Cordon vert

Ingrediente:4felii de carne,2legaturi de patrunjel,200g cascaval,50g alune,sare,piper,1ceasca faina,1ou,ulei pentru prajit
Intr-un bol facem un amestec dintr-o legatura de patrunjel taiata marunt si cascavalul taiat cubulete mici;punem in buzunarele feliilor de carne condimentate in prealabil acest amestec,prindem cu scobitori,trecem carnea prin faina,ou batut,iar la sfarsit prin alunele zdrobite si amestecate cu restul patrunjelului tocat fin;punem la prajit in mult ulei sau unt dupa care se servesc cu salata verde.
Datorita alunelor,acest cordon are un gust minunat de bun

0

Cordon rouge

Ingrediente:4felii de carne,1ardei gras rosu,1mana de frunze de busuioc,1rosie,2linguri ulei de masline,100g parmezan ras,100ml smantana,sare,piper,1lingurita boia,1ceasca pesmet,1ceasca faina,ulei pentru prajit
Ardeiul,rosia,busuiocul,spalate,taiate marunt,le punem in blender si le pasam bine,adaugam uleiul,sare,piper si-l rasturnam intr-un bol;dam deoparte intr-un alt bol 2linguri din acest sos,restul il amestecam cu3/4din cantitatea de parmezan,umplem buzunarele la carne cu acest amestec si prindem cu scobitori;cele doua linguri de sos puse deoparte le amestecam cu smantana iar in alt bol amestecam pesmetul cu restul de parmezan si boia
Carnea pregatita,o trecem prin faina,apoi prin amestecul de ardei,apoi prin pesmet si le prajim in ulei incins.
Le servim cu salata verde,rosii si ardei.

0

Cordon bleu

Cordonul bleu,conform sursei wikipedia,este un snitel umplut cu branza si sunca,trecut prin pesmet si prajit in ulei sau la cuptor si dateaza din 1940,prima data aparut in Elvetia.
Exista multe variante de retete cordon bleu,am facut si eu cateva si mai am de facut dar trebuie sa-mi procur ingredientele necesare;voi incepe cu reteta traditionala si pentru ca am avut la congelator un cotlet fara os,l-am folosit;era mai bine cu piept de pui dar a fost bun si cotletul
Ingrediente:4felii de carne,8felii de sunca presata sau alta sunca,8felii de cascaval,sare,piper,1ceasca cu faina,2oua,1ceasca cu pesmet,1lingurita boia,2linguri parmezan,ulei pentru prajit
Cu un cutit bine ascutit,facem taieturi in feliile de carne ca niste buzunare;condimentam carnea cu sare,piper,in interior punem 2felii de sunca,2felii de cascaval,prindem cu scobitori,trecem carnea prin faina,ou batut,amestecul de pesmet,boia si parmezan,dupa care le punem la prajit in mult ulei incins si le scoatem pe hartie de bucatarie.
Le servim cu salata verde.

0

Bame in sos de rosii

Va plac bamele??sincer,mie nu-mi plac decat adaugate in ghiveci dar sotul le mananca si pregatite cu carne;asa ca le-am pus la borcan pentru el
Ingrediente:bame,1l de bors sau in lipsa borsului 1l de apa cu 1lingura sare si 1/2lingurita sare de lamaie,suc de rosii
Bamele curatate,taiate coditele,spalate,le punem in borsul clocotind pentru 10min;le scoatemintr-un vas cu apa rece si gheata,le impartim in borcane,umplem borcanele cu suc de rosii,fierbem borcanele 10min din momentul in care apa din vas incepe sa fiarba,lasam sa se raceasca in apa apoi le depozitam in camara.
Daca sucul de rosii este prea gros,adaugam putina apa iar in lipsa sucului de rosii facut de noi,desfacem cu apa un borcan de bulion si obtinem suc de rosii.
Eu am avut bame sultanine si de aceea le-am taiat in doua sau trei.
O alta metoda de conservare,sunt bamele congelate;se foloseste aceeasi metoda de oparire,dupa ce sunt bine scurse,se pun in pungi doar pentru o portie si se congeleaza.
In acest an(2015),am pus din nou bame la borcan si adaug alte poze,modul de pregatire fiind acelas



4

Pastai la borcan

Ingrediente:fasole pastai,sare
Nu am pus ingredientele fixe pentru ca fiecare avem procurate legumele de la terte persoane din gradini;doar sare punem 1lingura rasa la litru de apa.
Pastaile curatate,spalate,le punem intr-un vas cu apa si sare pe foc,le lasam 5-10min,le scoatem intr-un vas cu apa rece si gheata,le scurgem,le impartim in borcane,daca sunt prea lungi le taiem,umplem borcanele cu apa de la fiert,pentru siguranta punem deasupra la fiecare borcan si 1/2aspirina,infiletam capacele si fierbem borcanele 10min din momentul in care apa incepe sa fiarba;lasam sa se raceasca in apa dupa care le depozitam la camara.
Fasolea pastai,se mai poate conserva pentru iarna folosind aceeasi metoda de oparire,iar dupa ce au fost scoase din apa rece si bine scurse,se pun in pungi de plastic sau pungi speciale pentru congelat si se pun la congelator.
2

Ardei gras in suc de rosii

Am inceput pregatirile pentru camara;stiu ca e prea devreme dar daca s-au facut legumele in gradina,trebuie sa fac ceva cu ele;am pus si la congelator cat am putut iar acum am pus si la borcan pentru ca mai am suc de rosii din toamna trecuta.
Ingrediente:ardei grasi sanatosi,sare,suc de rosii,frunze de telina
Ardeiii curatati de cotoare,seminte,spalati,opariti in apa cu sare 5min,ii scoatem intr-un vas cu apa rece si gheata;dupa ce-i scoatem si sunt bine scursi,ii punem in borcane fara sa-i presam,deasupra punem frunze de telina si umplem borcanele cu suc de rosii eliminand golurile de aer cu un cutit,infiletam capacele si fierbem borcanele 15min din momentul cand apa incepe sa fiarba;lasam sa se raceasca in apa dupa care le depozitam la camara.

Daca sucul de rosii este prea gros,adaugam putina apa iar daca nu avem suc de rosii facut de noi,desfacem un borcan de bulion cu apa si am obtinut sucul de rosii sau daca dispunem de rosii,facem sucul proaspat.
1

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme