Dulceata de portocale

Cu aceasta reteta si nu numai cu ea,particip la Provocarea Cutia Misterelor,initiata de Cerasela Badr El-Din iar in aceasta luna de inceput de an,gazda este Simona Georgescu
Fata de alte luni cand imi trebuia cam mult timp de gandire,de aceasta data a fost o provocare foarte frumoasa si destul de usoara,ingredientul secret fiind PORTOCALA
Eu pe blog am foarte multe retete cu portocala dar nu a fost rau sa mai adaug cateva,din cele facute acum.
AVEM NEVOIE DE:
1kg de portocale+1kg pentru suc
2cani zahar
1lamaie
1lingura apa de flori de portocal
CUM SE PROCEDEAZA:
Portocalele se spala bine cu apa calda apoi se taie cubulete mici
se pun intr-un castron,se umple castronul cu apa rece si se lasa pana a doua zi,schimband apa la interval de 1h
A doua zi se mai schimba o data apa si in acest timp se face intr-un vas un sirop dintr-un litru de lichid,jumatate apa jumatate suc de portocala stors proaspat si zahar;daca nu reusiti sa scoateti 2cani cu suc,completati cu apa
Dupa ce siropul este legat,se adauga cubuletele scurse de apa si se lasa la fiert 30-40min;la sfarsit se adauga zeama de lamaie iar dupa 1-2clocote se opreste focul,se da vasul deoparte si se adauga apa de flori de portocal.
Dulceata fierbinte se pune in borcane curate,se infileteaza bine capacul si se pune la camara.
Sfatul meu,pentru o mai mare siguranta,sa fie sterilizate borcanele!
Dragele mele,asta este dulceata mea,va multumesc ca existati iar tie Simona multumesc de gazduire!




 

Un comentariu:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme