Tocanita cu inimi si pipote de pui

De mult nu am facut asa ceva iar acum i-a venit randul;de regula noi mancam astfel de tocanita cu mamaliguta,dar acum mi-a fost prea foame ca sa mai astept!

AVEM NEVOIE DE:
500g pipote si inimi

1ceapa mare
1ardei gras
1ardei iute
2-3cartofi
500g rosii
50ml vin alb
3catei de usturoi
20ml ulei
sare
piper
cimbru
dafin
verdeata
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pune in cratita cu ulei maruntaiele spalate iar dupa ce s-a evaporat apa din ele se adauga ceapa si ardeii taiati marunt,
cartofii curatati si taiati in sferturi sau cubulete
 apoi vinul,dupa 5-6min timp in care s-a evaporat lcoolul,se adauga rosiile pasate,2cani cu apa si se lasa pe foc 20min
Dupa acest timp se adauga sare si piper dupa gust,2frunze de dafin,putin cimbru,usturoiul pisat iar dupa ce a scazut,se adauga verdeata si se serveste.
Foarte des fac astfel de mancare pentru ca ne place iar cand rezulta ceva deosebit,pun poze aici pentru ca reteta e aceeasi.
An 2017
Tot 2017 dar de aceasta data cu mamaliguta si castraveti murati!

 

0

Supa de rosii cu galuste aurii

Le-am spus aurii,pentru ca am folosit oua de tara si au iesit galbene galbioare!!
De fapt si de drept,la supa de rosii nu se pune decat orez,nici galuste,nici paste nici cartofi!! asta a spus-o un bucatar cu acte in regula nu eu,dar pana la urma fiecare pregateste cum doreste ca doar nu mergem cu farfuria in fata respectivului bucatar; din cate am observat eu,nu toti bucatarii au facut aceeasi scoala de bucatari,pentru ca se contrazic in ceea ce fac,nu toti au aceeasi parere despre ceva anume!
AVEM NEVOIE DE:
500g rosii
1ceapa
1morcov
1telina mica
1cartof
sare
2linguri ulei
2oua
gris
CUM SE PROCEDEAZA:
Rosiile spalate,taiate,se fierb separat apoi se paseaza la blender
In oala se pun restul legumelor curatate,spalate,taiate si se lasa la fiert 30min
Dupa acest timp se scot legumele fierte fara sa se arunce apa,
se paseaza cu blenderul vertical iar piureul rezultat se pune in oala,se amesteca cu apa de la fiert si cu piureul de rosii
se completeaza cu apa daca e nevoie,se adauga uleiul,2crengute de telina,1lingurita cu sare iar cand incepe sa fiarba se pun galustele cu lingurita din amestecul de oua batute cu un praf de sare si cate 3linguri cu gris pentru fiecare ou+inca 1lingura iar daca ouale sunt de categoria M adica mari,se pun 4linguri cu gris +inca 1lingura;asta e metoda mea de galuste si-mi ies pufoase fara sa adaug bicarbonat,fara oua batute separat,fara unt sau ulei cum am vazut pe la doamne.
Cand s-au terminat galustele,se face focul foarte mic,se pune capacul si se lasa la fiert 5-10min.
Se potriveste de gust apoi se serveste imediat sau rece!





  

0

Tarta cu branza si rosii

Rosii cherry din belsug;nici nu mai stiu ce sa fac cu ele asa ca am strecurat printre altele si aceasta delicioasa tarta!
AVEM NEVOIE DE:
1 pachet aluat de foitaj
50g bacon
1pachet branza Brie
3linguri smantana
2oua
rosii cherry
Cascavalul din poza nu l-am mai pus pentru ca era afumat si nu-mi place afumatura!!!
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pune baconul taiat intr-o tigaie iar dupa ce si-a lasat grasimea se scoate pe hartie de bucatarie intr-o farfurie
se tapeteaza forma de tarta cu aluat,se pune baconul,branza cubulete
apoi rosiile spalate si taiate in jumatati
deasupra amestecul de oua cu smantana si la cuptor 30min.
Eu deasupra am presarat putin busuioc,dar merge si fara
Dupa ce s-a racit se scoate pe un platou,se taie si se serveste





 


0

Nectar de pere2

Am facut nectar pentru nepoate cand vor veni,sa le dau facut de bunica cu fructe din gradina nu din comert cu tot felul de adaosuri!!
AVEM NEVOIE DE:
pere
2lamai
zahar dupa gust
CUM SE PROCEDEAZA:
Nu am trecut la pere cantitatea pentru ca fiecare face dupa buget sau dupa bunul plac.
Deci,perele spalate,curatate de coaja si casuta cu seminte,taiate cubulete,se pun intr-o oala cu apa rece si o lamaie taiata,sa nu oxideze
Se pune apoi pe foc sa fiarba bine,
se completeaza oala pana sus cu apa,iar dupa ce perele sunt bine fierte,se scot bucatile de lamaie se pun perele in blender
piureul rezultat se rastoarna in oala,se amesteca cu siropul de la fiert apoi totul se trece prin sita
se pune din nou pe foc,se adauga zahar dupa gust,eu am pus putin zahar pentru ca perele au fost foarte dulci,si am mai adaugat cateva cristale de sare de mare.
Daca nectarul este prea gros,se mai poate adauga apa si din nou se potriveste de gust.
Se aduna spuma care se formeaza la fiert iar la sfarsit dupa 15min se adauga zeama de la a doua lamaie,dupa 2-3clocote se opreste focul si se pune nectarul in sticle curate.
Daca tot se fierb sticlele,se poate pune nectarul si dupa ce s-a racit putin,asta daca nu vreti sa va ardeti la degete!!
Se infileteaza bine capacele,apoi se fierb sticlele 1h din momentul in care incepe apa sa fiarba, dupa care se scot in patura sa se raceasca.
Un alt an 2017,aceeasi reteta alte sticle





 
0

Ghiveci pentru iarna

Nu am facut niciodata asa ceva pentru ca mie personal nu-mi place dar la rugamintea fetelor m-am pus pe treaba si chiar mi-a placut ce a iesit;tura asta-i pentru fete iar mai tarziu fac pentru noi.
AVEM NEVOIE DE:
1l de ulei
1kg ceapa
2kg morcov
1kg dovlecei
4vinete mari
2kg ardei grasi colorati diferit
1kg fasole pastai
2kg rosii
2-3ardei iuti
500g bame
2cani suc de rosii
frunze de telina
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA:
In primul rand toate legumele se curata,se spala si se tin intr-un vas mare cu apa rece.
Intr-un vas mare si gros care va merge la cuptor,se pun legume taiate cuburi sau rondele,in ordinea pe care fiecare o alege si pudrate cu sare si piper
La mijlocul vasului,se pun rosiile taiate tot cuburi sau rondele apoi se continua cu legumele,ultimul strat fiind rosiile
Daca va plac bamele si le doriti in ghiveci,va sfatuiesc sa le opariti mai intai in bors si sare sau apa cu sare de lamaie si sare daca nu aveti bors;asta ca sa stea bama intreaga,pentru ca altfel se desface 
Se toarna apoi uleiul,sucul de rosii,se acopera suprafata cu crengute de telina
apoi tot vasul cu folie de aluminiu sau un capac mai mic decat vasul,care sa stea direct pe legume,ca sa nu dea pe afara la fiert;
Se lasa vasul la cuptor la foc mic 1h,dupa acest timp se scoate capacul si se mai lasa 30min dupa care se opreste focul

Dupa ce se potriveste de gust,se pune ghiveciul in borcane curate,se infileteaza bine capacele si se fierb 1h,se lasa in apa pana a doua zi cand se mai fierb 1h dupa care se scot in patura sa se raceasca

Aceasta metoda,fara a fi prajit nimic,se poate folosi si in zilele de post cand va e pofta de un ghiveci,bineinteles cantitatile vor fi mai mici.
Acum in 2017,am repetat acest ghiveci pentru ca anul trecut a iesit super bun,chiar mi-a placut,dar si acum
Tot pentru fete este,nici anul trecut si cred ca nici acum nu mai fac si pentru noi,un borcan ne este suficient.





0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme