Cartofi cu mirodenii

Este o reteta din Grecia de la prietena mea Virginica;si eu fac ceva asemanator astfel de cartofi dar fara sa-i tin la congelator,sincer nu stiu care-i rolul congelatului dar rezultatul a fost bun!
AVEM NEVOIE DE:
8cartofi
1lingura boia dulce
1lingurita boia iute,optional
1lingurita oregano
1/2lingurita cimbru
sare
piper
1capatana de usturoi pisat
5linguri ulei de masline
1ceasca cu apa
CUM SE PROCEDEAZA:
Cartofii curatati si spalat,taiati rondele mai groase,pusi intr-un castron,amestecati bine cu restul ingredientelor 
apoi rastorni totul intr-o punga din plastic,legi bine punga la gura si lasi la congelator 30-45min
Dupa acest timp,scoti punga,o rastorni intr-un vas de yena cu capac sau daca nu are,acoperi cu folie de aluminiu

si lasi la cuptor 30min,descoperi si mai lasi 30min sa se rumeneasca apoi servesti calzi
Pentru ca in aceeasi zi am pregatit tot de la prietena mea si chiftelute de ciuperci,am pus langa cartofi si cateva chiftelute,un deliciu!


 

0

Salata mix de fasole

Particip la provocarea prietenilor de la SUN FOOD,in aceasta luna fiind si sarbatorile de iarna,sa gatim cu dragoste!!
Daca stau bine si ma gandesc,nu cred ca exista cineva care sa nu gateasca cu dragoste,pentru familie,copii,prieteni!!
AVEM NEVOIE DE:
1cutie cu fasole alba
1cutie cu fasole rosie,ambele de la Sun Food
1ceasca cu fasole neagra 
1cutie mica cu boabe de porumb
2legaturi ceapa verde
sare
1morcov mic
1ceapa
ulei de masline
otet de mere,eu am avut otet de gutui
CUM SE PROCEDEAZA:
Fasolea neagra spalata,o pui intr-un vas sa fiarba impreuna cu putina sare, morcovul taiat bucati si ceapa in sferturi
Dupa ce a fiert si boabele au pocnit,scurgi fasolea,scoti morcovul si ceapa,clatesti fasolea sub jet de apa rece apoi o lasi sa se scurga
Intr-un bol,pui fasolea neagra,apoi jumatate din boabele de porumb
Urmeaza fasolea alba rasturnata in supiera si clatita sub jet de apa apoi lasata sa se scuga,deasupra ceapa taiata marunt

acoperi cu fasolea rosie care de asemenea o rastorni,o clatesti si o lasi sa se scurga,apoi restul de porumb

deasupra pui ulei,otet,ornezi cu frunze de ceapa si servesti
Dupa cum s-a observat,eu nu am pus sare pentru ca nu a fost nevoie,daca cineva considera ca e nevoie dupa fiecare strat,presarati putina sare
La aceasta salata dragostea mea pentru sotul meu,s-a vazut in faptul ca nu am pus sare,avand probleme cu tensiunea dar nici eu nu sunt departe!!!

 
 
 

0

Toba de casa reinventata

In acest an nu am respectat propria-mi reteta din anii din urma,am incercat dar nu in totalitate sa fac o reteta frantuzeasca pe care am mancat-o si chiar m-a dat pe spate iar ea nu se numeste toba ci CAP PRESAT,se gaseste si la noi cap presat dar nu cunosc reteta ca sa pot face o comparatie
Eeee ce sa va spun,capul se fierbe intr-o combinatie de vin alb(ca si italienii,au vinuri speciale pentru gatit,albe,negre,roze,depinde ce gatesti),cu ceva tarie!!eu am adaugat la fiert doar o cana de vin si 1/2cana coniac,doar pentru aroma,nicidecum sa fiarba in ele,pentruca-mi trebuia toata rezerva de bautura a sotului!!😀😀😀
Trebuia sa mai adaug pentru pete de culoare si morcovi cu frunze de ceapa verde,ar fi iesit chiar o nebunie daca respectam reteta,dar si asa sunt foarte multumita de rezultat si nu numai eu!
AVEM NEVOIE DE:
1cap de porc,eu am avut porc vietnamez,cine cunoaste stie ca vietnamezul are urechile mai mici,asta ca sa nu spuna cineva ca vorbesc in necunostinta de cauza
4picioare(adidasi)
1kg sorici
1kg pulpa de porc
sare 4linguri
boabe de piper 2linguri
boabe de ienibahar 2linguri
frunze de dafin 8frunze
1cana cu vin alb(300ml)
1/2cana cu coniac(200ml,am mai trecut de la mine,hihi!)
1capatana de usturoi
stomac de porc sau fundac(eu folosesc mereu doar fundac pentru ca-i mai usor de manevrat si are doar o singura gaura pe unde introduci umplutura)
CUM SE PROCEDEAZA:
Portionezi capul,mai scoti din grasimea de la falci,apoi intr-o oala mare sau 2-3 mai mici,imparti toate ingredientele mai putin usturoiul,inclusiv sare si vin, acoperi cu apa si lasi la fiert incet
Cand se desprinde carnea de pe oase,adaugi usturoiul pisat,mai lasi pe foc cateva clocote apoi strecori totul sau scoti carnea cu o spumiera,apa de la fiert o strecori si o pui intr-un vas
Tot ce este fiert,incepi sa tai cubulete si le pui intr-un vas mai mare
Eu am avut si ajutoare pentru ca nu ma descurcam singura
Dupa ce totul este taiat,amesteci compozitia,adaugi sare si piper dupa gust,apoi incepi sa umpli stomacul sau fundacul bine spalat si frecat cu malai;nu va ingrijorati ca nu a disparut mirosul,pentru ca la fiert dispare;eu am vazut pe la diverse retete ca se freaca cu ceapa taiata,ei bine am facut si eu intr-un an si nu am putut manca pentru ca mirosea foarte urat.
Sa continuam,zic:odata cu umplutura introdusa in ce aveti voi,adaugi si cate o cana cu apa de la fiert apoi mai pui umplutura si tot asa;atentie tobele nu trebuie sa fie prea pline pentru ca la fiert vor pocni si trebuie sa contina suficienta zeama;pentru fete incepatoare,ca sa va dati seama cat de plina trebuie sa fie,atunci cand iei in mana o toba gata umpluta,trebuie sa se indoaie nu sa stea teapana in mana.
Bun,dupa ce au fost umplute,legi la gura cu ata alimentara sau ce ai si le lasi deoparte
Pregatesti acum un vas mare pe fundul careia pui o farfurie cu gura in jos,asta ca sa nu se lipeasca toba de fundul vasului si sa se rupa(tot patitu-i priceput!!),apoi adaugi dafin,putina sare,si boabe de piper si ienibahar,lasi sa fiarba iar cand incepe sa clocoteasca,lasi focul incet si cu atentie pui in apa doar o singura toba
La fiert nu lasi mai mult de 5-10min,timp in care atunci cand se ridica deasupra apei cate o umflatura,intepi cu o scobitoare in mai multe locuri asta ca sa se elimine aerul,altfel vor fi portiuni cu carne care se risipeste atunci cand o tai,deci e foarte important ca sa fie in interior suficienta apa de la fiert.
Dupa ce toba sta la fundul vasului,nu la suprafata(asta-i semnul ca trebuie scoasa),cu mare atentie si cu ajutoare,scoti toba,o pui pe un fund de lemn,deasupa pui un alt fund de lemn cu o greutate si lasi la rece pana a doua zi.
Toba daca ai facut mai multa decat una singura,o poti pune la congelator intreaga sau taiata cat se consuma odata
In situatia in care a ramas si umplutura si zeama,mai adaugi usturoi pisat,pui intr-o cutie cu capac si gata racitura!!
Sa va fie de folos reteta si Sarbatori linistite sa aveti in familie si nu numai!!







2

Cheesecake japonez

Am tot vazut pe la fete postand astfel de reteta si mi-a facut cu ochiul pentru ca tare bine mai aratau!! am cautat pe Google si din multele retete,am ales-o pe cea mai simpla
Aceste cheesecak-uri,pentru ca toate se aseamana intre ele,sunt ceva intre budinca si sufleu,bune la gust,aromate,cine mananca branza sunt foarte bune!
AVEM NEVOIE DE:
6oua
250g branza Mascarpone sau alta crema de branza
100ml lapte
50g unt
70g faina
20ml suc de lamaie
30g amidon
140g zahar
un praf de sare
esenta de vanilie
CUM SE PROCEDEAZA:
Amesteci branza cu galbenusuri,unt,lapte,pui vasul pe foc foarte mic,
amesteci cu atentie sa nu se lipeasca iar dupa ce s-a ingrosat putin,dai vasul deoparte si rastorni intr-un castron,adaugi putina sare,sucul de lamaie,amesteci cu faina si amidon iar la final incorporezi albusurile batute spuma cu zahar 

  O tava rotunda(nu de tort cu inel),o ungi cu unt,o tapetezi cu hartie de copt iar marginile sa fie ridicate mai sus decat tava,cam asa trebuie sa arate
apoi rastorni compozitia,
pui tava intr-un alt vas mai mare,adaugi apa fierbinte pana la mijlocul tavii cu aluat si la cuptor lasi 30min.

Desprinzi usor hartia,rastorni o data pe un platou sau o farfurie mai mare,desprinzi si hartia de la baza,apoi mai rastorni odata,pudrezi cu zahar
Tai si servesti!


 


0

Chiftelute de ciuperci

Am facut astfel de chiftelute doar o data si mi-au placut mult,acum le-am facut dupa reteta prietenei din Grecia Alina dar Costel nu prea a fost incantat pentru ca au fost prea uleioase chiar daca le-am scos pe trei randuri de hartie de bucatarie,in schimb gustul a fost foarte bun,mai ales ca le-am mancat cu dulceata de ardei iuti!
AVEM NEVOIE DE:
500g ciuperci
2cartofi
1morcov
1ceapa mica
4catei de usturoi
patrunjel verde
oregano uscat
sare
piper
cimbru
1cana cu faina
1ceasca pesmet
ulei pentru prajit
CUM SE PROCEDEAZA:
Ciupercile curatate,taiate,le pui in blender si le faci marunt,le rastorni intr-un castron si adaugi
cartofii,morcovul,curatate,fierte si pasate cu furculita
ceapa taiata marunt,usturoiul pisat,sare,piper,oregano,putin cimbru,verdeata tocata marunt,pesmet si amesteci totul foarte bine
Daca ti se pare compozitia prea moale,mai adaugi pesmet si omogenizezi totul apoi cu o lingurita,iei din compozitie,treci prin faina,formezi chiftelute in palme cum doresti plate sau rotunde apoi le pui in ulei incins la prajit.
Te sfatuiesc ca la inceput sa pui la prajit doar 1-2chiftele sa vezi cum se comporta,daca nu se desfac apoi continui cu restul;in cazul in care se desfac,cand le treci prin faina,insisti mai mult ca sa intre si in interior faina,nu doar la suprafata.
Dupa ce s-au rumenit,le scoti pe hartie de bucatarie iar dupa ce s-au racit le pui pe farfurie
Pofta buna!




  

0

Limba cu masline2

Asa ceva am facut anul asta dar mi s-a facut pofta si am repetat-o pentru ca-i foarte buna
Nu este reteta pe care toate gospodinele o stiu,este putin altfel,da-i super buna si asa!!
AVEM NEVOIE DE:
1kg limba de porc
1ceapa
3-4linguri ulei
1lingura pudra bio pentru ingrosat sosuri sau 2linguri faina
100g masline 
4castraveti murati
sare
piper
orez rosu
CUM SE PROCEDEAZA:
Limba spalata,o pui la fiert intr-un vas cu apa si putina sare,dupa 30-40min o scoti,indepartezi pielita alba,o tai suvite apoi o calesti in vasul cu ulei incins si ceapa taiata marunt,adaugi 2cani cu supa de la fiert si lasi incet pe foc.
Cand incepe sa clocoteasca,adaugi castravetii spalati si taiati cubulete mai mari,maslinele,adaugi apoi praful de ingrosat dizolvat in 2linguri cu apa rece,dupa cateva clocote,potrivesti de gust si opresti focul.
Orezul spalat si scurs,il pui sa fiarba intr-un vas cu apa si putina sare,dupa ce a fiert,il strecori bine,pui o insula in mijlocul farfuriei iar in jur,limba cu sos si paine prajita.
Pofta buna!

  

0

Negresa de post

Nici nu mai stiu daca mai am reteta asta, dar nu conteaza una in plus si chiar daca o am,e facuta cu mult timp in urma!
AVEM NEVOIE DE:
1cana zahar
1borcan mic cu gem de orice fel
1cana apa minerala sau sifon
1/2cana ulei
1cana miez de nuca taiat grosier
1/2cana cacao
3cani cu faina
1plic praf de copt
1plic zahar vanilat
1lingurita bicarbonat
un praf de sare
1/2cana stafide
CUM SE PROCEDEAZA:
Avand in vedere ca negresa se coace intr-o tava mai mare,de placinta,cana se alege in functie de marimea tavii;pentru o tava mai mare,o cana in care se bea ceaiul,300ml iar pentru o tava mai mica,o cana de 200ml 
Intr-un borcan,pui uleiul,apa minerala,pui capacul la inceput lejer si agiti borcanul iar dupa 1-2min.strangi capacul si agiti continutul pana rezulta o solutie albicioasa si putin groasa.
Rastorni intr-un castron,adaugi zahar,amesteci bine cu telul pana se topeste,adaugi gemul,un praf de sare,zaharul vanilat,bicarbonatul stins cu putin otet,cacao,amesteci bine apoi adaugi faina cu praful de copt iar la final dupa ce totul este omogenizat,incorporezi stafidele si nuca
Rastorni in tava cu hartie de copt(20x25cm) si la cuptor la foc mic 40min.
Dupa ce s-a racit putin,o scoti pe un platou si o pudrezi cu zahar apoi tai patratele si le pui pe farfurie
O bunaciune!!!


 


0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme