Cheesecake cu gutui

Am pregatit aceasta reteta pentru provocarea unde sunt eu gazda la Cutia misterioasa,dar si pentru faptul ca aveam multe gutui de la gradina,nu prea erau coapte si incepeau sa se strice.Va spun ca are un gust fantastic si o aroma deosebita si aceasta reteta s-a nimerit sa fie cu numarul 1700,waw cate retete,cata activitate am avut in acesti 4ani de cand am blogul,parca nu-mi vine sa cred,frumos nu??
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
200g biscuiti
150g unt


UMPLUTURA:
400g crema de branza
4linguri zahar
3linguri smantana

10linguri piure de gutui
3oua
1praf de nucsoara
1/2lingurita scortisoara
1praf de ghimbir
1/2lingurita praf de curcuma(sa-i dea putina culoare)
  
CUM SE PROCEDEAZA:
Biscuitii facuti pesmet fin la blender,se amesteca cu untul topit iar dupa omogenizare,se pune in forma rotunda cu hartie,se preseaza bine si pe margini,apoi se lasa la frigider.
Gutuile curatate de coaja si seminte,taiate,se pun la fiert intr-un vas cu apa iar cand sunt foarte bine fierte se scurg si se paseaza in blender
Se mixeaza branza cu zahar,pentru cine doreste mai dulce,poate adauga,se adauga smantana,ouale pe rand mixand energic dupa fiecare,apoi piureul de gutui,mirodeniile iar dupa omogenizare se rastoarna peste blat
Se lasa la cuptor la foc mic 50min,facand testul cu scobitoarea iar dupa ce s-a rumenit se lasa in tava sa se raceasca pana a doua zi la frigider.
Se scoate cu atentie din forma,se pune pe platou si se orneaza cu frisca
Eu am folosit tava de tarta cu fundul detasabil care a ramas pe platou.





2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme