Costite rumene cu legume

Pfiii,ce pofta mi-era de astfel de costite;nu am stat mult pe ganduri si mi-am facut pofta,salivand numai la mirosul din bucatarie!!
AVEM NEVOIE DE:
1kg costite de porc
1punga mix de legume mexican
1ceasca mica cu orez
50ml vin
4catei de usturoi
sare
piper
4linguri ulei
cimbru si oregano
CUM SE PROCEDEAZA:
Costitele spalate,uscate,pudrate cu sare si piper
se rumenesc in tigaie mai intai pe partea cu grasime apoi pe restul si se scot pe o farfurie
In tava sau un vas termorezistent se pune vinul,putina sare,usturoiul taiat marunt,1/2lingurita oregano,1/4lingurita cimbru,ulei de la prajitul costitelor,aceeasi cantitate de apa(ca si vin),
apoi costitele si la cuptor40min,timp in care se intorc
Dupa ce s-au rumenit bine,se opreste cuptorul si se lasa la cald
Pentru garnitura,se pun intr-un vas mic 2linguri ulei de masline,orezul spalat si scurs,se amesteca continuu sa nu se lipeasca iar cand incepe sa-si schimbe culoarea se adauga cate putina apa calda exact cum se face rizotto;
Cand orezul este aproape fiert se adauga legumele putina apa cat sa le cuprinda,1/2lingurita sare si se lasa la fiert 10min,se opreste focul si se pune capac
Are aspectul unui pilaf bulgaresc
Se serveste pe farfurie un inel cu legume alaturi costitele si sosul de la costite deasupra.
O nebunie!!








Un comentariu:

  1. Intr-adevat o nebunieeeeee...!
    Nu e mare diferenta intre ce facem amandoua....
    Dar eu deja am vazut gogosarii murati, la tine si deja mi-e pofta !

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme