Gem de cirese
S-au copt ciresele la gradinaaaaa,waw ma satur si eu de cirese fara"carne"!!!
Am facut in primul rand gem pentru ca asa mi se cere,apoi daca raman,fac si dulceata!
AVEM NEVOIE DE:1kg de cirese fara samburi
1steluta de anason
3cani cu zahar
1lamaie
CUM SE PROCEDEAZA:
Ciresele se pun intr-un vas,se paseaza cu blenderul vertical,se rastoarna in vasul de fiert,se adauga zaharul,anasonul stelat si se fiebe la foc mare adunand spuma care se formeaza
Dupa 30-40min se face proba punand pe farfurie 1lingura de gem lasata in frigider cateva minute;daca este bine legat,se adauga zeama de lamaie iar dupa 1-2clocote se opreste focul, se da vasul deoparte
si se pune gemul fierbinte in borcane curate,se infileteaza capacele apoi se depoziteaza la camara.
Am facut in primul rand gem pentru ca asa mi se cere,apoi daca raman,fac si dulceata!
AVEM NEVOIE DE:1kg de cirese fara samburi
1steluta de anason
3cani cu zahar
1lamaie
Ciresele se pun intr-un vas,se paseaza cu blenderul vertical,se rastoarna in vasul de fiert,se adauga zaharul,anasonul stelat si se fiebe la foc mare adunand spuma care se formeaza
Dupa 30-40min se face proba punand pe farfurie 1lingura de gem lasata in frigider cateva minute;daca este bine legat,se adauga zeama de lamaie iar dupa 1-2clocote se opreste focul, se da vasul deoparte
si se pune gemul fierbinte in borcane curate,se infileteaza capacele apoi se depoziteaza la camara.
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!