Rulouri cu dovlecei vinete ciuperci si mozzarella

Aceasta reteta este inventie personala,mi-am incercat si eu mintea;nu ca nu ar fi activa la varsta mea dar eu cum nu prea ma impac cu legumele,cam mult am stat cu creionul in mana(haha)!!!ei dar pana la urma, a iesit ceva super bun!
Daca aveti incredere,incercati!
AVEM NEVOIE DE:
1kg dovlecei
1kg vinete mai mari
200g ciuperci
150g mozzarella
200ml smantana fermentata
50ml ulei de masline
3catei de usturoi
1crenguta de busuioc
sare,piper
SOS:
20ml otet balsamic 
1lingurita mustar picant
Daca este prea gros,se adauga putin otet obisnuit
CUM SE PROCEDEAZA:
Dovlecelul spalat,cu capetele taiate,se feliaza pe lung subtire,se pensuleaza cu putin ulei,se pudreaza cu sare si piper apoi se lasa pe o farfurie;vanata spalata,cu capetele taiate,se taie rondele subtiri,la fel se pensuleaza cu putin ulei,se pudreaza cu sare si piper,apoi se lasa pe o farfurie.
Dupa 10-15min se pun feliile de dovlecel si vanata pe un grill iar dupa ce s-au rumenit pe ambele parti se scot pe o farfurie
Ciupercile curatate daca e cazul,spalate,taiate marunt,se pun intr-un vas cu apa cat sa le cuprinda,dupa ce a scazut apa si ciupercile sunt fierte,se adauga smantana,se condimenteaza si se mai lasa pe foc pana de ingroasa
Pe masa de lucru sau pe tocator,se pun doua felii de dovlecel una langa alta,pe fiecare se pune putin usturoi pisat si cate o frunza de busuioc
deasupra o rondea de vanata,o lingurita cu sos de ciuperci
apoi un baton mic de mozzarella
Aici am avut cea mai mare rondea de vanata si am pus doua batoane
Se ruleaza apoi totul,se prinde cu scobitor,dar atentie,scobitorile doar vor strapunge tot ruloul,altfel se rupe dovlecelul si se pun intr-un vas termorezistent
Se lasa la cuptor 10min la foc mare, sa se rumeneasca apoi se scoate tava din cuptor.
este adevarat ca marginile de mozzarella s-au topit dar mijlocul a ramas intact.
Se serveste pe farfurie rulourile iar alaturi un mic bol cu sosul pregatit din amestecul de otet si mustar.









  


1

Paste cu sos picant de vinete

Sursa de inspiratie a acestei retete,este Practic In Bucatarie,este foarte buna si merita incercata!
AVEM NEVOIE DE:
1punga cu paste de orice fel
1vanata mare
1cutie rosii cubulete
200g cherry galbene
1lingurita boabe de coriandru
2ardei iuti uscati
125g masline fara samburi
busuioc verde si uscat
2-3linguri ulei de masline
1lingura otet sau dupa gust
100g parmezan ras
sare,piper
CUM SE PROCEDEAZA:
Vanata spalata,se taie cubulete se pudreaza cu sare,se lasa deoparte 10min,apoi se opareste 1-2min in apa clocotita dupa care se scurge.
Se pune uleiul intr-o tigaie se caleste vanata(atentie nu trebuie sa fie prea moale),se adauga boabele de coriandru pisate impreuna cu ardeiii iuti,rosiile cubulete
busuioc uscat,maslinele taiate,
rosiile galbene
 si se lasa pe foc pana scade iar la sfarsit se adauga otetul dupa gust si sare tot dupa gust. 
Se serveste pe farfurie pastele fierte si scurse
deasupra sosul de vinete
se presara parmezan,si se orneaza cu busuioc verde







0

Cornuri pufoase

A vazut intr-o zi postat pe FB de Laura Laurentiu aceste cornuri,aratau intr-un mare fel si eu cum sunt cu poftele,le-am si facut.
Da intradevar sunt bestiale!
Nu am folosit intocmai ingredientele ei doar ceva asemanator.
AVEM NEVOIE DE:
500g faina
1plic drojdie uscata
sare
1ou
400ml lapte cald
100g unt
1lingura zahar
UMPLUTURA:
marmelada de portocale
nutella
rahat
CUM SE PROCEDEAZA:
Se amesteca intr-un vas faina,sare,drojdie,se adauga oul batut bine cu zahar,apoi cate putin lapte(nu trebuie pus tot laptele daca nu mai primeste faina),iar dupa ce a ajuns la consistenta unui aluat de paine,se framanta adaugand cate putin unt topit si racit.se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la crescut.
Se imparte aluatul in parti egale,se intind foi rotunde nu subtiri,
se taie in 8triunghiuri egale,apoi pe fiecare se pune umplutura,
se ruleaza si se pun in tava pe hartie de copt
Se lasa cornurile 20-30min sa mai creasca,apoi se ung cu galbenus amestecat cu 2linguri de apa si se lasa la cuptor pana se rumenesc.
A curs putin din umplutura dar a mai ramas ceva.
Cat sta prima tava la cuptor se pregatesc alte cornuri cu rahat


Aceste cornuri merg foarte bine dimineata la mic dejun alaturi de o cana cu lapte,cafea sau lapte batut.



  

1

Placinta la tigaie

Cand am fost la Alba Iulia am mancat la pensiune o super placinta buna rau!!an facut si eu,bineinteles ca nu a fost ca cea de acolo dar a fost buna si a mea,daca avea branza mai putina,era si mai buna,iar servita cu sosul de ketchup,ai impresia ca mananci pizza.
Aceasta placinta nu-i desert ci un aperitiv pentru ca nu are zahar deloc!
AVEM NEVOIE DE ALUAT:
500g faina
1plic cu drojdie uscata
putina sare
1ou
400ml lapte cald
100g unt
 UMPLUTURA:
250g urda sau alta branza
3galbenusuri   

In plus 100ml ulei
CUM SE PROCEDEAZA:
Se amesteca intr-un vas faina,sare,drojdie,se adauga oul batut,lapte cate putin,iar cand ajunge la consistenta unui aluat de paine,se framanta,adaugand cate putin unt topit;se acopera vasul iar dupa ce a crescut
   se rup bucati egale,se intinde cate o foaie nu prea subtire,rotunda,cat tigaia in care se vor praji;se pune pe foaie cate 1lingura cu branza care a fost amestecata cu galbenusuri
se lasa o margine fara branza,apoi se acopera cu alta foaie,se sigileaza bine marginea,apoi se pune in tigaie cu putin ulei,la foc mic si se rumeneste pe ambele parti.
Dupa ce s-au terminat de facut placintele,se servesc calde cu sos de ketchup.


 

0

Muschi de porc la cuptor

Am pregatit aceasta reteta pentru Provocarea Weekend cu spor,provocare initiata de  Stefania Anastasiu Stefy cum i se mai spune printre prieteni;
In aceasta luna gazda este stimata doamna Oana Durican cu al carei blog pur si simplu m-a impresionat pozitiv.Cu retete multe,diversificate,cu aspect si gust bineinteles.
Din blogul Oanei,a trebuit sa pregatim retete din:
-salate
-retete internationale
-retete pentru felul doi
Eu am ales retete pentru felul doi,o reteta delicioasa si cu aspect asa cum imi place mie sa vad o farfurie.
Felicitari Oana si multumesc pentru reteta!
AVEM NEVOIE DE:
2felii muschi de porc
2buc.cabanos
1cartof
3-4linguri ulei de masline
100ml vin alb
sare,piper,rozmarin,cimbru
SOS DE CIUPERCI:
1borcan cu ciuperci feliate
3linguri smantana
 CUM SE PROCEDEAZA:
Carnea batuta putin,se pudreaza cu sare si piper,se pune pe fiecare cate o bucata de cabanos taiata la capete in cruce,se ruleaza avand grija ca sa ramana afara capetele,se prind cu scobitori si se pun intr-o tava
Cartoful se curata si se taie in cubulete,se condimenteaza cu sare,piper,putin cimbru si rozmarin,apoi se pun in tava alaturi de rulouri.
Se stropeste totul cu ulei,se adauga vinul,se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor la foc mic 1h,verificand daca mai este sos in tava si sa se stropeasca rulourile.
In acest timp se pregateste sosul de ciuperci,se scurg ciupercile,se clatesc apoi se rastoarna intr-un vas pe foc,se acopera cu apa,se adauga putina sare iar dupa 5-6min se da vasul deoparte si se amesteca cu smantana
Se serveste pe farfurie rulouri,avand grija sa fie scoase scobitorile,alaturi cartofi si sos deasupra.
Multumesc Oana pentru reteta,a fost un deliciu!


 
1

Piept de pui cu orez si legume

Aceasta reteta am pregatit-o pentru Provocarea Cutia Misterelor,provocare initiata de  Cerasela Badr El-Din iar in fiecare luna cate o bloggerita este gazda si ne propune cateva ingrediente impreuna cu surpriza din cutie iar noi trebuie sa improvizam.Astea fiind spuse pe scurt,pentru ca de 2ani probabil sunteti obisnuiti cu aceasta provocare,voi care cititi!
Ei bine,in aceasta luna gazda provocarii este o tanara domnitza,harnica si frumoasa,pe nume Trif Salomeea Alexandra, Meea cum este cunoscuta printre prieteni,despre care nu stiu prea multe dar vom avea timp sa ne imprietenim mai bine si sa ne cunoastem mai bine.
Meea ne-a propus urmatoarele:
ceapa
ardei
morcov
lapte
seminte de susan
orez
oua
baby sweetcorn
pesmet
Iar ingredientul surpriza este
PIPEPT DE PUI
AVEM NEVOIE DE:
1piept de pui
1ceapa
1morcov
1ceasca cu orez
50ml lapte
1ou
sare,piper,cimbru
1/2ardei gras
4linguri pesmet
1lingura seminte de susan negru
ulei pentru prajit
50g unt

CUM SE PROCEDEAZA:
Pieptul dezosat,taiat in bucati mai mici
,condimentat,se pune intr-un bol cu amestecul de ou batut cu lapte, sare si un ameste de piper cu coaja de lamaie
  
Dupa 30de minute,se scoate carnea,se pune in vasul cu pesmet si seminte de susan
Se amesteca bine sa se prinda pesmetul de carne apoi se prajeste in ulei incins si se scoate pe prosop de hartie pe o farfurie
Se pune apoi un vas pe foc cu 31/2cesti cu apa,unt,1/2lingurita sare,ceapa tocata marunt,morcovul cubulete
Dupa 10min de fiert se adauga orezul spalat,si se lasa la fiert incet cu capac 20min;cand e aproape fiert orezul se adauga ardeiul taiat fasii
si se mai lasa pe foc mic pana scade.
Se serveste pe farfurie orezul pus intr-un inel iar alaturi pieptul de pui
Multumesc Meea pentru gazduire in aceasta luna,si-ti recomand aceasta reteta pentru ca e foarte gustoasa.





 


1

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme