ingrediente foi:500g faina,1cub drojdie,20ml ulei,sare,1pachet unt,apa calda
Umplutura:500g branza de vaci,300g telemea de oi,6oua,300g smantana
Dizolvam drojdia cu putina apa calda,amestecam cu faina cernuta,sare,apa calda,pana rezulta un aluat lipicios,adaugam uleiul cate putin si cand nu se mai lipeste de palme,acoperim vasul si-l lasam sa creasca;intr-un bol radem telemeaua,amestecam cu 4oua si branza de vaci si mai adaugam sare daca e nevoie.
Rupem din aluat si intindem foi subtiri,le ungem cu unt topit,punem cate 3-4linguri de branza apoi adunam laturile astfel formand un plic,incretim acest plic apoi il punem in tava unsa cu unt;procedam asa pana se termina si aluatul si branza;eu nu am procedat asa pentru ca am tava mare,asa ca am facut rulouri normale pe care le-am incretit,de fapt mi-am dorit sa fie crete dar nu s-a putut nu stiu de ce!!!
Mai ungem placinta cu unt si o lasam la cuptor 40-50min;cand este aproape rumenita,scoatem tava si rasturnam ouale ramase amestecate cu smantana si un praf de sare;mai lasam la cuptor 10min.
Se serveste calda pudrata cu zahar dar si rece este minunata!!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme