Desert cu biscuiti

Cel mai simplu desert facut vreo data!Imi aminteste tot la fel de cel mai simplu tort pe care il faceam in adolescenta,asa ca sa ma dau mare;pe atunci nu interesa pe nimeni cum este facut,nimeni nu cerea reteta,important era sa ai ceva de servit  in casa atunci cand iti trece cineva pragul(vorba mamei!!)
AVEM NEVOIE DE:
2pachete de biscuiti simpli
250g Mascarpone
4linguri Nutella
1ceasca cu cafea
1lingura Amaretto
miez de nuca taiat cu cutitul
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un bol se amesteca branza si nutella
in alt bol cafeaua si Amaretto
apoi pe un platou se pun pe verticala biscuiti cu crema intre ei si trecuti prin cafea
Nu exagerati cu crema pentru ca trebuie sa ramana si pentru ornat
Dupa ce s-au terminat biscuitii,crema ramasa se rastoarna deasupra
apoi se intinde usor si pe lateral
se presara nuca si se lasa la frigider cel putin 3h,dupa care se taie pe diagonala si se serveste.








1

Tort de mere

Daca tot am mere din belsug,am facut si un tort de mere simplu;buuuun a fost!!
AVEM NEVOIE DE:
6mere
100g unt
10linguri zahar
6oua
6linguri faina
1lingura scortisoara
frisca
dulceata
stafide
miez de nuca
CUM SE PROCEDEAZA:
Un vas cu pereti inalti,se unge cu tot untul,se presara 4linguri cu zahar si se lasa deoparte.
Merele curatate de coaja si casuta cu seminte,se pun in vas iar in interiorul lor se pune putina dulceata,cateva stafide si miez de nuca taiat cu cutitul sau alune
Se presara merele cu scortisoara apoi se lasa vasul la cuptor 20min pana se fac moi
Albusurile se bat spuma tare cu jumatate din zaharul ramas,galbenusurile se freaca cu un praf de sare si restul de zahar
Se inglobeaza usor albusul in galbenus
tot usor se adauga faina amestecand cu o spatula
apoi se rastoarna peste mere,niveland supafata si la cuptor se lasa 40min
Se scoate vasul,se acopera cu un prosop de bucatarie iar dupa 15min se rastoarna pe un platou

si se lasa la frigider pana se raceste bine.
Se bate frisca bine,se pune intr-un posh apoi se orneaza tortul.
Iar am facut greseala sa nu am rabdare sa se raceasca bine,am ornat cu frisca si mi s-a topit!!!!!
Sa nu radeti ca se mai intampla!!











0

Tort de mere cu crema de zahar ars

Mai am pe aici o reteta de tort de mere cu crema de zahar ars dar merele au fost rondele si calite in unt;de data asta merele sunt intregi.
O nebunie!
AVEM NEVOIE DE:
6mere
1cana cu zahar pentru caramel
3-4linguri cu dulceata de care aveti
miez de nuca taiat cu cutitul sau alune

CREMA DE ZAHAR:
1l de lapte
8oua
4linguri zahar
esenta de vanilie
  
BLAT:
4oua
4linguri zahar
4linguri faina
CUM SE PROCEDEAZA:
Se face un caramel din zahar si 1lingura cu apa,dupa ce s-a topit bine,se intinde cu mare atentie pe peretii vasului aoi sa lasa deoparte
SE curata merele de coaja,de casuta cu seminte,se pun merele in vas,in interiorul lor se pune cate o lingurita cu dulceata si nuci
apoi se lasa la cuptor 10-15min,depinde de cat de mari sunt merele,pana se fac moi.In acest timp se amesteca intr-un vas ouale batute cu un praf de sare,zahar,esenta de vanilie,laptele si se rastoarna peste mere;se lasa la cuptor 40min
Se scoate vasul afara si in acest timp se pregateste blatul.
Se bat bine albusurile pana rezulta creste cu un praf de sare si o lingurita de zeama de lamaie;galbenusurile se freaca tot la fel de bine cu zaharul
apoi se inglobeaza albusurile in galbenus amestecand usor cu o spatula
si se rastoarna peste mere,niveland suprafata
Se lasa din nou la cuptor 20-25min,iar dupa ce s-a rumenit se scoate din cuptor si se acopera cu un prosop de bucatarie,prin condensul care se face in interior,se desprinde mai repede,fara sa se foloseasca cutitul.
Se rastoarna apoi tot cu mare atentie pe un platou si se lasa la frigider sa se raceasca foarte bine.
De regula dupa ce se raceste bine,se orneaza cu frisca dar eu am avut musafiri,au venit mai devreme si nu am mai putut;dar a fost super si asa neornat!









 
0

Vinete gratinate

Cred ca v-ati obisnuit cu mine ca tot ce vad,vreau si eu!!asa s-a intamplat cu reteta asta,am vazut-o la o prietena draga mie Cerasela Zaharie,nu a fost complicata si cum aveam toate ingredientele m-am pus pe treaba.
A iesit super buna,ne-a placut mult!te pup Cerasela!!
AVEM NEVOIE DE:
1vanata
2catei de usturoi
100g cascaval
branza frantuzeasca cu mucegai
rosii cherry fara coaja
2linguri ulei de masline
piper
cimbru
oregano
CUM SE PROCEDEAZA:
Vanata spalata,uscata,taiata cubulete,pudrata cu sare,o rumenesti in ulei apoi opresti focul si 
adaugi usturoiul taiat marunt,cascavalul cubulete

 amesteci repede sa nu se topeasca,apoi imparti compozitia in vase mici unse cu ulei
deasupra presari oregano,cimbru si piper apoi cubulete de branza cu mucegai si rosii care au fost oparite in prealabil si curatate de coaja
lasi la cuptor 20min,cat se topesc cascavalul si branza si se imbina toate gusturile si aromele,apoi servesti imediat cu paine prajita.
Un deliciu!



0

Cutia misterelor luna Octombrie

In urma cu ceva timp,Cerasela Badr El-Din,a initiat aceasta provocare culinara numita Cutia misterelor,provocare care mie personal imi place mult pentru ca este pe bune o provocare pentru mine,pentru ca imi testez cunostintele,imaginatia cu aceasta ocazie;pacat ca unele fete nu participa regulat dar,ma rog fiecare face ce vrea!!
Cerasela ne-a dat cateva ingrediente cu care trebuie sa facem o creatie impreuna cu ingredientul din cutie dar si cu alte ingrediente propuse de gazda.
In fiecare luna este gazda cate o fata inscrisa in grup si ea mai adauga cate ceva la lista de ingrediente si in plus ingredientul secret din cutie!pentru fetele noi inscrise,sper ca m-am facut inteleasa.In aceasta luna de toamna eu sunt gazda si daca tot este toamna,ce fruct bun,aromat,"cu puf galben ca de pui"avem??
Da,ati ghicit,este GUTUIA cu care muuulte se pot pregati!
INGREDIENTELE PROPUSE DE CERASELA
-apa
grasimi vegetale sau animala
zahar,miere,alti indulcitori
faina
amidon
sare
condimente prafuri,lichide,sosuri
otet,toate tipurile
mustar
maioneza
ketchup
verdeturi
pastai de vanilie
arome pentru prajituri
zahar vanilat
gelatina
conservanti
coloranti alimentari
agenti de crestere
INGREDIENTELE PROPUSE DE GAZDA(adica eu)  
oua
toate branzeturile
toate lactatele
orez sau alte paste
lamai,portocale,
nuci,alune si alte seminte
biscuiti
rahat
cacao
apa de flori de portocal(o aroma care se potriveste perfect cu gutuia)
carne de pui si bineinteles
GUTUIA
Din ingredientele date,aproape ca v-am dat o reteta pe care vreau s-o fac eu dar daca ghiciti,voi face alta ceva.
Succes doamnelor si sa fiti inspirate!
 
  
0

Weekend cu spor parada lunii Septembrie

Am ajuns si la sfarsit de luna!
Cu toate dezamagirile mele,ma straduiesc sa scriu chiar daca nu-mi vin cuvintele!!Cand am facut alegerea de pe blog,am crezut ca voi avea o avalansa de retete,pentru ca am ales ce a fost mai simplu si usor de pregatit, pentru ca am constientizat faptul ca a venit toamna peste noi si avem multe conserve de facut, dar m-am inselat! cat de frumos a fost la inceput cand Stefania Anastasiu a initiat acest grup,la fiecare sfarsit de saptamana erau cate 2-3retete iar parada era foarte frumoasa cu multe retete alese de gazda, din diferite categorii;acum s-a pierdut din acel entuziasm si nu stiu de ce!! 
Dar in concluzie,adunate toate,am fost si sunt foarte multumita!!ce ma faceam daca nu aveam acum ce sa postez????
Se stie de cand lumea si pamantul ca "prietenul la nevoie se cunoaste",cam asa s-a intamplat cu prietena mea Sidy,alias Sidonia Toncean care m-a onorat cu prezenta nu cu o reteta ci cu doua;multumesc draga mea si ma inclin!
A ales sa pregateasca Conopida cu ciuperci smantana si carnati fript 
si                            Ficatei cu legume
Elena Bite,a facut o mancarica de fasole pastai cu usturoi dar abia dupa ce am spus ca noi mancam cu mamaliguta ar fi vrut si ea;nu-i nimic draga mea,inca se mai gasesc pastai si poti repeta sa-ti faci pofta cu mamaliguta!
                            Mancare cu fasole pastai si usturoi
 
Margareta Cismasiu,o alta prietena draga mie s-a hotarit sa pregateasca o delicioasa placinta;eu am facut aceasta combinatie pentru ca nu-mi place mirosul de bostan si m-am gandit ca daca amestec cu mere parfumate,voi obtine ceva pe gustul meu iar acum ma bucur ca am facut si alte persoane sa indrageasca combinatia mea
                            Placinta cu mere si dovleac
Laura Maria Din,a sosit si ma bucur tare mult,ea pregatind un delicios 
                             Sufleu de cascaval
Mie la momentul cand am facut acest sufleu mi-a placut foarte mult,sper sa fi fost si pe placut tau draga Laura.
Ei dar pana la urma,trebuia sa uit eu pe cineva!!!nimeni alta decat
Monica Horoiu,care mi-e tare draga si chiar mi-ar fi parut rau daca nu ar fi raspuns;s-a intamplat pentru ca a fost prima,chiar la inceput de luna si am omis sa-i salvez reteta.inca o data toate scuzele mele!
Monica a pregatit o reteta foarte buna,ma bucur ca a ales asa ceva
                           Paste cu sos picant de vinete 
 M-am uitat,m-am tot uitat dupa "sefa"noastra Stefania Anastasiu si nimic,pana intr-un tarziu,dar niciodata nu e prea tarziu,cand vine si draga de ea cu o reteta
care se numeste  Snitel italian din piept de pui 
 Multumesc frumos draga mea!!
Nu mai speram,pe bune nu mai speram ca cineva sa vina si dupa predarea materialului cum se spune,dar am ajuns la concluzia ca mai sunt oameni de cuvant,mai exista seriozitate si tare nu as vrea sa fiu dezamagita pe viitor!
Cristina Iuliana Pana,pentru ca despre ea e vorba,mi-a facut o surpriza placuta venind cu reteta dupa "inchiderea pravaliei",ceea ce m-a bucurat fiind destul de suparata!!Multumesc Crisule drag si nu voi uita gestul!!
A pregatit o budinca de sezon si anume Budinca de dovlecei 
  
Vin si eu Iancu Lubita cu o super reteta care o recomand tuturor
                          Gratar de legume gratinat 
 
Astea fiind zise si vazute,eu va multumesc foarte mult pentru faptul ca m-ati onorat cu prezenta voastra,va multumesc pentru faptul ca macar mi-ati rasfoit blogul,va imbratisez virtual si poate cine stie,ne vom mai intalni si luna viitoare!
 
 
   


 
6

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme