Paste cu piept de pui

Aceasta reteta este pentru Provocarea Weekend cu spor,in aceasta luna gazda fiind Elena Bite
Am facut din categoriile propuse Aripioare KFC iar acum mi-a atras atentia aceasta reteta tot cu pui si ne-a placut foarte mult.
AVEM NEVOIE DE:
300g piept de pui
250g paste
50g mazare congelata
1ceapa
1lingura pasta de rosii
sare
piper
oregano Kotanyi
2catei de usturoi
3linguri ulei
1frunza de dafin
1lingura Vegeta
CUM SE PROCEDEAZA:
Carnea taiata cubulete,se caleste in ulei impreuna cu ceapa tocata fin,vegeta,sare daca mai e nevoie,piper si dafin
Dupa cateva minute se adauga 2cani cu apa fierbinte iar dupa cateva clocote mazarea,pasta de rosii si se lasa la fiert incet.
Spre final se adauga oregano,usturoiul pisat,sare daca e nevoie,piper iar dupa 5min se opreste focul
Pe farfurie se pun pastele fiarte si scurse
deasupra sos cu carne,patrunjel taiat marunt si piper proaspat macinat cu noua rasnita achizitionata
Foarte buna ,multumesc Elena!






1

Prajitura inghetata cu capsune


Dupa ce am facut aceasta super delicioasa prajitura,va voi spune ce m-a indemnat 
In primul rand pentru ca am raspuns cu drag provocarii echipei de la Vegis.ro
si primind acest Ulei de cocos, am avut o bucurie imensa pentru ca am mai lucrat cu astfel de ulei si mi-a placut ce a iesit!
Imi place mult cocosul sub orice forma si am pregatit multe,incepand de la diferite bauturi,pana la dulciuri si chiar mancaruri.
Uleiul de cocos este unul dintre cele mai folosite uleiuri in cosmetica naturista si in alimentatie,datorita numeroaselor proprietati nutritive(vit.E,vit.K si minerale cum ar fi Fe),dar este bun si datorita continutului ridicat de grasimi saturate cum ar fi acidul lauric.El se prezinta sub forma solida iar la temperatura camerei sau la caldura se lichefiaza.Este ideal pentru gatit fiind mai putin predispus la deteriorare atunci cand este incalzit la temperaturi inalte.
M-am hotarat de asemenea sa fac aceasta prajitura pentru ca este foarte sanatoasa,aceasta crema din alune caju am mai facut-o la o alta prajitura,ne-a placut enorm,de aceea am repetat-o,vrand sa impartasesc si cu prietenii de la Vegis bunatatea ei,dar mai am un motiv pentru care am facut aceasta prajitura,a fost ziua sotului meu si i-am facut o surpriza sanatoasa!
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
300g seminte de floarea soarelui crude
4linguri cacao
3linguri sirop de artar
esenta de vanilie
5-6linguri miere de albine
CREMA:
300g alune caju crude Vegis
80ml suc de lamaie verde
60ml sirop de artar
70ml ulei de cocos Navis 
500g capsune taiate
esenta de vanilie

 
 GLAZURA:
4linguri cacao
6linguri  ulei de cocos Navis
2linguri sirop de artar
esenta de vanilie
4-5linguri miere de albine
 CUM SE PROCEDEAZA:
Se pune in blender toate ingredientele pentru blat si se proceseaza pana rezulta o pasta lipicioasa;se rastoarna rezultatul in forma de tort cu pereti detasabili de 18cm diametru,se preseaza bine cu o lingura iar cand s-a fixat bine se lasa la congelator 15min.Nu-i nici o nenorocire daca mai raman seminte ne macinate.
La blat nu am pus ulei de cocos dar am pozat cu el in toate fazele.
Pentru crema,se pun alunele caju intr-un vas cu apa rece si se lasa la temperatura din bucatarie 6h sau mai mult,poate sta si de seara pana dimineata,astfel crema va fi mai fina;dupa acest timp,se scurg bine de apa,se pun in blender,se adauga restul ingredientelor fara capsuni,uleiul de cocos se topeste pe bain marie mai multe linguri apoi se masoara cat e nevoie
Dupa ce a rezultat o crema fina,se rastoarna intr-un bol mai mare,se amesteca usor cu capsunele taiate
apoi se rastoarna peste blat,se niveleaza suprafata si se lasa la congelator 3-4h
Dupa acest timp se scoate inelul incet,se pune prajitura pe un platou
se lasa deoparte cat se pregateste glazura.
Intr-un bol se amesteca bine cacao,siropul,mierea si uleiul de cocos topit,apoi se toarna repede incepand din mijloc peste prajitura;am spus repede,pentru ca prajitura fiind inghetata glazura se intareste foarte repede.
Se orneaza cu felii de capsune deasupra apoi se lasa la frigider pana in momentul servirii
Daca i-am spus prajitura inghetata,sa nu va imaginati ca daca este scoasa de la congelator si tinuta la frigider se va topi ca si inghetata,nu!!!ca sa se inteleaga,eu am scos blatul de dimineata(pentru ca a stat toata noaptea la congelator,era foarte tarziu si nu l-am mai terminat),am scos blatul,i-am pus glazura si nici macar nu l-am pus la frigider,iar dupa pranz l-am taiat.
Are un gust incredibil de bun,este o prajitura usoara si sanatoasa,nu mai spun de gustoasa!
Pentru cine doreste sa afle mai multe despre aceasta provocare,se poate informa
pe Vegis.ro
sau poate studia mai multe informatii pe Vegis
De asemenea pentru a vedea toate bunatatile pregatite cu acest magic ulei de cocos bio Navis
se poate accesa #retetameacucocos
Va spun ca nu veti regreta!!







  


missgrey.ro
0

Bors cu cartofi si corcoduse verzi

Brusc mi-am adus aminte de borsul mamei,cand punea zarzare sau corcoduse sa-l acreasca si tare bun mai era!!de cate ori o vedeam ca trage de ramurile pomisorilor mai,mai sa le rupa adunand fructele verzi,stiam ca pune de-un bors indiferent ca-i fasole,cartofi sau pastai;la carne nu punea niciodata pentru ca-i lua gustul de carne!
AVEM NEVOIE DE:
1kg cartofi noi
1ceapa
1morcov
1ardei gras
1pastarnac
1dovlecel
1miez de varza verde
2linguri pasta de ardei
2linguri pasta de rosii
2leg.loboda
2leg.leustean
20ml ulei
2cani de corcoduse
1crenguta cimbru
2oua
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
In oala cu ulei se pune ceapa si ardeiul curatate si taiate marunt,apoi morcovul,pastarnacul si dovlecelul taiate cubulete mici sau date pe razatoare(eu le rad),se amesteca iar dupa ce s-au inmuiat se adauga cartofii cubulete,pasta de ardei,pasta de rosii,varza taiata fin,1lingura rasa cu sare si 2l de apa;
Se lasa la fiert20-30min,apoi se taie verdeata marunt,se completeaza oala cu apa,se adauga corcodusele,crenguta de cimbru,se potriveste de gust iar optional,cine doreste,poate pune si o cana cu bors dar nu mai mult.
Cand ies la suprafata corcodusele,semn ca sunt fierte,se adauga ouale batute,se opreste focul si se pune capacul.
Eu niciodata nu amestec ouale dupa ce le rastorn in oala,pentru ca-mi plac zdrentele care se formeaza.
Oala fara oua in zile de post
si oala cu oua
Acest bors se serveste cum altfel,decat rece si cu ceapa verde!Deliciu!\

Un alt an 2023,aceeasi reteta,doar ca am inlocuit cartofii cu fasole


 



  

0

Burrito

Am cumparat aceste lipii pentru o alta reteta dar daca am uitat ce reteta,le-am folosit pe post de chaorma(un fel de...!!)
Nu va mai spun de cate ori nu mi s-a intamplat asa ceva!cand nu am ce face ma uit prin revistele frantuzesti,vad pe acolo cate o reteta,merg la cumparaturi dupa cateva zile iar cand sa ma apuc de treaba,ei bine ce reteta fac?????sunt incredibila,daca as avea doar o revista n-ar fi nici o problema dar am cateva zeci!!!!
Bun,asta-i semn de "babaciune"dar nu vreau sa recunosc!!!😃😃😃
Deci,dupa cum va spuneam,dupa modelul de la chaorma,am pus acolo o gramada ordonata,am adunat si am papat!buuuuna!!😋😋😋😋
AVEM NEVOIE DE:
1piept de pui
lipii
condimente pentru pui Kotanyi
1lingura zeama de lamaie
3linguri ulei de masline
1/4varza verde
1rosie
1castravete
100g fasole neagra de la Vegis
100g cascaval ras
sos de usturoi sau iaurt
CUM SE PROCEDEAZA:
Pieptul dezosat,spalat,sters,feliat,se pune intr-un bol si se adauga condimente pentru pui,zeama de lamaie,uleiul de masline,se amesteca bine sa se intrepatrunda aromele,se acopera bolul si se lasa la frigider pana a doua zi

Se pune pieptul pe gratarul de tefal
iar dupa ce s-a facut pe ambele parti,se pune pe o farfurie,apoi se taie cubulete mici rosia,castravetele,varza se taie fin apoi se freaca cu putina sare,fasolea se clateste cu apa rece iar pieptul se taie in suvite subtiri
Se ia cate o lipie,se unge cu iaurt,eu am optat pentru sosul de usturoi,apoi se pun ingredientele una langa alta
Se ruleaza cu marginile laterale in interior si se pun pe farfurie
Pe o farfurie mai mare sau un platou,se pun ingredientele care au ramas,iar deasupra burrito taiat pe diagonala
Deliciu!!






0

Cornete cu crema de cocos si ciocolata

Nu aveam ce face intr-o zi ploioasa si mi-am adus aminte ca am facut o achizitie recenta de niste forme de cornete si tot o achizitie recenta de crema de cocos si m-am pus pe treaba.
Eeee dar ce mi-am dorit eu,nu a iesit asa ca am facut ceva improvizatii.Crema de cocos nu e ce credeam eu ca e,asa ca am amestecat-o cu o budinca de vanilie si pepite de ciocolata dar compozitia fiind calda,ciocolata s-a topit si a iesit ce a iesit!!
AVEM NEVOIE DE:
1pachet aluat de foietaj
1plic crema de cocos de la Vegis
1plic budinca de vanilie
20g pepite de ciocolata 
esenta de rom Dr.Oetker 
coaja rasa de lamaie
CUM SE PROCEDEAZA:
Aluatul taiat pe latime in fasii late de 2cm,se infasoara pe formele de cornete,sigiland bine imbinarile,apoi se pun pe hartie de copt in tava si la cuptor 15min
Dupa ce s-au racit,cu atentie se scot de pe forme si se lasa deoparte
Budinca se pregateste dupa instructiunile de pe plic iar dupa ce s-a ingrosat se lasa deoparte sa se raceasca
Crema de cocos se pune intr-un vas pe bain marie iar dupa ce s-a topit complet si racit,se amesteca cu budinca,cu pepitele de ciocolata,coaja rasa de lamaie,esenta de rom apoi se lasa la frigider sa se raceasca foarte bine
Se pune apoi crema intr-un posh se umplu cornetele,se pun pe un platou si se lasa la frigider pana in momentul servirii





0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme