Falafel

Am raspuns provocarii prietenilor de la Sun Food si particip la concursul #retetaSunFood 
organizat de Sun Food  
M-am bucurat pentru faptul ca aveam in camara mea ultimile conserve de la Sun Food si m-am pus pe treaba in speranta ca poate cine stie va iesi soarele si pe strada mea,chiar daca mi-am propus sa nu mai particip la astfel de concursuri unde se intalnesc nume "grele"!!!
Am avut de ales intre Falafel si Shakshuka dar eu am ales-o pe prima pentru ca am mai facut si ne-au placut foarte mult.
AVEM NEVOIE DE:
2conserve de naut Sun Food
2cepe
5catei de usturoi
1legatura mare de patrunjel
2linguri cu varf cu faina
1/2lingurita chimion pudra(eu am folosit un condiment special pentru falafel)
sare
piper
cateva linguri cu ulei pentru prajit
In poza am doar 1cutie si 1ceapa,pentru ca l-am avut ajutor pe sotul meu si eu fiind preocupata cu alte probleme de moment,daca tot erau pe masa,a inceput el pregatirea!!!
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pune in robot nautul bine scurs,se paseaza dar rezultatul sa nu fie o pasta apoi se amesteca cu ceapa curatata si taiata marunt,patrunjelul spalat si de asemene taiat marunt,usturoiul pisat,sare,piper,chimion,se amesteca totul cu o lingura de faina,iar daca mai e nevoie se mai adauga si restul de faina
Dupa omogenizare,cu o lingurita se ia din compozitie,se fac sfere in palme,se trec prin faina,se aplatizeaza apoi se prajesc in ulei incins pe ambela parti avand grija sa nu se arda
Dupa ce s-au rumenit,se scot pe o farfurie cu hartie de bucatarie care absoarbe surplusul de ulei
Pentru servire se pun pe farfurie iar alaturi salata de rosii
La indemnul sotului meu,am pus pentru servire intr-un mic bol,putina dulceata de ardei iuti si sa stiti ca nu a fost rea ideea!!



 


1

Weekend cu spor parada lunii August

Am ajuns si la sfarsitul lunii si implicit la sfarsitul acestei provocari;de aceasta data chiar daca nu au participat fete asa cum ma asteptam,am fost si sunt mai multumita si bucuroasa in acelas timp fata de alte luni,mai mult pentru faptul ca a fost adaugata in regulament "Reteta de suflet"
Impreuna cu voi,am adus un omagiu mamei mele cu aceasta supa care a fost ultima mancare a ei inainte de a pleca de langa noi!Nu va imaginati cat de fericita am fost si pentru asta va multumesc!!
Gata sa trecem la ale noastre acum!!
Pentru aceasta luna am ales pentru fete sa gateasca
Mancare de post\ Legume
Supe
Alte dulciuri
Cea mai harnica si rapida a fost draga de ea
MONICA HOROIU
care s-a intrecut pe sine facandu-ma fericita nu cu una ci cu doua retete delicioase pentru mine dar si pentru familia ei.
Prima reteta a fost Tarta cu prune
Cea de-a doua reteta,spre rusinea mea nu am recunoscut de la prima vedere,a fost
Orez cu dovlecei si rosii
Frumoasa LAURA MARIA DIN 
a ales sa gateasca Supa crema de porumb cu rosii

Ma bucur ca v-a placut draga mea tanara gospodina!
CRISTINA IULIANA PANA care mai tot timpul e pusa pe fuga,ba cu gatitul pentru zmei,ba cu plimbatul in lumea larga pe motor la spatele tatalui zmeu,si-a facut timp si pentru mine facandu-ma fericita cu doua retete!!
Multumesc Crisule drag si te imbratisez!
Prima reteta este o supa care mi-a placut foarte mult cand am facut-o si m-am bucurat ca a ales-o
Supa de cartofi cu fructe de mare
Cea de-a doua reteta este tot o delicatesa, la fel de gustoasa ca si prima
Supa de praz cu carne tocata si branza
Mmm,nici nu vreau sa ma gandesc cat de bune au fost!!
ELENA BITE gospodina si harnica Elena,m-a surprins cu
Chiftele din fasole boabe de post
Adevarul ca si eu cand m-am apucat sa le pregatesc,nu prea eram incantata dar la final cand am vazut cat sunt de bune,mi-am zis ca urmatoarea tura voi face mai multe.Ma bucur draga mea ca au fost si pe placul vostru!
Eeeei ultima dar nu cea din urma a venit tot o prietena draga,care sta in Grecia si care are un suflet de aur ca sa zic asa! ALINA PAPADOPOL,a ales sa pregateasca tot o supa gustoasa,daca tot e sezonul tuturor legumelor si a porumbului
Supa de rosii cu porumb
Am fost atentionata de Alina ca am "pierdut'pe drum doua reteta pregatite!!!sa-mi fie rusine,asta-i semn de ce oare???Intradevar asa este draga mea harnicuta dar mai ales ambitioasa,m-ai dat gata cu cele patru preparate pentru care-ti multumesc din suflet!! Dupa supa,Alina a mai pregatit o    
Budinca de dovlecei
si Tocanita de legume
Ma bucur mult Alina ca ai avut timp si incredere in retetele mele ca vor fi pe gustul vostru si din cate am observat,toate au avut succes in familia ta,iti multumesc si iarta-mi greseala!!

 Acum dragile mele vine "cireasa de pe tort"vine surpriza mea pentru voi,trebuie sa va rasplatesc timpul pe care mi l-ati acordat,ca ati fost in asentimentul meu,intr-un cuvant,ati fost langa mine,gatind reteta mea de suflet,asta fiind
Supa de pui cu lapte de cocos
Bineinteles ca si de aceasta data MONICA nu s-a dezmintit si mi-a adus prima farfuria cu supa si m-am bucurat foarte tare cand mica printesa a spus ca are un gust bun
La fel a spus si ELENA si din nou m-am bucurat
Apoi LAURA a venit tot cu aceleasi laude
Nu s-a lasat mai prejos nici ALINA,la cat de ambitioasa o stiu!
Astea fiind zise,va multumesc din suflet dragile mele prietene,pentru tot ce ati facut pentru mine,va imbratisez cu mare drag si va doresc tot binele din lume!!
Surpriza mea pentru voi... e surpriza bineinteles,de aceea fiind prima gazda cu reteta de suflet,din tot sufletul va voi trimite cate o surpriza la toate.
Pentru Monica si Alina am adresele,ramane ca Laura si Elena,sa-mi trimiteti adresele in mesaj privat.
Asa cum m-am bucurat eu,sper sa va bucurati si voi!!
Va multumesc inca o data!!


4

Costita la cuptor

Cand am facut dulceata de ardei iuti,numai la aceste costite ma gandeam;le-am facut si rezultatul a fost unul de exceptie!
AVEM NEVOIE DE:
1kg costita de porc
500g cartofi
100ml vin alb
4-5linguri ulei
1capatana de usturoi
3linguri dulceata de ardei iuti
1lingura boia dulce
sare
piper
putin cimbru
oregano
rosii cherry
 CUM SE PROCEDEAZA:
Costita spalata,uscata,o prajesti in tigaie sa se topeasca grasimea daca are apoi o scoti
In tava pui cartofi curatati si taiati cum vrei,adaugi sare,piper,cimbru,boia,uleiul de la carne,oregano,vin,rosiile,usturoiul pisat apoi amesteci totul
Deasupra pui 2-3crengute de rozmarin,costita unsa cu dulceata,acoperi tava cu folie de aluminiu si lasi la cuptor 45min.
Dupa ce descoperi,mai lasi 10min sa se rumeneasca apoi servesti cu castraveti murati.
Deliciu!!


  

0

Musaca cu dovlecei

Daca se face musaca cu vinete,de ce nu ar merge si musaca cu dovlecei;simplu si usor de pregatit dar mai ales super gustoasa!
AVEM NEVOIE DE:
2dovlecei mai mari
1ceasca ulei de masline
500g carne tocata de curcan
1ceapa
2-3linguri ulei
100ml vin alb
1lingura oregano
1leg.patrunjel
sare
piper
4rosii mai mari
300g branza mozzarella
1cana suc de rosii
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui carnea intr-un castron,amesteci bine cu ceapa taiata marunt,sare,piper,oregano,patrunjel tocat marunt apoi rastorni in cratita cu ule si amesteci continuu;dupa ce s-a albit,adaugi vinul,dupa ce s-a evaporat alcoolul adaugi 1cana cu apa si lasi sa fiarba amestecand din cand in cand
Dupa ce a scazut si carnea este fiarta,opresti focul si dai vasul deoparte
Dovleceiii spalati,ii tai felii subtiri pe lung cu ajutorul cutitului economic
apoi pe tava de la aragaz cu hartie de copt,pui feliile una langa alta si le ungi cu pensula cu ulei de masline apoi lasi tava la cuptor cateva minute avand grija sa nu se arda,fiind foarte subtiri
Intr-o tava sau un vas termorezistent,pui jumatate din sucul de rosii,apoi felii de dovlecel mai multe puse una peste alta fiind la baza,exista riscul sa se arda,apoi jumatate din cantitatea de carne
acoperi cu alt rand de dovlecei apoi cu rondele de rosii
rastorni restul de carne,nivelezi suprafata,acoperi cu toate feliile de dovlecel ramase puse una peste alta,rondele de rosii,restul de suc de rosii
apoi cu mozzarella rasa din belsug
Lasi la cuptor 30min apoi scoti tava,
dupa ce s-a racit scurgi apa care este in tava pentru ca dovlecelul contine foarte multa apa apoi tai







 
 

0

Tort cu trei straturi de ciocolata

Am fost invitata de CRISTINA TOTH la un concurs aniversar
Pentru ca blogul Diva in bucatarie implineste 7ani,Cristina s-a gandint la un concurs iar cine participa,trebuie sa pregateasca o reteta aniversara din ultimii ani;asa am ajuns sa gasesc aceasta reteta pe care eu de mult imi doream s-o fac si am facut-o si mi-a iesit super buna,super aspectuasa;am intampinat ceva probleme,dar in final totul a fost reusit si s-a terminat cat ai zice tort!!(cu ajutoare bineinteles!)
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
100g unt 
60g ciocolata neagra,am folosit Heidi
1lingura lapte
50g faina
1lingurita praf de copt
150g zahar brun
2plicuri zahar vanilat
un praf de sare
20g cacao
1ou+1albus
esenta de vanilie
CREMA DE CIOCOLATA NEAGRA:
300g ciocolata neagra Heidi
200ml frisca lichida
2foi de gelatina
CREMA DE CIOCOLATA CU LAPTE
500g ciocolata cu lapte
250ml frisca lichida
5linguri lapte
2foi de gelatina
CREMA DE CIOCOLATA ALBA:
300g ciocolata alba Heidi
250ml frisca lichida
50ml lichior de ciocolata alba pe care nu l-am avut
4foi de gelatina
DECOR:
300g coacaze rosii
1lingura zahar
4tablete de ciocolata alba si neagra
fructe
CUM SE PROCEDEAZA:
Pentru blat,bati oul intreg cu untul topit si racit adaugat cate putin apoi ingredientele uscate(faina,zahar,sare,praf de copt,zahar vanilat si cacao),amestecate separat si adaugate treptat apoi adaugi ciocolata topita pe bain marie cu 1lingura lapte iar la final albusul batut spuma tare
Rastorni compozitia in forma de tort cu diametrul de 18-20cm cu hartie de copt si la cuptor lasi 15-20min depinde de cuptor sau pana trece testul scobitorii
Dupa ce blatul s-a racit putin,scoti inelul,pui blatul fara hartie pe un platou,pui inelul peste blat si lasi deoparte pana pregatesti prima crema

Pentru crema de ciocolata neagra,topesti ciocolata pe bain marie cu 3linguri lapte,dupa ce s-a topit amesteci energic sa se lichefieze apoi lasi deoparte sa se raceasca
Bati bine frisca,incorporezi gelatina hidratata in apa rece apoi topita pe bain marie cu 3linguri de frisca lichida oprita,mixezi repede apoi tot la viteza maxima amesteci cu ciocolata topita

Rastorni crema peste blat si lasi la frigider pana se intareste
Pentru crema de ciocolata cu lapte,procedezi la fel ca prima crema,apoi rastorni peste blat doar daca s-a intarit

Mie mi-a rezultat destul de multa crema iar forma fiind mica,am fost nevoita sa adaug "un prelungitor";am taiat un bidon de apa,am desfacut inelul,am pus prelungitorul apoi am strans inelul la loc si a fost perfect;ce sa faci,in bucatarie se mai fac si inventii ca sa iesi din incurcatura!!


Dai apoi "bidonul" la frigider sa se intareasca!!
De asemenea pentru crema de ciocolata alba se procedeaza la fel,doar in cazul in care folosesti lichior de ciocolata se schimba procedeul dar eu daca nu am avut,metoda a ramas la fel.
Rastorni peste crema intarita apoi lasi la frigider pana a doua zi cand treci de jur imprejur cu un cutit subtire,desfaci inelul si-l scoti apoi cu atentie scoti si prelungitorul,stergi marginile platoului pentru ca prima crema s-a scurs putin pe langa inelul formei apoi lasi deoparte sa pregatesti decorul
Pui coacazele curatate intr-un vas mic pe foc impreuna cu zaharul,lasi sa se formeze un sirop putin mai gros apoi treci prin sita iar sosul rezultat dupa ce s-a racit il torni peste tort incepand din mijloc sa se scurga pe margini iar deasupra ornezi cu ciorchine de coacaze si tablete de ciocolata
Multumesc Cristina pentru oportunitatea de a pregati acest tort!

  



 
1

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme