Salata mea de icre
Pentru ca suntem mari consumatori de peste,cum altfel sa stai langa Dunare si sa nu mananci peste??!!! de fiecare data cand cumpar si are burta plina cu icre,il scot,il pun pe o farfurie,pun sare peste el si-l las la frigider pana a doua zi,cand il pun intr-un bol si-l mixez foarte putin,doar cat iese acea membrana in care stau bobitele de icre pentru ca daca nu este eliminata,la final,salata va avea un gust usor amarui
Dupa acest procedeu,pun icrele curate si putin sarate intr-un borcanel si la congelator va sta,nu are termen! Important e ca borcanelul sa fie plin cu icre,de aceea daca aveti mai putin sa cautati ceva mic.Na ca am lasat o alta reteta pe langa salata!😄😄
AVEM NEVOIE DE
icre de crap,caras,stiuca,separat dar pot fi si amestecate cate doua feluri
ulei
zeama de lamaie
ceapa
Cantitatile nu sunt fixe,fiecare pregateste in functie de cat icre are,in functie de eveniment dar pentru casa in familie,eu doar 4linguri pline de icre folosesc,1lamaie si maxim 150ml ulei,cateodata nici atat,pentru ca nu-mi place ca salata de icre sa fie o spuma in care se simte doar uleiul si putin iz de peste,dar fiecare cu gusturile si placerile lui!
CUM SE PROCEDEAZA
Se pun icrele intr-un castron nu prea larg si se mixeaza adaugand cate putina zeama de lamaie
Stiu,veti spune ca nu asta este procedeul dar dupa cum si titlul retetei spune,este reteta mea si metoda mea iar daca aveti rabdare si putere in brate,le puteti freca cu o lingura de lemn dar cum pe mine m-a lasat si rabdarea si puterea,folosesc de ani buni mixerul,contrar celor care spun ca nu este recomandat pentru ca nu iese
Zeama de lamaie se pune pana cand icrele au devenit albicioase dar si dupa gustul fiecaruia bineintele
Acum se incepe mixarea adaugand cate putin ulei,atentie nu se adauga alta transa de ulei daca nu a fost inglobat primul
In situatia in care s-a taiat,pentru ca se mai intampla si asa ceva,trebuie pusa o lingura cu apa foarte,foarte rece si se mixeaza mult pana-si revine apoi se continua lucrarea
La final se taie marunt o ceapa si se amesteca usor cu o lingura si se pune salata in diferite boluri
Eu am avut tot asa stranse icre de la pastrav somonat l-am adus cand am fost in Italia si am pus deasupra ca decor
Sa va fie de folos!
Sfatul meu,nu incercati sa faceti salata de icre scoase de la peste,atunci imediat pentru ca munciti degeaba,nu va iesi
Le scoateti,le pregatiti cum am spus la inceput,le lasati la frigider 2-3zile apoi le folositi
Dupa acest procedeu,pun icrele curate si putin sarate intr-un borcanel si la congelator va sta,nu are termen! Important e ca borcanelul sa fie plin cu icre,de aceea daca aveti mai putin sa cautati ceva mic.Na ca am lasat o alta reteta pe langa salata!😄😄
AVEM NEVOIE DE
icre de crap,caras,stiuca,separat dar pot fi si amestecate cate doua feluri
ulei
zeama de lamaie
ceapa
Cantitatile nu sunt fixe,fiecare pregateste in functie de cat icre are,in functie de eveniment dar pentru casa in familie,eu doar 4linguri pline de icre folosesc,1lamaie si maxim 150ml ulei,cateodata nici atat,pentru ca nu-mi place ca salata de icre sa fie o spuma in care se simte doar uleiul si putin iz de peste,dar fiecare cu gusturile si placerile lui!
CUM SE PROCEDEAZA
Se pun icrele intr-un castron nu prea larg si se mixeaza adaugand cate putina zeama de lamaie
Stiu,veti spune ca nu asta este procedeul dar dupa cum si titlul retetei spune,este reteta mea si metoda mea iar daca aveti rabdare si putere in brate,le puteti freca cu o lingura de lemn dar cum pe mine m-a lasat si rabdarea si puterea,folosesc de ani buni mixerul,contrar celor care spun ca nu este recomandat pentru ca nu iese
Zeama de lamaie se pune pana cand icrele au devenit albicioase dar si dupa gustul fiecaruia bineintele
Acum se incepe mixarea adaugand cate putin ulei,atentie nu se adauga alta transa de ulei daca nu a fost inglobat primul
In situatia in care s-a taiat,pentru ca se mai intampla si asa ceva,trebuie pusa o lingura cu apa foarte,foarte rece si se mixeaza mult pana-si revine apoi se continua lucrarea
La final se taie marunt o ceapa si se amesteca usor cu o lingura si se pune salata in diferite boluri
Eu am avut tot asa stranse icre de la pastrav somonat l-am adus cand am fost in Italia si am pus deasupra ca decor
Sa va fie de folos!
Sfatul meu,nu incercati sa faceti salata de icre scoase de la peste,atunci imediat pentru ca munciti degeaba,nu va iesi
Le scoateti,le pregatiti cum am spus la inceput,le lasati la frigider 2-3zile apoi le folositi
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!