Clatite cu faina de hrisca

Cand am fost la Predeal,am gasit in magazin aceasta faina de hrisca si cum pe la noi nu am vazut asa ceva,am luat-o
Am cautat pe net sa vad ce pot face cu ea dar nu am vazut mare lucru in afara de paine iar ce era pe acolo nu mi-a placut aspectul asa am gasit cateva retete de clatite,am luat de la fiecare ce mi-a convenit si m-am apucat de treaba
M-am chinuit destul de mult pana am reusit sa fac cateva,chiar daca am luat toate tigaile la rand,tot se lipeau;probabil,nu stiu exact,aceasta faina lipeste sau ingredientele sunt de vina!!
AVEM NEVOIE DE:
75g faina de hrisca
75g faina alba
1lingurita zahar
1lingurita praf de copt
1/2lingurita bicarbonat
un praf de sare
1lingura ulei de masline
1ou
300ml lapte batut
cateva frunze de salvie
UMPLUTURA:
1/2piept de pui
200g ciuperci galbiori
50g sunca de pui
1lingura ulei de masline
50ml vin alb
un praf de sare
50g mozzarella
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se amesteca cele doua tipuri de faina cu sare,zahar,praf de copt si bicarbonat,
se adauga oul batut,iaurt,ulei,salvia taiata marunt,se amesteca totul cu telul
apoi se rastoarna in dozator si se lasa deoparte sa se odihneasca 10min.
In acest timp,intr-un vas pe foc cu 1lingura ulei se caleste pieptul taiat cubulete foarte mici,
se adauga ciupercile de asemenea taiate marunt iar dupa ce a scazut apa din ele,se adauga vinul si se lasa la fiert incet;dupa ce a scazut se condimenteaza,se rastoarna intr-un bol si se lasa deoparte
Sunca de pui se taie suvite subtiri si se amesteca cu cateva frunze de salvie taiata marunt
In tigaia unsa cu ulei si infierbantata,se deschide supapa de doua ori de la dozator,se intinde aluatul in tigaie se lasa sa se rumeneasca 1min dupa care se intoarce
Dupa multe incercari si multe tigai schimbate,am reusit sa dau gata 6clatite mai chinuite!!
Se pune pe fiecare clatita cate o umplutura,se ruleaza si se pun pe un platou.
Peste umplutura de sunca,se pune si putina mozzarella rasa
Pentru servire se taie cate o clatita cu umplutura diferita
sau lasate intregi,cu mozzarella rasa deasupra;cred ca erau super bune daca le lasam cateva minute la cuptor,dar asta o fac cu alta ocazie cand voi schimba reteta!
missgrey.ro
0

Inghetata de banane si nutella

Aceasta inghetata este a treia reteta pentru Provocarea Weekend cu spor,pregatita din blogul Laurei SB
Pentru ca arata intr-un mare fel,pentru ca ne topim de caldura,pentru ca e cea mai simpla inghetata de pregatit si pentru ca eu in multele mele retete de inghetata nu am de banane,m-am pus imediat pe treaba!
Pana la urma,asta e rolul acestor provocari,ni se da o tema,intram pe blog,ne "clatim ochii" si punem "frana"papilelor gustative apoi ne apucam de treaba;nu mai vorbesc de faptul ca ne putem inspira,dar cel mai mult putem pur si simplu ramane fara cuvinte la cat de bine si frumos aranjate sunt farfuriile(mi s-a intamplat!!),motiv pentru care suntem ispitite sa pregatim si noi retetele respective!!
Multumesc Laura SB!!
AVEM NEVOIE DE:
3banane bine coapte
3linguri nutella cu alune
1/2lamaie
Pentru decor caramel si zmeura
Eu nu am mai folosit caramelul pentru ca dupa gustul nostru inghetata a fost prea dulce,cred ca trebuia sa pun mai putina nutella,si am facut un sos de coacaze fara zahar
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pun in robot bananele decojite si taiate,nutella,zeama de ramaie si se proceseaza
Dupa ce a rezultat o crema fina,se rastoarna in masina de inghetata,se proceseaza 30min,apoi se serveste
Pentru sosul de coacaze,am pus in robotel boabe curatate,spalate iar dupa cateva invarteli,am rasturnat in bol
am trecut rezultatul prin sita,apoi l-am folosit
A fost o nebunie!ai multe imbratisari din partea mea Laura!!
elefant.ro
2

Compot de visine

Am zis ca nu mai fac nimic dar parca nu pot sa las sa se strice in pom aceste visine si nu numai,atat de frumoase,asa ca am inceput cu compotul,nu multe doar de pofta cateva borcane,apoi mai vad eu!!
AVEM NEVOIE DE:
visine
zahar
Nu am scris cantitatile,pentru ca fiecare pregateste in functie de cate fructe are;se pot face doar 2borcane sau cateva sute!!!
CUM SE PROCEDEAZA:
Visinile spalate,cu coditele rupte,se pun in borcane curate
Se umplu cu apa apoi se rastoarna apa intr-un vas mare si se adauga pentru fiecare borcan cate 3linguri de zahar;fiecare pune zahar in functie de cum se mananca in familie,noi daca nu prea mancam dulce,iar visinile sunt destul de dulci,sunt suficiente 3linguri.
Dupa ce zaharul s-a topit,se umplu din nou borcanele,se infileteaza bine capacele apoi se pun la fiert intr-un vas mare pe fundul careia se pune un prosop
Se lasa la fiert 30min din momentul in care incepe sa fiarba apa,se opreste focul si se lasa pe loc sa se raceasca.
Se scot borcanele,se sterg,se eticheteaza apoi se depoziteaza la camara.

elefant.ro
0

Cheesecake cu fructe

Imi place sa fac tot felul de nebunii pentru ca am "abonatii"mei mancaciosi care mereu ma intreaba daca nu am facut ceva bun!!
Imi plac cheesecak-urile dar nu am intotdeauna branza atunci cand as vrea sa fac si uite asa am aici foarte putine astfel de retete dar de aceasta data am facut doua,asa sa fie sa se sature nepotii mei mancaciosi de ceva dulce,care nu dureaza mult!!😅😅😅
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
200g biscuiti digestivi sau orice fel de biscuiti
3linguri zahar pudra
2linguri pudra de roscove sau cacao
150g unt topit

CREMA1:
500g branza ricotta sau de vaci proaspata
300g crema de branza Philadelphia
2linguri zahar pudra
200ml frisca lichida
1plic foi de geatina

CREMA2:
500g caise
5linguri zahar
1plic foi de gelatina

CREMA3:
500g cirese
5linguri zahar
2plicuri zahar vanilat
1plic foi de gelatina

JELEU LUCIOS:
300g cirese
2linguri zahar
1plic gelatina
CUM SE PROCEDEAZA:
Pentru blat,se pun toate ingredientele in blender,dupa ce s-au maruntit biscuitii,
se rastoarna in tava de tort cu pereti detasabili,se preseaza bine dand forma blatului cu fundul unui pahar,apoi se lasa tava la frigider
Pentru crema1,se amesteca intr-un castron,cele doua branzeturi,cu zahar,cu frisca batuta separat si amestecand usor cu miscari verticale,iar la final se incorporeaza gelatina hidratata in 50ml apa rece,apoi dizolvata pe bain-marie
Dupa omogenizare,se imparte crema in mod egal in trei boluri
 Crema de branza din primul bol se rastoarna in forma peste blat,se niveleaza suprafata,apoi se lasa la frigider sa se intareasca iar restul bolurilor se lasa deoparte
Pentru crema2,caisele spalate,curatate de samburi,se fierb intr-un vas cu apa cat sa le cuprinda,
dupa 5min.de fiert se strecoara fara sa se arunce apa,sepun in blender impreuna cu zahar
apoi se rastoarna intr-unul din bol,si se incorporeaza gelatina hidratata in apa rece 5min apoi dizolvata pe bain-marie in 50ml zeama de la fiertul caiselor;dupa omogenizare,se amesteca cu crema de branza dintr-un bolmapoi se rastoarna in forma peste crema de branza daca s-a intarit si se lasa din nou la frigider
Pentru crema3,ciresele spalate,curatate de samburi,se pun la fiert cu apa cat sa le cuprinda iar dupa ce au fiert,se scurg,fara sa se arunce apa,se pun in blender cu zaharul pudra si zaharul vanilat,se rastoarna piureul obtinut intr-un bol,se incorporeaza gelatina hidratata 5min in apa rece apoi dizolvata pe bain-marie in 50ml zeama de la fiertapoi se amesteca cu crema de branza ramasa

si se rastoarna peste crema de caise daca s-a intarit apoi se lasa din nou la frigider
In acest timp,se pregateste luciul
Se fierb ciresele spalate,curatate de samburi in 500ml apa si zahar,dupa ce au fiert bine,se strecoara,apa cu se arunca,se paseaza ciresele,gelatina hidratata in apa rece 5min se dizolva pe bain-marie in zeama de la fiert apoi se amesteca cu piureul de cirese
Dupa omogenizare,se trece totul prin sita pe fundul careia se pune un tifon;pasta rezultata trebuie sa fie foarte fina si limpede
Dupa ce s-a racit putin,se rastoarna in forma si se lasa la frigider pana a doua zi
Se pune foema pe un platou,cu un cutit cu lama subtire se trece in jurul tortului,se scoate inelul apoi se orneaza dupa ideile fiecaruia
Eu am oprit cateva cirese,le-am tinut in apa apoi le-am trecut prin zahar colorat,diferite culori
Se lasa la frigider pana in momentul servirii
SFATUL MEU:
Dupa cum am spus si la inceput,cu aceste cantitati,eu am facut doua astfel de torturi,doar ca in al doi-lea am adaugat un strat de ciocolata in loc de branza,deci cantitatile le puteti reduce
Important e ca aceste creme cand le puneti in tava sa fie in mod egal toate pentru aspectul feliei cand este taiata;eu am masurat cu polonicul de la inceput,am pus cremele in boluri asa masurate,apoi in forma
De asemenea,fructe puteti pune orice alte fructe dar una din ele sa fie mai deschisa la culoare,tot pentru aspectul feliei cand o taiati iar straturile le ordinati cum doriti,puteti pune si la mijloc crema de branza,sau puteti face straturi mai multe cu diferite fructe!








  
 

1

Inghetata fara zahar

Am gasit pe sit-ul doamnei Pop Ligia aceasta inghetata si cum tocmai imi achizitionasem formele,m-am grabit s-o pregatesc si a fost super buna!m-am chinuit putin sa le scot din"gaoace"dar voi exersa!!😄😄😄
AVEM NEVOIE DE:
500g cirese fara samburi,eu am avut merisoare proaspat culese
270ml apa plata
petale de la 2trandafiri de dulceata(optional),eu chiar daca este optional,am adaugat 1/2lingurita de pasta de trandafiri
miere de albine dupa gust
si forme de inghetata bineinteles
 CUM SE PROCEDEAZA:
Se pun toate ingredientele in blender si dupa ce a rezultat un smoothie mai gros,se imparte in formele de inghetata
apoi se lasa la congelator,eu le-am tinut pana a doua zi.
Ca sa se desprinda mai usor inghetata,se tin formele sub jet de apa,apoi se servesc.
Este o inghetata excelenta iar pasta de trandafiri i-a dat o aroma deosebita!

 

elefant.ro
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme