Budinci cu afine

La aceasta reteta mi-a trebuit dulceata de afine si cum nu am avut,am facut imediat,chiar daca suntem in decembrie,dupa cum v-am spus si aici
Aceste budincute sunt extrem de gustoase si aromate si se poate folosi si alta dulceata
Ingrediente aluat:125g unt,125g zahar,2oua,125g faina,1/2lingurita praf de copt,1lingurita amestec de mirodenii pentru prajituri
Ingrediente sos(dulceata):300g afine congelate,4linguri zahar,3buc anason stelat,1lingurita scortisoara macinata,3-4linguri apa
Pentru sos se pun toate ingredientele intr-un vas pe foc 10min amestecand,se scoate apoi anasonul si se da deoparte;
Pentru aluat,se face o crema din unt si zahar,se adauga ouale pe rand mixand energic dupa fiecare,apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt,mirodenii si cernuta,amestecand usor cu un tel
In formele de dariole se pune cate 1lingurita plina cu sos
se acopera cu aluat pana la treisferturi,se pun formele intr-o tava
si se lasa la cuptor 30min,pana se rumenesc,se lasa sa se raceasca in forme
Daca budincutele au crescutprea mult,se taie la nivelul formelor,altfel nu stau pe farfurie pentru ca sunt bombate,se vor taia de fapt toate,chiar daca nu sunt crescute
La servire,se rastoarna pe farfurie 1sau2,astfel sosul de afine va deveni un delicios ornament si se mai poate pune alaturi 1-2lingurite de sos si un varf de menta.








2 comentarii:

  1. arata atat de bine incat imi vine sa ma asez la masa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Facem o proba cu comentariile ca m-am saturat de atatea probleme!!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Banner

Google+ Followers

Persoane interesate