Sarmalute de post cu ciuperci si varza murata

Am multe sarmalute de post pe aici,doar reteta asta uitam s-o postez de cate ori le pregateam;acum le-a venit randul!


AVEM NEVOIE DE:
1kg ciuperci
500g ceapa
2morcovi
50ml ulei
250g orez
1cana suc de rosii
1ceasca pasta de ardei
varza murata
sare
piper
cimbru
marar,toate de la Kotanyi
CUM SE PROCEDEAZA:
In vasul cu ulei,se pune ceapa taiata marunt,morcovul ras,1ceasca cu apa si se lasa la fiert pana scade
Se adauga ciupercile taiate marunt
apoi pasta de ardei,jumatate din cantitatea de suc,se lasa pe foc cateva minute apoi se adauga orezul spalat,sare,piper dupa gust,putin cimbru si marar,se amesteca totul bine,se lasa pe foc pana iese uleiul la suprafata,
apoi se lasa cateva ore deoparte;eu las umplutura pana a doua zi,sa se intareasca bine,altfel nu pot fi infasurate sarmalele.
Se scot frunzele de varza una cate una,li se taie cotoarele apoi se tin in apa rece cateva minute sau mai mult, daca e nevoie
Pe fundul vasului se pun cateva crengute de cimbru
se acopera cu varza tocata marunt,restul de suc de rosii
apoi sarmalutele una langa alta.
Sfat: se lasa sarmalutele cu putin loc intre ele pentru ca orezul se umfla si se scot mai greu,existand riscul sa se rupa.
Dupa ce vasul este plin cu sarmalute,se acopera cu varza tocata,se acopera cu un capac mai mic,se adauga apa,poate trece si peste capac,apoi la cuptor 1h la foc moderat
La jumatatea timpului,se verifica daca mai e nevoie de apa(cu siguranta e nevoie) si se adauga.
Aceste sarmalute se consuma cum altfel decat cu mamaliguta,noi da!!
Un alt an,2018 alta farfurie aceeasi reteta
Un alt an 2019 aceleasi delicioase sarmale







  

0

Pulpe de rata la cuptor pe cartofi taranesti

Nu prea am fost multumita de aceasta reteta pentru ca am curatat cartofi mai multi decat era necesar si in cazul asta,trebuia dublata cantitatea de ceapa dar pana la urma a fost bun,i-am pus mai multi cartofi sotului si a fost bine pentru amandoi!!
AVEM NEVOIE DE:
pulpele de la rata(eu am avut si 1/2din piept)
500g cartofi
2cepe
1capatana de usturoi
250ml vin alb
1lingura boia de ardei
sare
piper
cimbru toate de la Kotanyi
20ml ulei
CUM SE PROCEDEAZA:
Pulpele prajite pe ambele parti,se adauga vinul si 1cana cu apa si se lasa la fiert 
 Dupa ce s-a evaporat totul,se scoate carnea,in uleiul ramas se caleste ceapa cu usturoiul zdrobit,se condimenteaza cu sare,piper dupa gust,1lingura cu boia,putin cimbru,se omogenizeaza si se lasa deoparte
Cartofii curatati,fierti,
zdrobiti cu furculita(nu de tot),se pun intr-un vas termorezistent
deasupra cu o lingura se pune ceapa
apoi carnea
si se lasa la cuptor 30min.
Se serveste imediat cu muraturi(eu am avut cherry murate)





 
 
0

Nisetru cu masline,capere si rosii

Din micul nisetru adus de copii am facut aceasta delicatesa si mai am pentru o reteta,as vrea tot ceva deosebit,pentru ca si pestele e deosebit nu??

AVEM NEVOIE DE:
2buc de nisetru
250g rosii sau 2cutii rosii cubulete,eu am avut cherry de la congelator
1ceapa mica
1capatana de usturoi
150g masline
1lingura capere
1lamaie
150ml vin alb
4-5linguri ulei de masline
sare
piper
rozmarin de la Kotanyi
faina si ulei pentru prajit
orez salbatic
CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele condimentat,se trece prin faina,prajit pe ambele parti apoi scos pe farfurie.In uleiul ramas(daca-i prea mult,se pun 3-4linguri intr-un alt vas),se caleste ceapa taiata foarte marunt,usturoiul zdrobit,rozmarin,rosii si bucati taiate din 1/2lamaie
Dupa cateva minute se adauga maslinele,caperele apoi vinul
pestele,se condimenteaza cu sare,piper,putin cimbru si se lasa la fiert 20min, dupa care se scot bucatile de lamaie,se potriveste de gust si se opreste focul
Pentru garnitura de orez,se pune la fiert 1ceasca cu orez spalat in 4cesti cu apa,un cubulet de unt,putina sare si piper iar dupa ce a scazut,se acopera cu capac si se opreste focul
Se serveste pe farfurie o insula de orez,iar alaturi pestele cu sos si o felie de lamaie.
Aceasta reteta nu este obligatoriu ca pestele sa fie nisetru,doar un peste alb
Pofta buna!




 
 
 


0

Bors de nisetru

Acum cand au venit copiii din Italia,mi-au adus un nisetru,pentru ca in afara de Mihaela,restul nu mananca peste!
Cum au ajuns,am pus pachetul la congelator fara sa vad ce-i in el iar acum cand am umblat,capul era lipsa la inventar!!
Ma gandeam si eu ca-mi incant cititorii cu acest bors dar salvarea a venit de la arhiva mea de poze; mi-am adus aminte ca in urma cu cativa ani cand am fost la ei,le-am facut acest bors minunat cu un nisetru prins de Liviu.
La timpul respectiv am fost atat de incantata ca nu am facut nici o poza,nici nu ma gandeam eu pe atunci ca va ajunge aici,in schimb am facut poza cu farfuria mea!!(fara cuvinte!!!!)
AVEM NEVOIE DE:
cap,coada de nisetru si alt peste
1ceapa
1morcov
2ardei grasi colorati
1ardei iute
1cutie mare de rosii cubulete
3-4linguri ulei
verdeata
2linguri orez
1l de bors
CUM SE PROCEDEAZA:
In oala cu ulei incins,se calesc toate legumele curatate,spalate si taiate marunt,se adauga toata cutia cu rosii,se lasa sa fiarba pana scade,se adauga apa si borsul iar cand incepe sa clocoteasca,pestele.
Pentru ca acest peste are pielea mai groasa,se lasa putin mai mult la fiert,decat un alt peste;dupa 25-30min,se condimenteaza,se adauga verdeata,se potriveste de gust,se opreste focul se se serveste.
 

0

Prajitura cu mure si iaurt

Aceasta minunata reteta am pregatit-o pentru Provocarea Weekend cu spor initiata de STEFANIA ANASTASIU
In aceasta luna de sfarsit de an,gazda este nimeni alta decat....STEFANIA ANASTASIU
Stefy prietena noastra draga,ne-a propus sa pregatim din blogul personal
-Fursecuri
-Prajituri
-Aluaturi
Pentru ca in aceasta luna fiecare dintre noi avem treaba pana peste cap,am ales o prajiturica mai simpla,cu ingrediente putine pe care sa le am dar de aceasta data,am dorit ca farfuria mea sa fie identica cu a gazdei si mi-a iesit!
Multumesc draga mea a fost foarte buna!
AVEM NEVOIE DE:
3oua
300g faina
150ml ulei
250ml iaurt
150g zahar pudra
1/2plic praf de copt
2linguri cacao
mure
CUM SE PROCEDEAZA:
Se bat bine ouale cu zahar iar dupa ce si-a triplat volumul,se adauga cate putin ulei apoi iaurtul amestecand usor iar la sfarsit se incorporeaza cate putin faina cu praful de copt
Se rastoarna in tava cu hartie de copt treisferturi din compozitie,in restul se amesteca cacao si se toarna deasupra apoi cu o lingura se marmoreaza
Deasupra se pun murele se la cuptor se lasa 40min
Dupa ce s-a copt si racit putin,se scoate din tava,se elimina hartia,se taie si se pune pe platou.



  

 
1

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme