Chefal la cuptor

Chefalul este un peste rapitor de apa dulce,este un peste fara oase si foarte bun;de vreo 4ani pe masa de revelion nu-mi lipseste pestele si pentru faptul ca asa se spune trebuie sa mananci peste dar si pentru faptul ca de Craciun se pregatesc tot felul de mancaruri grele,de Revelion ne trebuie ceva mai usor.Nu este o regula pentru toata lumea,doar pentru mine.
Ingrediente:1kg de chefal,100ml vin alb
Sos:1leg.patrunjel tocat marunt,1ardei iute ,1lingura cu boia,1lingurita coriandru macinat,1lingurita chimion,5-6linguri ulei de masline,2linguri zeama de lamaie,sare,piper,condimente pentru peste Kamis
Garnitura:1cana cus-cus,50g unt,sare,1lingura menta uscata,1cana cu apa
Pestele curatat,spalat,uscat,condimentat cu sare si condimente pentru peste,se lasa deoparte;intr-un bol se amesteca toate ingredientele pentru sos,iar daca este prea uscat,se mai poate adauga ulei si putina apa
Se pune fiecare peste pe hartie de copt,se imparte sosul pe fiecare peste
se strange hartia in jurul pestelui in asa fel sa nu curga sosul,se adauga la fiecare cate 2linguri cu vin si se lasa la cuptor 20min.
In acest timp se pregateste garnitura;intr-un vas cu apa si sare pusa pe foc,dupa ce a clocotit,se adauga cus-cus-ul,se acopera si se opreste focul;dupa 10min se amesteca cu o furculita,se adauga untul,menta si se omogenizeaza.
Pestele se serveste pe platou pe pat de cus-cus.




0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme