Paste cu fructe de mare

Ete ca mi s-a facut asa deodata pofta de paste si nu stiam cu ce sa le asociez;am cautat prin rezervele mele de conserve,am cautat prin congelator si am gasit.
Buuuun a fost!!
AVEM NEVOIE DE:
1punga cu paste 
300g creveti
1conserva cu caracatita
250g rosii cherry
2catei de usturoi
2linguri ulei de masline
20ml vin alb
1ardei iute
sare
busuioc Kotanyi
1plic cu condimente pentru paste Kotanyi
CUM SE PROCEDEAZA:
In tigaia cu ulei calesti usturoiul fara sa se arda,doar cat isi elimina aroma,si ardeiul iute
 Dupa ce s-a scos usturoiul,se adauga vinul,se lasa 3-4min la fiert cat se evapora alcoolul,apoi se adauga rosiile intregi iar care sunt mai mari,taiate in jumatati
Dupa ce s-a format sosul,se pun crevetii,caracatita,busuioc uscat,condimentele pentru paste iar dupa 3-4min.se opreste focul, se adauga sare daca e nevoie;se lasa sos mai mult pentru ca atunci cand se amesteca cu pastele fierte,acestea se imbiba in sos

apoi se serveste imediat ornata cu busuioc verde.
Un alt an 2017,o alta farfurie,aceeasi reteta doar ca de aceasta data nu am amestecat sosul cu paste si l-am lasat mai mult sa scada






0

Desert cu biscuiti

Cel mai simplu desert facut vreo data!Imi aminteste tot la fel de cel mai simplu tort pe care il faceam in adolescenta,asa ca sa ma dau mare;pe atunci nu interesa pe nimeni cum este facut,nimeni nu cerea reteta,important era sa ai ceva de servit  in casa atunci cand iti trece cineva pragul(vorba mamei!!)
AVEM NEVOIE DE:
2pachete de biscuiti simpli
250g Mascarpone
4linguri Nutella
1ceasca cu cafea
1lingura Amaretto
miez de nuca taiat cu cutitul
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un bol se amesteca branza si nutella
in alt bol cafeaua si Amaretto
apoi pe un platou se pun pe verticala biscuiti cu crema intre ei si trecuti prin cafea
Nu exagerati cu crema pentru ca trebuie sa ramana si pentru ornat
Dupa ce s-au terminat biscuitii,crema ramasa se rastoarna deasupra
apoi se intinde usor si pe lateral
se presara nuca si se lasa la frigider cel putin 3h,dupa care se taie pe diagonala si se serveste.








1

Tort de mere

Daca tot am mere din belsug,am facut si un tort de mere simplu;buuuun a fost!!
AVEM NEVOIE DE:
6mere
100g unt
10linguri zahar
6oua
6linguri faina
1lingura scortisoara
frisca
dulceata
stafide
miez de nuca
CUM SE PROCEDEAZA:
Un vas cu pereti inalti,se unge cu tot untul,se presara 4linguri cu zahar si se lasa deoparte.
Merele curatate de coaja si casuta cu seminte,se pun in vas iar in interiorul lor se pune putina dulceata,cateva stafide si miez de nuca taiat cu cutitul sau alune
Se presara merele cu scortisoara apoi se lasa vasul la cuptor 20min pana se fac moi
Albusurile se bat spuma tare cu jumatate din zaharul ramas,galbenusurile se freaca cu un praf de sare si restul de zahar
Se inglobeaza usor albusul in galbenus
tot usor se adauga faina amestecand cu o spatula
apoi se rastoarna peste mere,niveland supafata si la cuptor se lasa 40min
Se scoate vasul,se acopera cu un prosop de bucatarie iar dupa 15min se rastoarna pe un platou

si se lasa la frigider pana se raceste bine.
Se bate frisca bine,se pune intr-un posh apoi se orneaza tortul.
Iar am facut greseala sa nu am rabdare sa se raceasca bine,am ornat cu frisca si mi s-a topit!!!!!
Sa nu radeti ca se mai intampla!!











0

Tort de mere cu crema de zahar ars

Mai am pe aici o reteta de tort de mere cu crema de zahar ars dar merele au fost rondele si calite in unt;de data asta merele sunt intregi.
O nebunie!
AVEM NEVOIE DE:
6mere
1cana cu zahar pentru caramel
3-4linguri cu dulceata de care aveti
miez de nuca taiat cu cutitul sau alune

CREMA DE ZAHAR:
1l de lapte
8oua
4linguri zahar
esenta de vanilie
  
BLAT:
4oua
4linguri zahar
4linguri faina
CUM SE PROCEDEAZA:
Se face un caramel din zahar si 1lingura cu apa,dupa ce s-a topit bine,se intinde cu mare atentie pe peretii vasului aoi sa lasa deoparte
SE curata merele de coaja,de casuta cu seminte,se pun merele in vas,in interiorul lor se pune cate o lingurita cu dulceata si nuci
apoi se lasa la cuptor 10-15min,depinde de cat de mari sunt merele,pana se fac moi.In acest timp se amesteca intr-un vas ouale batute cu un praf de sare,zahar,esenta de vanilie,laptele si se rastoarna peste mere;se lasa la cuptor 40min
Se scoate vasul afara si in acest timp se pregateste blatul.
Se bat bine albusurile pana rezulta creste cu un praf de sare si o lingurita de zeama de lamaie;galbenusurile se freaca tot la fel de bine cu zaharul
apoi se inglobeaza albusurile in galbenus amestecand usor cu o spatula
si se rastoarna peste mere,niveland suprafata
Se lasa din nou la cuptor 20-25min,iar dupa ce s-a rumenit se scoate din cuptor si se acopera cu un prosop de bucatarie,prin condensul care se face in interior,se desprinde mai repede,fara sa se foloseasca cutitul.
Se rastoarna apoi tot cu mare atentie pe un platou si se lasa la frigider sa se raceasca foarte bine.
De regula dupa ce se raceste bine,se orneaza cu frisca dar eu am avut musafiri,au venit mai devreme si nu am mai putut;dar a fost super si asa neornat!









 
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme