Piftie de peste

 Am facut tot felul de piftii de porc,de curcan,de cocos crescut la tara,am facut si de peste dar cu multi ani in urma pe cand nu stiam ce-i ala internet!
Acum mi-am adus aminte si daca tot am cumparat o stiuca,fata de alti pesti,ea are cea mai multa gelatina,am pus de-o piftie!

AVEM NEVOIE DE
1stiuca(2kg)
1ceapa
1morcov
1/2telina
1lingura boabe de piper
1lingura ulei
1lingurita cu sare
1capatana de usturoi
1plic foi de gelatina
CUM SE PROCEDEAZA
Pestele curatat de solzi,intestine si branhii(urechi),bine spalat,se pune la fiert intreg sau taiat in doua daca-i mare intr-un vas incapator impreuna cu ceapa,morcovul,telina curatate si taiate cuburi,boabele de piper si sare
Se lasa pe foc mic 45-50min supraveghind in acest timp ca pestele sa ramana intreg,se scoate cu doua spumiere sa nu se rupa si se pune pe un platou,peste legumele ramase se adauga usturoiul pisat si se mai lasa 2-3min apoi se strecoara,se potriveste de gust,si se amesteca cu gelatina hidratata in apa rece si bine stoarsa iar dupa omogenizare se lasa deoparte
Pestele intreg sau taiat felii se pune intr-un vas cu pereti inalti,pe langa peste rondele de morcov,se umple vasul cu zeama si la frigider va sta pana a doua zi

 


La servire se scoate vasul,se taie portii si se pun pe farfurie



Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Felicitări!
    Mulțumesc pentru rețetă.
    O să încerc. N-am făcut și nici n-am mâncat răcitură( piftie la noi in oltenia)de pește.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru aprecieri,e ceva special care merita incercat!

      Ștergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme