Hachis parmentier
Este o reteta frantuzeasca,i se mai spune placinta ciobanului sau mai pe romaneste,musaca
AVEM NEVOIE DE
500g cartofi,mai multi sau mai putini depinde de tava
50g unt
50ml lapte cald
1lingurita cu sare
2linguri pesmet
1ou
50g cascaval
UMPLUTURA
1kg carne tocata porc-vita
sare
piper
putin cimbru
1lingurita ierburi aromatice de Provence
3catei de usturoi
1ceapa
1morcov
2linguri ulei
150g cascaval ras de pus deasupra
CUM SE PROCEDEAZA
Pentru umplutura in tigaia cu ulei calesti ceapa taiata marunt si morcovul ras,adaugi carnea si amesteci mereu sa nu ramana carne stransa iar dupa ce s-a albit,adaugi sare,piper,putin cimbru,ierburile aromate,usturoiul zdrobit,amesteci bine totul,mai lasi pe foc 1min amestecand apoi opresti focul
Intr-un vas termorezistent uns cu ulei si tapetat cu pesmet,rastorni carnea,nivelezi si lasi deoparte
Pui cartofii curatati,spalati,taiati cubulete la fiert intr-un vas cu apa si sare,dupa ce au fiert,scurgi bine,pasezi,piureul obtinut amesteci cu unt,lapte,oul batut,sare si 50g cascaval ras
Dupa omogenizare,rastorni peste carne,nivelezi suprafata si la cuptor va sta 20min la 180de grade
Pofta buna!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!