Tort lapte de pasare

Am cerut reteta de la o prietena de pe FB,pentru ca prea frumos arata si mi-am imaginat ca este si gustos!
L-am incadrat intre doua flori,pentru ca-l dedic nepotelei din Italia Livia,care implineste o frumoasa varsta!
LA MULTI ANI PRINTESA BUNICII!!
 
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
3oua
125g faina
125g zahar
1lingurita praf de copt
4linguri pudra de roscove sau cacao
CREMA:
5albusuri
200g zahar pudra
1plic foi de gelatina
100ml apa
3linguri pepite de ciocolata
GLAZURA:
150g ciocolata cu lapte
100g unt
CUM SE PROCEDEAZA:
1-Se mixeaza bine ouale cu un praf de sare si zahar,dupa ce si-au dublat volumul se adauga faina cernuta cu praf de copt si pudra de roscove,dupa ce totul este omogenizat se rastoarna in forma de tort de 22cm diametru cu hartie de copt si la cuptor 30min
2-Albusurile batute bine iar dupa ce se formeaza creste lucioase,se adauga zaharul cate putin;dupa ce s-a format o bezea lucioasa,se adauga in fir gelatina hidratata si dizolvata pe bain-marie in 100ml apa iar la sfarsit pepitele de ciocolata si se amesteca usor
Blatul dupa ce s-a racit,se taia in doua pe orizontala,se pune inelul de la copt pe un platou apoi primul blat,dupa preferinta se insiropeaza,se rastoarna crema,se acopera cu al doi-lea blat,se preseaza putin,apoi la frigider pana a doua zi
3-Pentru glazura,se topeste intr-un vas mic untul si ciocolata rupta bucati
Se freaca apoi bine pentru lichefiere
Se scoate inelul de pe blat,se rastoarna usor glazura,si se tine la frigider pana in momentul servirii
si se orneaza dupa preferinta.Deliciu!






   

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme