Sos de ardei cu rosii

In fiecare an imi vine in minte cate o metoda de pregatit conservele pentru iarna.
Uite asa si aceasta reteta am imbunatatit-o si anume,pana acum le treceam doar prin masina de tocat,ei bine acum le-am pasat si cu blenderul vertical,direct in vas si a iesit un sos de-l pui pe paine,bun,bun de tot.
AVEM NEVOIE DE:
ardei kapia
rosii bine coapte
ardei iuti rosii
aspirine
CUM SE PROCEDEAZA:
Ardeii spalati,curatati de seminte si cotoare,ardeiii iuti de asemenea,rosiile spalate,scoase partea unde sta codita apoi stoarse de zeama si seminte,le-am tocat la masina cu sita cea mai mica
 
 Totul pus in oala pe foc
Dupa 15-20min de fiert,dau oala deoparte, bag blenderul vertical si uite asa-mi rezulta o pasta fina;pun din nou pe foc si continui fierberea pana consider eu ca-mi place de gros sosul.
Eu de aceasta data nu am pus nici zahar,nici sare pentru ca avea un gust extraordinar si nu am vrut sa-l stric,asa ca am pus sosul in sticle
in fiecare am pus cate o aspirina,am infiletat bine capacele apoi am fiert sticlele 1h dupa care le-am racit in patura.
Nu am etichetat sticlele pentru ca nu fac in cantitati industriale si stiu foarte bine ce am in ele iar fetele nu vor asa ceva,doar suc de rosii!


 

0

Rata cu sos de rosii

Am avut o rata de la tara,din tacam am facut o supa iar pieptul si pulpele mancarica asta buna de tot.
AVEM NEVOIE DE:
Carne de rata,puteti pune chiar o rata ca nu sunt mari si daca sunteti mai multi la masa,e tocmai potrivita
500g rosii,eu daca am din belsug,am folosit cherry
1-2ardei kapia
4catei de usturoi
1ceapa
20ml ulei
sare
piper
putin cimbru
dafin
cartofi pentru servit
CUM SE PROCEDEAZA:
Se fierbe carnea 30-40min adunand spuma care se formeaza apoi se scoate pe o farfurie fara sa fie aruncata apa.Se prajeste putin pe ambele parti apoi se scoate iar in uleiul ramas se pune ceapa taiata marunt,ardeiul de asemenea,2polonice cu apa de la fiert si se lasa pe foc pana scade si ceapa este fiarta.
Se adauga apoi rosiile si usturoiul pasate la blender impreuna
carnea,se completeaza cu alte 2polonice cu apa de la fiert,sare,piper,dafin,putin cimbru si se lasa pe foc mic pana scade
In acest timp din cartofi se pregateste un piure dupa reteta clasica pe care o stie toata lumea,iar cand totul este gata,se serveste cu acritura de sezon.


 
 

0

Pizza pe bat

Multe mai vezi pe FB-ul asta,iar eu "pun botul"cum se zice la toate!! unele-mi ies,altele nu cum patesc eu de multe ori cand vad cate o reteta pe net,(persoane necunoscute dar si cu persoane cunoscute am luat plasa!!)
Nu ma invat minte deloc!!
De data asta mi-au iesit pizzetele astea dar nu stiu de ce le-o fi pus bete ca nu-si prea au rostul;ele sunt grele,betele sunt subtiri,doar daca erau pizzele mai mici si betele mai groase!!
Insfarsit,nu am facut multe ca doar un aluat cumparat am avut,dar in schimb au fost(ca s-au terminat foarte repede),chiar foarte bune!!
AVEM NEVOIE DE:
1aluat pentru pizza din comert
1ou
1ceasca sos de rosii
salam
cascaval
parmezan ras
oregano uscat
bete chinezesti
CUM SE PROCEDEAZA:
Aluatul impartit in foi mici si egale
se unge cate o foaie cu sos de rosii,se pune pe mijloc batul,apoi cate o felie sau doua de cascaval sau mozzarella cum am avut eu,deasupra cate o felie de salam,
se acopera cu alta foaie,se sigileaza marginile cu furculita,se unge deasupra cu ou batut,se fac cateva intepaturi cu cutitul,se presara oregano si parmezan,
se pun in tava cu hartie de copt si se lasa la cuptor 10min
Se servesc pe platou cu ketchup pus intr-un bol.




 
 

0

Rasturnata cu prune

Anul asta cam putine dulciuri cu prune am facut si uite acusica se termina.Intr-un tarziu m-am hotarat sa fac gem de prune iar de acolo am oprit cateva pentru prajitura asta.
Buna,pufoasa,aromata si un gust dulce-acrisor!
AVEM NEVOIE DE:
3oua
1pachet de unt moale
1cana cu zahar
300g faina
1plic praf de copt
1plic zahar vanilat
esenta de lamaie
2linguri zahar brun
1lingurita scortisoara
500g prune
CUM SE PROCEDEAZA:
Se unge o tava cu unt din belsug,se tapeteaza cu faina apoi se presara zaharul brun amestecat cu scortisoara si se pun jumatatile de prune cu taietura in sus.(eu am presarat si pe ele cu putina scortisoara),apoi se lasa deoparte
Se face o crema spumoasa din unt mixat cu un praf de sare,zahar si zahar vanilat,se adauga pe rand ouale mixand energic dupa fiecare,esenta de vanile,la sfarsit faina amestecata cu praf de copt si se amesteca cu o paleta usor.
Se rastoarne in tava peste prune,se niveleaza suprafata
apoi se lasa la cuptor 40min
Dupa ce s-a racit putin se rastoarna pe un platou,se pudreaza cu zahar
Se taie si se serveste.




 


0

Weekend cu spor luna Septembrie

STEFANIA ANASTASIU,in urma cu ceva ani,a initiat aceasta provocare culinara indragita mult de noi bloggeritele dupa cum am observat,mai ales de mine!
In fiecare luna cineva inscris in grup bineinteles,este gazda provocarii iar in aceasta luna,mi-a venit randul.
Cred ca fetele se gandesc cu groaza la faptul ca trebuie sa parcurga zecile iar in cateva grupe chiar sute de retete,dar asta sunt,nu am ce face alta ceva decat sa gatesc.Asa ca iertati-ma doamnelor ca va rapesc din timpul vostru pretios!
Pentru aceasta luna m-am gandit ca intram in toamna,copiii incep scoala,unii dintre noi au revenit din concediu si vor merge cu drag si spor la munca de aceea in ideea ca poate pregatiti un pachetel pentru copil chiar daca li se da ceva la scoala,sau poate va pregatiti si pentru voi un pachetel pentru munca.
Ca sa nu mai lungesc vorba,iata ce v-am pregatit:
1   MIC DEJUN 
2   PLACINTE 
3   LEGUME 
Dupa cum se poate observa,nu v-am recomandat carne in mod special dar cine doreste,poate gasi si la Mic dejun si la categoria Legume. 
Dati clik pe fiecare grupa in parte,selectati si gatiti! Va doresc sa aveti spor dar mai ales placere in ceea ce faceti din retetele mele!
In dorinta ca veti raspunde si la provocarea mea in numar cat mai mare,va imbratisez! 

3

Suc de rosii cherry

Stim cu totii ca rosiile cherry sunt foarte dulci,de aceea am facut si eu de aceasta data suc doar din aceste rosioare,pentru ca avem din belsug la gradina.
AVEM NEVOIE DE:
rosii cherry

zahar optional
CUM SE PROCEDEAZA:
Rosiile spalate,le crestez in varf,le storc de seminte si zeama,apoi le pun in blender si le pasez
  Piureul il trec prin sita,iar rezultatul obtinut il pun intr-o oala pe foc
Las sa fiarba pana ajunge la jumatatea oalei,daca vroiam mai subtire,nu era nevoie sa fiarba asa mult pentru ca atata timp cat am stors zeama piureul din blender era destul de gros,dar am lasat mai mult sa fiarba pentru ca am vrut un suc mai spre bulion,nu este o regula, fiecare il fierbe cat doreste
La sfarsit se adauga 1 sau 2linguri cu zahar,depinde de cantitatea de suc;de exemplu oala mea din poza are 10litri iar daca a fiert a ramas 5 si am adaugat 1lingura cu zahar;eu pun zahar la toate conservele pentru ca impiedica fermentarea si astfel nu mai folosesc conservanti
Dupa cum ati observat nu am pus sare dar daca sunteti obisnuiti sa puneti sare,nu o puneti de la inceput pentru ca-si schimba culoarea.
Am pus sucul in sticle curate cu capac,am fiert sticlele 1h,le-am lasat in vas pana a doua zi,cand le-am depozitat la camara.


 

0

Chec cu fructe

Am revizuit congelatorul si in sertarul cu fructe am dat peste o punga de anul trecut;nu le-am aruncat pentru ca erau bune,asa ca am facut o prajiturica buna,buna!
AVEM NEVOIE DE:
1pahar cu sifon sau apa minerala
3linguri ulei
2pahare cu zahar
4oua
1plic zahar vanilat
1plic praf de copt
4pahare cu faina
un praf de sare
fructe de sezon sau congelate
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se bate cu telul apa cu ulei pana devine albicioasa,se adauga ouale batute separat cu un praf de sare,zahar,zahar vanilat iar dupa ce au devenit o pasta spumoasa,
se incorporeaza faina cu praful de copt
 Se rastoarna compozitia in tava cu hartie de copt,deasupra se pun fructele si se lasa la cuptor 45min
Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca,apoi se pune pe un platou si se pudreaza cu zahar
Se taie si se serveste.



 

0

Saramura de peste

Nu pot rezista de cateori merg prin piata sa nu intru pe la pescarie sa vad daca au primit ceva prospaturi!
Am nimerit taman bine cand descarcau niste burti babane de crap!! aoleu,ce bine-mi pare,acasa imediat am pus de-o saramura asa cum o fac eu !
Am fost atat de nerabdatoare s-o savurez,incat nu am mai tinut cont de aspectul farfuriei!!!
AVEM NEVOIE DE:
burta de crap
sare
1-2rosii
1-2ardei kapia
SARAMURA:
2-3cani cu apa(depinde de cantitatea de peste)
1lingurita cu vegeta sau delikat
1ardei iute
1capatana de usturoi
putin cimbru
1lingura ulei
sare daca e cazul
CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele spalat,portionat,pudrat cu sare,se pune pe gratarul tefal,impreuna cu rosiile si ardeii
Dupa ce s-au fript,pestele se pune pe o farfurie,rosiile si ardeiii se curata de coaja si se paseaza cu blenderul vertical
Intr-un vas pe foc se pune apa cu Delikat,ardei iute,cimbru,ulei,piureul de rosii si ardei,
 iar cand incepe sa clocoteasca se adauga pestele si dupa 2-3clocote se opreste focul.Se da vasul deoparte,se adauga usturoiul pisat,se potriveste de gust,apoi se serveste cu mamaliguta si ardei iute daca e nevoie
Un alt an 2019,aceeasi reteta


    

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme