Placinta cu prune

Am facut placinta asta dupa reteta prietenei mele dragi Jana din Alba Iulia;nu am facut niciodata asa ceva dar va spun ca are un gust senzational si voi mai face ca ne place tare mult.
AVEM NEVOIE DE:
3cani cu faina
1pachet de margarina
3linguri zahar pudra
1plic praf de copt
1zahar vanilat
3linguri smantana

 Umplutura:
500g prune
2linguri scortisoara
1ceasca cu gris
2linguri zahar

CUM SE PROCEDEAZA:
Cu margarina la temperatura camerei impreuna cu restul ingredientelor se face un aluat iar daca se lipeste de palme,se mai adauga faina.
Se pune in folie alimentara si se lasa la frigider 1h
Dupa acest timp,se taie in doua aluatul,se face o foaie,se pune in tava si putin pe marginea tavei sa nu curga siropul,se pudreaza cu jumatate din gris apoi se pun jumatatile de prune cu taietura in sus,una langa alta.

Se pudreaza din nou cu restul de gris,zahar si scortisoara
Din restul de aluat se face alta foaie,se pune deasupra peste prune,se sigileaza bine marginile,se inteapa cu o furculita si se lasa la cuptor 30min pana se rumeneste.
Prunele mele au fost mari iar eu am pus jumatati,trebuia sa le tai mai mici,ca mi-a dat siropul pe afara;data viitoare voi sti ce am de facut.
Eu am mancat calda ca nu mai puteam astepta sa se raceasca,mai ales ca era un miros in bucatarieeee!!! dar de regula rece e foarte buna!





 

0

Caracatita cu paste

Aveam prin dulap o conserva de caracatita in sos de rosii si am folosit-o in amestec cu paste si uite asa am pregatit o cina rapida si gustoasa!
AVEM NEVOIE DE:
1pachet cu spagheti
1conserva cu caracatita in sos de rosii
1lingura ulei de masline
50ml vin alb
busuioc
4catei de usturoi
 
CUM SE PROCEDEAZA:
In tigaia cu ulei incins se caleste usturoiul doar cat sa-i dea aroma uleiului,se adauga vinul iar cand s-a evaporat alcoolul se rastoarna conserva
Se lasa pe foc cateva minute,se adauga putin busuioc uscat apoi se opreste focul
se serveste pe farfurie paste iar deasupra sosul de caracatita.
Super bun!

 
0

Guvizi cu sos de rosii aromat

Cand am peste si trebuie sa-l gatesc,de fiecare data vreau sa fac alta ceva,o alta reteta;asa s-a intamplat si de aceasta data,am facut un altfel de sos,mai aromat si o alta metoda.Rezultatul,fiind unul de exceptie bineinteles.
AVEM NEVOIE DE:
1kg guvizi
1cana cu faina
ulei pentru prajit
2rosii 

SOS:
1cana suc de rosii
150ml vin alb
sare
piper
cimbru
3linguri ulei de masline
ierburi speciale pentru peste din comert
1capatana de usturoi
1cana cu apa
CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele curatat,spalat,pudrat cu sare,se trece prin faina si se prajeste in ulei;cand este gata,se scoate si se pune intr-o tava sau un alt vas
Se amesteca intr-un castron toate ingredientele pentru sos,se potriveste de gust
apoi se rastoarna peste peste,deasupra se pun rondele de rosii
apoi se lasa la cuptor 20min
Se serveste imediat cu mamaliguta




  



0

Mancare cu carnati si legume

Am facut putina ordine in congelator si mai mult loc pentru fructele care urmeaza sa le pun si am dat peste niste resturi de legume care au ramas de la alte retete;cum aveam in frigider tot un rest de carnati cabanos,am pus de-o mancare si rezultatul a fost tare bun;in concluzie a fost o mancare cu resturi gasite!!nu a fost nevoie nici de foc mult si s-a mancat foarte repede!
AVEM NEVOIE DE:
4carnati cabanos
1ceapa
4linguri ulei
4rosii
mazare
baby morcov
legume mexicane toate congelate
3cartofi
CUM SE PROCEDEAZA:
Se caleste ceapa in vasul cu ulei incins,
se adauga rosiile cubulete,apoi carnaciorii bucatele mai mari,
se amesteca bine iar dupa 4-5min se adauga toate legumele,cartofii cubulete,2cani cu apa,1lingurita rasa cu sare si se lasa la foc mic sa fiarba
Dupa ce a scazut si totul este fiert,se potriveste de gust daca e nevoie,se opreste focul si se serveste imediat.
Super bun!!




 
0

Inghetata tiramisu cu zmeura

Cu aceasta inghetata,m-am intrecut pe mine si pentru prima data o fac!este foarte usor de pregatit,este adevarat dar nu vi s-a intamplat niciodata ca sa gresiti ceva la o reteta super usoara??mie da!!
Ei bine,acum a mers totul ca pe roate,parca o mai facusem de zeci de ori iar la gust este ceva divin!!Hai ca prea m-am laudat,se observa da??
AVEM NEVOIE DE:
1cutie lapte condensat dulce dar nu lapte care se pune in cafea
400ml frisca lichida
250g mascarpone
piscoturi
50ml votca sau coniac
1cana cu cafea
2linguri Amaretto
1cana cu zmeura
pepite de ciocolata
CUM SE PROCEDEAZA:
Pentru inceput se pregateste piureul de zmeura ca sa se poata raci bine pana cand e gata crema.Zmeura spalata,se pune intr-un vas pe foc si se lasa 5min amestecand mereu;se da deoparte,se paseaza bine cu furculita apoi se trece prin sita pentru eliminarea semintelor;piureul obtinut,se mai lasa pe foc cateva minute sa scada apoi se lasa deoparte sa se raceasca foarte bine. 
                                     Se amesteca bine intr-un castron laptele votca si mascarpone
Se bate bine frisca,apoi se amesteca usor cu mascarpone
Se da deoparte 1/3din cantitatea de crema si se amesteca cu piureul de zmeura rece,oprind 2-3linguri pentru ornat iar in crema alba se amesteca cu cateva picaturi de esenta de vanilie
Intr-o cutie se pun 2-3linguri de crema alba,apoi piscoturi inmuiate in cafea amestecata cu Amaretto
deasupra jumatate din crema cu zmeura,se niveleaza se pune apoi zmeura
se acopera cu jumatate din crema alba,se niveleaza si se procedeaza din nou piscoturi inmuiate,restul de crema cu zmeura,zmeura,se acopera cu restul de crema alba,se niveleaza suprafata apoi se presara pepite de ciocolata se acopera cutia si se lasa la congelator 6h
 Dupa acest timp se scoate se se serveste deasupra cu piureul oprit
Eu la inceput am scos cu lingura de inghetata si am pus in cupe,pana s-a mai golit din cutie ca sa pot taia frumos







3

Visine conservate pentru prajituri

Nu am facut niciodata asa ceva,am vazut pe la fete pe FB si am incercat sa vad cum se comporta la iarna;nu am facut multe,asta este doar o testare!
AVEM NEVOIE DE:
visine
aspirine
CUM SE PROCEDEAZA:
Visinile spalate,curatate de codite si samburi,se pun in borcane,deasupra cate o aspirina daca sunt borcane mari iar daca sunt mici,doar cate jumatate
Se infileteaza bine capacele si se sterilizeaza 15min;se racesc borcanele in patura,apoi se depoziteaza la camara.

 
 

0

Cartofi noi cu pulpe la cuptor

Ma trezesc intr-o zi ca vine Costel de la gradina cu o sacosa de cartofi noi dar eu nestiind ca sunt cartofi,l-am luat la "zor"ca daca a adus cirese,trebuia macar sa le spele ca erau de pamant!!Nu-s cirese,sunt cartofi zice el;hai nu zau,zic eu;asa ceva nu am vazut decand sunt!
Pana la urma,intradevar au fost cartofi!
AVEM NEVOIE DE:
1kg cartofi noi
2pulpe
4-5catei de usturoi
100ml vin alb
4-5linguri ulei de masline
sare
piper
boia de ardei
cimbru
crengute de rozmarin
CUM SE PROCEDEAZA:
Pulpele curatate,spalate,uscate,crestate,se condimenteaza cu sare si piper,apoi se lasa deoparte.Cartofii spalati,se fierb 30min in coaja,se curata de coaja dupa ce sunt fierti,se pun intr-un castron si se amesteca cu:sare,piper,putin cimbru,usturoi pisat,1lingurita de boia,vin,crengutele de rozmarin si ulei;se rastorn intr-un vas termorezistent,deasupra se pun pulpele
se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor 40min;se scoate folia dupa acest timp si se mai lasa 10min sa se rumeneasca

 Se serveste mancarea calda cu salata sau alta acritura
 
 

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme