Pasta carbonara

Oricat imi plac pastele,am cateva retete pe care nu le-am facut pentru ca au niste secrete pe care trebuie sa le stii,altfel rezultatul nu este cel asteptat.
Printre aceste retete se numara si Carbonara dar o mananc cu placere de cate ori vin copiii din Italia pentru ca o face Liviu.
Ei bine,de aceasta data am stat langa el pentru ca este reteta lui "proprie si personala",este reteta lor de casa cum s-ar zice asa ca nu primesc comentarii de genul:asta nu-i reteta originala!!
AVEM NEVOIE DE:
500g spaghete
5oua(3intregi si 2galbenusuri)
200g parmezan ras
1ceapa mica
3-4linguri ulei de masline
200g pancetta
CUM SE PROCEDEAZA:
In tigaia cu ulei se caleste ceapa tocata foarte marunt si pancetta cubulete iar dupa ce s-au rumenit se lasa deoparte
Intr-un vas se bat ouale intregi cu galbenusurile apoi se adauga parmezanul
In vasul cu pastele scurse se adauga panceta si sosul de oua cu parmezan,se amesteca totul pe foc mic adaugand un polonic cu apa de la fiertul pastelor(atentie doar un polonic) si se amesteca pana devin cremoase;
Se servesc imediat cu parmezan deasupra.
Pentru fiecare cate o portie generoasa,se vede da??


  

2 comentarii:

  1. Multumesc Lulu, stii ca o asteptam, mai ales ca e facuta de Liviu , romano-italianul tau drag.Voiam sa vad cu ce difera reteta , fata de reteta pe care eu o am de la Claudiu, facuta la ei in restaurant.
    Si m-am lamurit...doar ceapa e diferenta, Liviu a pus si ceapa.
    Oricum paste;e acestea sunt minunate si se fac doar atatea cate se mananca o singura data.
    Sa va fie de bine !

    RăspundețiȘtergere
  2. Sidy sa stii ca ceapa-i da un gust deosebit,am mancat pana la ultima firimitura!!!hihihi

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Concurs

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Banner

hainedelight.ro/

Google+ Followers

Persoane interesate