Paste cu ciuperci galbiori

Am spus, si mereu voi spune ca-mi plac pastele,imi plac ciupercile,mai ales acesti galbiori iar combinatia e super buna!

AVEM NEVOIE DE:
1punga cu paste integrale
500g ciuperci galbiori
1ceapa
2linguri ulei
50ml vin alb
200ml smantana lichida de soia,eu am folosit de cocos
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA:
Ciupercile foarte bine spalate,scurse,taiate marunt,le calesti in vasul cu ulei impreuna cu ceapa tocata fin sau cine vrea sa elimine calirea,se fierb in apa cat sa le cuprinda cu 1lingura ulei

Dupa ce a scazut apa din ele,adaugi vinul iar dupa ce s-a evaporat alcoolul, adaugi smantana si  lasi pe foc amestecand pana se ingroasa
iar la final  potrivesti de gust apoi opresti focul
Pastele fierte 8-10min(pastele integrale au un timp mai mare la fierbere pentru ca sunt facute din faina de grau dur),le pui pe platou sau farfurie,deasupra sosul de ciuperci si se serveste.




0

Peste cu sos de rosii si masline

Imi place mult aceasta reteta,am mancat-o prima data cand am fost la Mihaela in Italia,cand am ajuns acasa am facut-o si eu iar de atunci,mereu pentru ca are un gust deosebit!
AVEM NEVOIE DE:
1kg peste alb,al meu a fost cod 
500g rosii bine coapte
1capatana de usturoi
1ceapa mica
50g masline
1cana cu faina 
ulei pentru prajit
sare
piper
1frunza de dafin
1crenguta de salvie
 CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele curatat,portionat,spalat,pudrat cu sare,se trece prin faina apoi se prajeste in ulei si se scoate pe hartie de bucatarie
Intr-o tigaie cu 2-3linguri cu ulei curat de la prajit,se caleste ceapa tocata foarte marunt,usturoiul pisat apoi rosiile pasate,putin piper si sare,frunza de dafin si se lasa la fiert la foc mic
 Daca ceapa este fiarta,se adauga pestele,crenguta de salvie,maslinele
iar dupa cateva clocote se opreste focul si se serveste cu mamaliga

 

0

Pandispan cu fructe

Iar am facut o nebunie cum imi place mie sa spun.
AVEM NEVOIE DE:
7oua
7linguri apa
7linguri ulei
11/2 cana cu faina
1cana cu zahar
1plic praf de copt
2linguri cacao,eu am folosit pudra de roscove
1cana cu visine

CUM SE PROCEDEAZA:
Albusurile batute spuma tare cu un praf de sare,adaugi in fir siropul fierbinte facut din apa si zahar
 apoi ulei cate putin,galbenusurile pe rand iar la final faina cernuta cu praful de copt si amesteci usor cu spatula.
Rastorni in tava de placinta unsa si tapetata cu faina,lasi putina compozitie pe care o amesteci cu cacao
rastorni deasupra,marmorezi cu o furculita iar deasupra pui visinile bine scurse
La cuptor va sta 45min iar dupa ce s-a copt rastorni de doua ori pe un platou,pudrezi cu zahar,tai si servesti.
Eu am intampinat greutati cand am rasturnat-o pentru ca m-am increzut in aceasta tava de la Delimano si nu am uns-o!!gresit,trebuia unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt pentru ca mi s-a lipit!!!



 
 

0

Inghetata cu fructe

Aceasta e mai mult un parfe decat o inghetata,sau cine doreste o poate servi si in cupe
AVEM NEVOIE DE:
250g mascarpone
200ml frisca lichida
3galbenusuri
100g zahar tos
1lingura zahar pudra
300g visine sau alte fructe
cateva crengute de menta
100g ciocolata
80ml frisca lichida
CUM SE PROCEDEAZA:
Pentru inceput se pun fructele spalate si curatate de samburi intr-un vas pe foc impreuna cu jumatate din zahar
si crengutele de menta
se lasa pe foc amestecand mereu pana siropul lasat,se ingroasa ca la dulceata apoi se da vasul deoparte sa se raceasca si se scoate menta
Galbenusurile amestecate cu restul de zahar,se pun pe bain-marie si se amesteca cu telul pana se ingroasa
apoi se lasa seoparte sa se raceasca
Intr-un castron se pune branza,zaharul pudra,se amesteca cu telul apoi se adauga crema de oua care trebuie sa fie destul de rece,apoi frisca batuta tare
Dupa omogenizare se rastoarna putin in forma de chec cu folie alimentara
peste crema se pun fructele(fara sirop),se acopera cu vrema apoi cu folia ramasa pe margini si se lasa la congelator pana a doua zi,cand se scoate tava,se adauga deasupra ciocolata topita in frisca,se niveleaza suprafata si se mai lasa 30min la congelator
Dupa acest timp,se scoate din tava,se indeparteaza folia,se pune pe un platou,se taie si se serveste.

Eu,avand tava de chec mica,mi-a ramas compozitie si am pus-o intr-o alta forma iar deasupra am pus restul de visine
A doua zi am rasturnat pe platou,am ornat-o cu siropul de la visine si a fost buna de servit.
Sursa de inspiratie,Bucataresele vesele!multumesc fetelor!!









0

Chiftelute de dovlecei si soia

Din prima recolta de dovlecei am facut ce-mi place mai mult si anume,pane iar acum chiftelute dar daca era prea putina compozitie,am adaugat si cateva granule de soia daca tot le-am avut
Au iesit super bune,eu cel putin le mancam cum le scoteam de la prajit!
AVEM NEVOIE DE:
500g dovlecei
100g granule de soia
1ceapa
2morcovi
2capatani de usturoi
2oua
sare
piper
putin cimbru
marar verde
3cani cu faina
ulei pentru prajit
baby spanac
CUM SE PROCEDEAZA:
Dovleceiii curatati de coaja,rasi fin,se pun intr-o sita sa se scurga pana termin cu restul ingredientelor
Apoi ceapa tocata foarte marunt,morcovul curatat si ras de asemenea si el fin,usturoiul pisat,soia fiarta cateva minute,scursa iar dupa ce s-a racit stoarsa bine
toate acestea se pun intr-un castron,se adauga dovleceiii bine storsi,sare,piper,cimbru,oua batute,marar taiat marunt,se amesteca bine toata compozitia,trebuie gustat pentru ca necesita mai multa sare decat suntem obisnuiti sa punem la alte mancaruri, de asemenea si usturoi se cere mai mult;eu pe langa cele doua capatani care se vad,am mai adaugat doua si parca tot ar mai fi mers!
Se pune faina intr-un vas mai mare,se ia cu lingurita din umplutura(nu luati mai multa pentru ca nu reuseste sa se prajeasca sau riscati sa se risipeasca in tigaie),se pune umplutura in faina,se tavaleste sa intre faina in compozitie apoi se formeaza chftelele si se pun la prajit in ulei incins
Nu va sfatuiesc sa puneti faina in compozitie(parerea mea),pentru ca dovleceiii oricat ar fi storsi,tot isi lasa apa dupa cum se vede in castronul meu, iar faina adaugata,chiftelele vor fi cleioase la mijloc
De asemenea va mai spun ca sa nu le faceti,le lasati pe masa pana se prajesc altele,pentru ca asa cum am spus,dovleceiii lasa apa,asa ca pe masura ce sunt facute,imediat se pun in tigaie.
Poate ma intrebati daca merg si la cuptor,asta nu stiu sa va raspund,nu am incercat aceasta varianta
Dupa ce sunt rumenite pe ambele parti,se scot pe hartie de bucatarie
Se servesc chiftelele pe farfurie,alaturi de o salata sau cine doreste,cu cartofi prajiti.
Eu am avut baby spanac,l-am spalat,l-am uscat,l-am pudrat cu putina sare iar pe farfurie l-am stropit cu otet balsamic




 
 

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme