Prajitura cu piscoturi

Prietena mea virtuala GABY DUCEAG care mi-e draga foarte tare,a postat intr-o zi pe FB,o prajitura de-mi venea sa inghit tastatura si cum nu rezist la semenea bunaciuni,m-am apucat si eu de treaba.
Am pus la punct totul,mai putin vasul;am scos tot ce aveam,care era prea mic,care prea mare,pana la urma am optat pentru o tava cu pereti detasabili,care si ea a fost  mare,pentru ca am cam intins din creme!!
Nici o problema,s-a papat tot iar nepotii au spus,un deliciu si sa mai fac!! 
AVEM NEVOIE DE:
300g piscoturi
200ml lapte
2linguri zahar
2plicuri zahar vanilat
400ml frisca lichida

CREMA DE VANILIE
3galbenusuri
3linguri rase cu amidon
4linguri zahar
125g unt
320ml lapte
esenta de vanilie
CREMA DE CIOCOLATA
200g ciocolata cu lapte
200ml frisca lichida
Mai avem nevoie si de banane;acestea le cumparati in functie de vasul in care pregatiti prajitura;al meu daca a fost mai mare,am avut nevoie de 7banane
CUM SE PROCEDEAZA:
1-Se bate mai intai cele 400ml frisca lichida tare si cu creste lucioase apoi se lasa la frigider
2-Se topeste pe bain-marie ciocolata cu frisca
se freaca bine pana se lichefiaza apoi se lasa deoparte

3-Se freaca bine galbenusurile cu un praf de sare si zahar pana se topeste,se adauga amidonulapoi cate putin lapte rece;se rastoarna intr-un vas pe foc,se amesteca continuu cu telul pana se ingroasa,se adauga vanilia iar dupa ce s-a racit putin, se incorporeaza untul cubulete,amestecand energic dupa fiecare
4-Intr-un vas uns cu unt,se pun piscoturi inmuiate in lapte cald amestecat cu zahar si zahar vanilat,,apoi jumatate din crema de vanilie,deasupra rondele de banana
se acopera cu jumatate din frisca,urmeaza iar piscoturi apoi restul de crema de vanilie,restul de rondele de banana,restul de frisca iar la final crema de ciocolata
Se lasa la frigider pana a doua zi,cand se pune pe o tava,se scoate inelul
apoi se taie si se serveste.
Doamne ce bunatate!!










Un comentariu:

  1. Simplu, usor si gustos. Dar...pentru mine fara cioco...
    Vezi ca ai uitat la alimentele necesare sa scri cate banane....
    Bun, bunutz !

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme