Salata Cristina

Am primit aceasta delicioasa reteta de la prietena mea Cristina;pentru ca dupa ingrediente nu am stiut din ce colt al lumii este,am spus Salata Cristina
Ingrediente:4carnaciori(eu am folosit cremvursti dar se poate folosi orice preparat),100g cascaval afumat,6oua de prepelita fierte(reteta este cu 2oua de gaina dar eu am avut de prepelita si le-am folosit),1ceasca boabe de porumb din conserva,2-3castraveciori murati,1ceapa rosie
SOS:2linguri de maioneza,2linguri mustar de Dijon,3linguri otet balsamic,2linguri ulei de masline(eu am folosit ulei din seminte de struguri),2linguri sos de soya,2linguri sos worcester,1ceasca cu iaurt,1leg.de patrunjel
Intr-un bol mare,a, pus carnaciorii taiati rondele fine,cascavalul cubulete,ouale in jumate,castravetii in cubulete,ceapa taiata fin,boabele de porumb si se amesteca
In alt bol se amesteca toate ingredientele pentru sos si fiecare mai adauga cate ceva dupa gust(eu am mai adaugat sos de soya ca-i mai trebuia sare
Se amesteca totul bine si se serveste cu patrunjel deasupra!!
Super delicioasa!!
0

Aperitive combinate

Am pus pe un platou special,mai multe aperitive pe care le voi explica imediat
APERITIV CU PIEPT DE PUI
Ingrediente:1piept de pui,1cutie de ciuperci,1catel de usturoi,4-5linguri maioneza(dupa gustul fiecaruia,se poate si mai mult)
Pieptul fiert,se da la blender sau prin masina de tocat de doua ori,impreuna cu ciupercile si usturoiul;se condimenteaza cu sare si piper,se amesteca cu maioneza si se pune in bol.
CIUPERCI CU MAIONEZA
Ingrediente:1cutie cu ciuperci,3-4linguri maioneza,2fire ceapa verde
Ciupercile cine scurse,taiate foarte marunt,se amesteca cu ceapa verde de asemenea taiata in rondele fine apoi cu maioneza;se potriveste de gust si se pune in bol
SALATA DE TON
Ingrediente:2conserve de ton in suc propriu,2oua fierte,3-4linguri maioneza,2fire ceapa verde,1lingura cu mustar
Ouale fierte si curatate,se dau la blender,se adauga tonul bine scurs,ceapa taiata rondele fine,maioneza,mustarul,se potriveste de gust dupa care se pune in bol
CREMA DE BRANZA CU VERDEATA
Ingrediente:1cutie crema de branza,100g telemea,2fire ceapa verde,1leg.de marar
Intr-un vas se amesteca crema de branza ci telemeaua data pe razatoarea fina,se adauga ceapa si mararul taiate marunt,se potriveste de gust apoi se pune in bol
In urmatoarele compartimente am pus
ICRE DE CRAP,STIUCA ORNATE CU ICRE DE SOMON
SALATA DE VINETE a caror retete le gasiti in blog
4

Prajitura de Craciun

Ingrediente blat:400g faina,100ml ulei,7linguri zahar,4albusuri +3oua intregi,1praf de copt,100g nuca macinata,coaja rasa de la 2portocale
Ingrediente crema:500ml lapte,100g zahar,1pachet unt,4galbenusuri,40g amidon alimentar,1pastaie de vanilie,1ceasca cu zmeura sau alte fructe mici
Ingrediente glazura:150g ciocolata menaj,2linguri lapte,1lingura unt
Pentru blat se freaca 3galbenusuri cu zahar pana rezulta o crema pufoasa,se adauga ulei cate putin,coaja de portocala,nuca,usor amestecand cu o lingura sau spatula albusurile batute spuma cu un praf de sare,apoi faina amestecata cu praful de copt si cernuta;se toarna compozitia in tava cu hartie de copt,se lasa la cuptor la foc potrivit 45min sau mai putin depinde de cuptor.
In acest timp se pregateste crema;se pune la fiert laptele cu pastaia de vanilie taiata pe lungime la foc mic dupa care se da deoparte;intr-un bol se freaca galbenusurile cu amidon apoi laptele turnand in fir continuu si amestecand;se pune pe foc si se amesteca pana capata consistenta unei creme iar dupa ce s-a racit se mixeaza cu untul moale cate putin
Blatul dupa ce s-a racit,se taie pe orizontala,se toarna jumatate din crema,deasupra fructele,se acopera cu restul de crema apoi a doua felie de blat apasand putin si se da la frigider 2-3h;inainte de servire se toarna glazura deasupra si se orneaza.

0

Turta dulce

Ingrediente:2oua+3galbenusuri,50g unt,2linguri ghimbir proaspat ras,500g faina,1lingurita bicarbonat,1lingura scortisoara,250g zahar pudra
Se amesteca bine ouale intregi,galbenusurile,zaharul pudra pana rezulta o crema pufoasa;se adauga untul topit,ghimbirul,bicarbonatul stins,amestecand continuu apoi faina;se framanta un aluat care se lasa sa se odihneasca 15min,dupa care se pune intr-o forma unsa cu unt si pudrata cu scortisoara;se intinde aluatul in forma cu o lingura sau cu palmele si se da la cuptor la foc potrivit 30min;dupa ce s-a racit se taie si se pudreaza cu zahar;se pot pastra in cutii metalice inchise ermetic
0

Turte de Craciun

Nu am avut timp sa scriu reteta inainte de Craciun,dar ramane pentru Craciunul urmator daca este sanatate;
Cand eram mai tanara,mi-era tare drag sa fac aceste turte cum se mai numesc pe la noi dar acum,metoda fiind mai simpla si rabdarea m-a cam parasit dar vazand-o si la case mai mari,bloggerite de 5stele,am aplicat-o!
AVEM NEVOIE DE:2pachete de foi de placinta,1kg de nuca macinata,1kg de zahar,1/2lamaie rasa,1fiola de esenta de vanilie,2-3linguri cocos
CUM SE PROCEDEAZA:cu cateva zile inainte de 24decembrie,se coc pe o tabla foile de placinta taiate in jumatati sau sferturi,se pun una peste alta si se lasa pana pe data de 23decembrie seara cand se insiropeaza

Intr-un vas cu 1l de apa,3cani cu zahar,coaja de lamaie,vanilia,se lasa sa clocoteasca dupa care se pune pe un fund de lemn pe masa;pe un platou se pun turtele 3-4,fiecare unse cu pensula cu acest sirop,deasupra se pun 3-4linguri cu  nuca macinata amestecata cu restul de zahar;urmeaza alte foi unse,iar nuca si tot asa pana se termina totul;deasupra se pune nuca de cocos,se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa pana a doua zi cand se taie marginile de jur imprejur,apoi se taie bucati se pun pe farfurie si se imparte pentru sufletul celor morti.  

Sa va fie de folos reteta si Sarbatori binecuvantate!

1

Spirale cu nuca

LA MULTI ANI TUTUROR PRIETENILOR CARE MA VIZITEAZA iar anul 2013 doresc tuturor sa va aduca numai bucurii,liniste,pace in suflete,intelegere,dragoste,sanatate,multe impliniri,fericire impreuna cu cei dragi si de ce nu,mai multi bani!!!!!
Am intrat in acest an cu mai multa incredere,mai multa putere de munca si sper sa ma tina DD asa tot anul si nu numai!!!
Am multe de recuperat,de aceea incep cu retetele mai usoare.
Ingrediente:1pachet aluat de foitaj fara ou,3linguri miere,100g nuca macinata,1lingura scortisoara
Foitajul dezghetat la temperatura camerei,intins putin cu sucitorul,uns cu miere,presarat cu nuca macinata amestecata cu scortisoara,aluatul rulat,taiat in bucati groase de 2degete,puse in tava pe hartie de copt si tinute la cuptor la temp.mare 10min
2

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme