Dulceata de cirese

A venit si randul acestei dulceti;poate ati observat ca eu mai mult de 1kg de fructe nu fac pentru ca la noi in familie,asa ceva se consuma foarte putin;pe fete le intreb ce sortiment vor,iar eu raman cu restul;dar daca stau bine si ma gandesc,daca adun cele 4borcane din fiecare fruct,rezultatul e unul destul de mare.
AVEM NEVOIE DE:
1kg de cirese fara samburi
2cani cu zahar
1stea de anason
1lamaie
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pun ciresele intr-un vas impreuna cu zaharul si anasonul,se lasa 1h acoperit sa-si lase suc
apoi se pune pe foc mare,avand grija sa se amestece mereu sa nu se prinda de fundul vasului si sa se adune mereu spuma ce se formeaza
Dupa 30-40min,se face proba pe farfurie cu o lingura de dulceata pusa in frigider,iar daca este legata,se adauga zeama de lamaie iar dupa 1-2clocote se opreste focul
Se pune dulceata fierbinte in borcane curate,se infileteaza capacele apoi se depoziteaza la camara.




 

3 comentarii:

  1. Arata minunat si parca ii simt mirosul :) Nici noi nu facem multa dulceata, dar exista unele sortimente (mai ales de visine, afine si zmeura) care niciodata nu sunt de ajuns :)

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Banner

Google+ Followers

Persoane interesate