Prajitura cu albus cacao si migdale

Aveam in congelator un borcan cu albusuri si le-am folosit la prajiturica asta;metoda de ansamblare e ca si la prajitura tigru,doar ca ingredientele sunt diferite.
AVEM NEVOIE DE:
10albusuri
10linguri zahar pudra
100g unt
4linguri faina
4linguri pudra de migdale
1plic praf de copt
2linguri cacao
esenta de vanilie
CUM SE PROCEDEAZA:
Se freaca untul moale cu jumatate din zahar si vanilie,se incorporeaza albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si restul de zahar
iar la sfarsit faina cu praful de copt si pudra de migdale;dupa omogenizare,se imparte in doua vase si in una se incorporeaza cacao
In forma de tort cu hartie,se pun intercalat cu o lingura mare incepand din mijloc,aluat alb acoperit cu aluat cu cacao
iar la sfarsit,cu un bat de frigaruie se trag linii de la mijloc spre margine si de la margine spre mijloc iar la cuptor se lasa 30-40min
Dupa ce s-a racit se scoate pe un platou
apoi se pudreaza cu zahar si se taie




 

4

Salata orientala cu cartofi mov

Mi-a adus Costel de la gradina o punga cu cartofi mov,dar erau atat de mici ca-mi venea sa-i arunc,i-am salvat totusi si am facut aceasta salata orientala ca tot nu am facut-o de ani buni!
Nu se vad culorile nici la cartofi,nici la masline pentru ca am amestecat-o cu maioneza.
AVEM NEVOIE DE:
1kg cartofi mov
1ceapa mare
100g masline
sare
piper
MAIONEZA:
1ou intreg
1lingurita mustar
1-2linguri zeama de lamaie
100ml ulei
sare

CUM SE PROCEDEAZA:
Se pun la fiert cartofii spalati iar dupa ce incepe sa crape se scurg si dupa ce s-au racit se curata de coaja 
Se pun intr-un castron,cei mai marisori se taie in jumatati,sa adauga ceapa taiata julien,maslinele,sare,piper si maioneza
Pentru maioneza,se pun toate ingredientele in bolul de la blenderul vertical,se introduce blenderul,se porneste si nu se misca pana nu este gata maioneza
Cea mai simpla maioneza care se poate pregati cu un ou intreg.

Dupa ce se potriveste de gust,se serveste imediat dar si mai tarziu este buna(mie-mi place imediat pentru ca mai tarziu,cartofii se intaresc)

    

2

Strudel cu dovleac si mere

M-am jucat intr-o zi ploioasa cu dovleacul si am facut detoate inclusiv aceste strudele care mie-mi plac foarte mult.
AVEM NEVOIE DE:
2felii de dovleac
4mere
3linguri ulei
scortisoara
nucsoara
 coaja de lamaie toate de la Kotanyi
aluat de foitaj
zahar optional(eu nu am pus deloc)
 CUM SE PROCEDEAZA:
Dovleacul si merele curatate de coaja si seminte,se rad
Apoi se pun intr-un vas cu fundul gros pe foc impreuna cu unt, zahar daca e cazul si 1/4lingurita cu sare
iar dupa ce a scazut sucul din ele se lasa deoparte iar dupa ce s-a racit se adauga scortisoara,nuscoara si coaja de lamaie
De regula nu aceasta este umplutura pentru strudele dar dovleacul si merele nefiind zemoase,nu a fost nevoie sa adaug amidon cum am facut un alt strudel cu visine.
Sa spun drept,aceasta umplutura se poate folosi si la placinta.
Foitajul dezghetat,intins pe masa de lucru,taiat in fasii late de 10cm,
se fac pe fiecare foaie,la mijloc,4-5taieturi apoi se pune cate 1-2linguri peste aceste taieturi
Se aduna peste umplutura marginile lungi,apoi se suprapun partile pe latime,se intorc cu taieturile in sus si se pun in tava pe hartie de copt
Se ung deasupra cu galbenus si se lasa la cuptor 20min
Dupa ce s-au copt se pudreaza cu zahar si se servesc.




 

0

Paste chinezesti cu ciuperci si sos ragu

Am facut cu ceva timp in urma o reteta cu acest sos,diferit de sosul ragu traditional si mi-a placut foarte mult.Mai aveam putina carne tocata si am facut repede doar o portie(mai mult nu a iesit),dar dintr-o portie am mancat doua persoane,c-asa-i frumos,sa imparti cu aproapele tau!!
AVEM NEVOIE DE:
paste subtiri chinezesti
200g ciuperci
2linguri ulei de masline
SOS:
250g carne tocata de vita
3-4linguri ulei de masline
1morcov
1ceapa
1capatana mica de usturoi
100ml vin alb
1cutie rosii cubulete
oregano
busuioc
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pregateste sosul in primul rand pentru ca-i trebuie mai mult timp de fierbere.
In tigaia cu ulei incins se pune ceapa tocata marunt,morcovul la fel,dupa cateva minute se adauga carnea,se amesteca iar cand s-a albit,se adauga vinul;dupa 5min,timp in care s-a evaporat alcoolul,se adauga cutia cu rosii,1cana cu apa,usturoiul pisat,sare,piper si se lasa la fiert cu capac 40min.Dupa 30de minute,se adauga ciupercile feliate si calite separat,se lasa in continuare pe foc
Se amesteca totul bine iar dupa cateva minute se potriveste de gust,se adauga oregano si busuioc uscat apoi se lasa deoparte
Pentru paste,se pune un vas cu apa pe foc,iar cand incepe sa clocoteasca,se adauga pastele,se opreste focul si se lasa 15min acoperit vasul cu capac
Se acot pastele iar dupa ce s-au scurs bine se pun pe platou
deasupra sosul ragu cu ciuperci si se serveste imediat.





 
  

0

Briose cu ciocolata si banane

Din cartea Nigellei Lawson am pregatit aceste briose,pentru ca aveam cateva banane care erau pe punctul de a fi aruncate(eu nu mananc banane)!
AVEM NEVOIE DE:
3banane coapte
125ml ulei
2oua
100g zahar brun
225g faina
2linguri cacao
1lingurita bicarbonat
CUM SE PROCEDEAZA:
Se paseaza bine bananele curatate de coaja cu o furculita,se mixeaza adaugand zaharul apoi cate putin ulei,ouale adaugate pe rand mixand energic dupa fiecare,
 apoi amestecul de faina,cacao si bicarbonat
Se imparte aluatul in forme de briose si la cuptor 30-40min
Se scot apoi din forme,se pun pe un platou si se pudreaza cu zahar






0

Prajitura cu ciocolata si limeta

Din cartea Nigellei Lawson am facut aceasta prajiturica mmm,se topeste in gura!!
AVEM NEVOIE DE:
150g ciocolata neagra
150g unt
6oua
250g zahar
100g pudra de migdale
4lingurite cacao
coaja si zeama de la 1limeta
 Se topeste pe bain-marie ciocolata si unt,se amesteca pentru lichefiere apoi se lasa deoparte sa se raceasca
Se face o bezea tare din albusuri cu jumatate din zahar si un praf de sare,se freaca galbenusurile cu restul de zahar
se amesteca usor amandoua,apoi se adauga pudra de migdale si cacao
dupa omogenizare se adauga ciocolata
iar la sfarsit coaja si zeama de limeta
Se rastoarna compozitia in tava cu hartie de copt si la cuptor 40-45min
Dupa de s-a copt,se acopera cu un prosop deasupra iar dupa 30min se rastoarna si se pudreaza cu zahar.








0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme