Prajitura cu ciocolata si mango curd
Cand am postat reteta de Mango curd,am specificat ca se poate folosi la diferite dulciuri.Am facut o astfel de prajitura cu astfel de crema si gustul a fost bestial ca sa ma laud singura!!
La aspect nu am fost atenta si blatul mi-a iesit cu gauri si chiar nu stiu de ce pentru ca nu mi s-a intamplat nicio data asa ceva!ei,se mai intampla dar nu a ramas nemancat,va asigur!
AVEM NEVOIE DE:5oua
5linguri zahar
5linguri faina
5linguri ulei
1lingura cacao
un praf de sare
vanilie
mango curd,reteta o gasiti AICI
100ml frisca lichida
100g ciocolata(pentru glazura)
ciocolata alba pentru decor
CUM SE PROCEDEAZA:
Se freaca galbenusurile cu ulei ca la maioneza,se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare,vanilie si zahar
apoi amestecand usor se incorporeaza faina cu cacao,cernute
Se rastoarna compozitia in tava sau orice alta forma din silicon
apoi se lasa la cuptor 30min,facand testul cu scobitoarea
Se taie partea de deasupra daca este bombata,se taie blatul in doua,se pune crema intre foi
apoi glazura pregatita cat a stat blatul la cuptor:se pune intr-un vas frisca si ciocolata,se lasa pe foc fara sa fiarba,se amesteca pana se dizolva ciocolata iar dupa ce s-a racit bine,se bate cu mixerul iar crema obtinuta se pune deasupra peste prajitura
se rade ciocolata alba si se lasa la frigider pana in momentul servirii.
La aspect nu am fost atenta si blatul mi-a iesit cu gauri si chiar nu stiu de ce pentru ca nu mi s-a intamplat nicio data asa ceva!ei,se mai intampla dar nu a ramas nemancat,va asigur!
AVEM NEVOIE DE:5oua
5linguri zahar
5linguri faina
5linguri ulei
1lingura cacao
un praf de sare
vanilie
mango curd,reteta o gasiti AICI
100ml frisca lichida
100g ciocolata(pentru glazura)
ciocolata alba pentru decor
CUM SE PROCEDEAZA:
Se freaca galbenusurile cu ulei ca la maioneza,se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare,vanilie si zahar
apoi amestecand usor se incorporeaza faina cu cacao,cernute
Se rastoarna compozitia in tava sau orice alta forma din silicon
apoi se lasa la cuptor 30min,facand testul cu scobitoarea
Se taie partea de deasupra daca este bombata,se taie blatul in doua,se pune crema intre foi
apoi glazura pregatita cat a stat blatul la cuptor:se pune intr-un vas frisca si ciocolata,se lasa pe foc fara sa fiarba,se amesteca pana se dizolva ciocolata iar dupa ce s-a racit bine,se bate cu mixerul iar crema obtinuta se pune deasupra peste prajitura
se rade ciocolata alba si se lasa la frigider pana in momentul servirii.
Cu sau fara gauri eu as vrea o portie.Imi place mango mult de tot.Pup!
RăspundețiȘtergere