Prajitura padurea neagra

Ingrediente:45g faina,5linguri cacao,100g zahar tos,5albusuri de oua mari,1lingurita esenta de vanilie,cirese fara samburi(eu am folosit visine din compot)1lingura zahar pudra
Captusim fundul formei mici de tort cu hartie de copt
Intr-un castron cernem faina amestecata cu cacao,la care se adauga jumatate din cantitatea de zahar si un praf de sare;in alt castron batem albusurile spuma tare cu restul de zahar si vanilia;incorporam usor faina apoi rasturnam in forma cu ciresele deasupra;lasam la cuptor 20-30min iar dupa ce s-a racit o taiem si o servim cu dulceata de cirese sau visine.
1

Chec cu inima de ciocolata

Ingrediente blat1:3oua,6linguri de zahar,3linguri ulei,5linguri faina,1/2lingurita praf de copt,sare,vanilie
Ingrediente blat2:100g unt,50g ciocolata,1/2cana zahar,2oua,1/2cana faina,1lingura cacao,1/2lingurita praf de copt,sare,vanilie
Vom incepe cu blatul2;intr-un bol amestecam faina cu cacao,sare si praf de copt cernute
Untul si ciocolata topite in baie-marie apoi dam la rece
Intr-un alt bol mixam ouale cu zahar si vanilie pana-si dubleaza volumul,adaugam ciocolata mixand in continuare apoi faina,acum amestecam cu o spatula;rasturnam compozitia in tava de placinta cu hartie de copt si lasam la cuptor 30min iar dupa ce s-a racit,cu forma decupam inimioare.
Pentru blatul2,facem o bezea din albusuri si zahar,adaugam galbenusurile pe rand,vanilia,apoi faina amestecata cu un praf de sare si praful de copt amestecand cu spatula.
in tava de chec cu hartie de copt(eu am folosit vasul de yena oval)asezam inimioarele una langa alta,deasupra rasturnam compozitia,nivelam suprafata si dam la cuptor 30min;dupa ce s-a racit,turnam deasupra ciocolata topita apoi feliem si servim.
Delicios si cu aspect!!
Sursa de inspiratie trudelights.ro!
3

Chec cu portocala si ciocolata

Sunt abonata la sit-ul Garbo.ro,de unde primesc regulat cate o reteta culinara printre care si acest minunat chec;cand am intrat pe reteta,pe fotografie era iscalitura lui "ce a mai gatit Timea"
Bravo Timea si multumesc pentru reteta!!
Ingrediente:2oua,250g zahar,150g faina,1/2plic praf de copt,1plic zahar vanilat,100ml ulei,coaja rasa de la o portocala,4linguri zeama de portocala,8og ciocolata
Intr-un bol amestecam faina,cu praful de copt si zaharul vanilat;intr-un alt bol mixam ouale cu zahar pana-si dubleaza volumul,adaugam ulei cate putin,sucul si coaja de portocala,faina,amestecam cu o spatula iar la final ciocolata rasa pe razatoarea cu ochiuri mari;rasturnam compozitia in tava de chec unsa si tapetata cu faina dam la cuptor 30-40min la foc mic iar dupa ce s-a racit turnam glazura si radem portocala deasupra.
Glazura:100g ciocolata si 50g unt topite in bain-marie
Am repetat aceasta reteta pentru ca mi-a placut
2

Mancare de peste ungureasca

Este o reteta deosebita fata de mancarea noastra dar ce-i al nostru e mai bun!
Ingrediente:2buc.de crap,2cartofi,1lingurita de boia dulce,1/2lingurita de boia iute,1ceapa mica,1/2ardei gras rosu,2-3catei de usturoi,1lingura bulion,lamaie,ulei,sare
Pestele curatat,spalat,condimentat cu sare si piper,sestropeste cu zeama de lamaie si se da deoparte;intr-un vas punem la fiert in apa cu sare cartofii curatati si taiati in jumatati;dupa ce au fiert se scot pe o farfurie fara sa aruncam apa;in cratita cu 3-4linguri de ulei,calim ceapa tocata fin,dupa ce s-a aurit adaugam ardeiul dat la blender,boiaua si apa de la fiertul cartofilor;lasam sa fiarba pana scade putin,adaugam usturoiul pisat,bulionul si pestele iar dupa 10min oprim focul si servim pe farfurie cu cartofii pusi in sos.
Optional(asta nu face parte din reteta) la fiert in sos mai putem adauga o frunza de dafin sau o crenguta de rozmarin.
0

Hamburgher

Nu stiu de ce toata lumea spune ca hamburgherul nu este o mancare sanatoasa????
Parerea mea este ca facut in casa dupa aceasta reteta,este un mic dejun foarte sanatos si gustos;incercati!!
Ingrediente:500g carne tocata de vita,1ceapa,4chifle,sare,piper,putin cimbru,4linguri ulei de masline,salata verde,rosii,ardei gras.
Carnea data prin masina de tocat de doua ori,adaugam ceapa tocata foarte fin,sare,piper,cimbru,amestecam bine cu mana si turnam cate putin ulei,amestecam pana ce uleiul intra bine in carne,dupa care o lasam la frigider 1h
Formam hamburgheri nu prea mari(eu am forma speciala de facut hamburgheri) si-i punem pe gratarul de teflon bine incins cate 2-3min pe ambele parti;in acest timp,taiem in jumatati chiflele si le punem in cuptor cat sa se incalzeasca,apoi intre ele punem hamburgherul cu salata,rondele de rosie si felii de ardei gras.
Se servesc imediat.
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme