Placinta rustica cu struguri

Am primit ceva struguri si cum eu nu pot manca mult si cum ei se strica repede,am facut aceasta placinta dar mai ales pentru motivul ca nu am folosit tot aluatul de la Melcii cu branza.
Foarte buna a fost dar am o observatie pentru cine doreste sa incerce reteta,nu trebuie lasata sa screasca in tava;eu am lasat-o pentru ca nu erau copti melcii dar nu trebuie pentru ca dupa cum se vede in poza,aluatul se distanteaza si ramane o gaura unde este boaba de strugure.Asta face parte din aspectul din farfurie,"fixul"meu!!
AVEM NEVOIE DE:
aluat pe care il gasiti AICI
1castronel cu boabe de struguri
1lingura zahar brun
1galbenus
2linguri nuca macinata mai grosier
CUM SE PROCEDEAZA:
Se intinde o foaie nu subtire din aluat,
se taie marginile ca sa fie un patrat sau un dreptunghi cu laturile drepte,se taie apoi fasii egale,pe fiecare fasie pe mijloc,se pun una langa alta boabe de struguri
peste boabe se presara zahar brun,apoi se aduna marginile aluatului peste boabe,sigiland bine,astfel se formeaza un rulou si se pune ruloul in tava rotunda de tarta unsa cu unt sau ulei;in continuarea primului rulou se pune al doi-lea si tot asa pana se termina si tava este plina
Se unge deasupra cu galbenus batut cu 1lingura cu lapte,se presara nuca si la cuptor 30min
Dupa ce s-a racit putin,se scoate placinta pe un platou,se taie si se serveste.




  

0

Melci pufosi cu branza

Cum vad ceva cu un super aspect,vreau si eu!! cum sunt acei copii care se tavalesc pe jos atunci cand vor o jucarie,nu e cazul meu doar am facut o comparatie!
Asa mi s-a intamplat cand o prietena draga mie pe nume BRANDUSA ALUCULESEI,a postat pe FB o  placinta cu branza;am facut si eu multe placinte cu branza,dar ce vedeam acolo,din start mi-am spus ca trebuie facuta pentru ca avea un aspect super pufos si da,asa a fost,a ramas pufoasa si a doua zi fara sa fie acoperita cu ceva,multumesc draga mea!!!
AVEM NEVOIE DE:
Nu am folosit intocmai ingredientele din reteta,pentru ca din motive de sanatate am pus masina de paine sa framante,dar rezultatul a fost acelas.
ALUAT:
1kg faina
2oua
1pahar(200ml) cu lapte cald
1pahar cu iaurt
1pachet de unt topit si racit
1plic drojdie uscata
1lingurita cu sare
2linguri zahar
UMPLUTURA:
1kg branza de vaci
4oua
3linguri zahar
1lingurita sare
50g stafide
20ml rom
esenta de vanilie
CUM SE PROCEDEAZA:
Am pus in cuva masinii laptele,iaurt,ouale batute,untul topit si sare,apoi faina cernuta,drojdia si am pornit programul de framantare
 In acest timp,am pus stafidele intr-un bol acoperite cu rom
iar dupa se au absorbit o mare parte din rom,le-am adaugat la amestecul de branza si restul ingredientelor de la umplutura
Dupa ce s-a oprit programul de la masina,am rasturnat aluatul intr-un castron,
jumatate din el l-am facut sul si am taiat 7 bucati egale
Fiecare bucata am intins foaie rotunda,am pus cate o lingura cu branza,dupa ce am intins branza pe foaie,am rulat apoi am facut un melc si l-am pus in cratita magica si tot asa pana s-au terminat
I-am lasat sa mai creasca putin apoi i-am uns cu ou batut
 si la cuptor la foc moderat 40min
Dupa ce s-a racit putin,am rasturnat pe un platou
si nu am rezistat tentatiei sa nu rup,chiar daca m-a fript!
Senzationala a fost si va spun ca doar aceasta reteta de placinta va ramane pentru mine;Multumesc inca odata draga mea prietena!!






 

0

Guguluf cu nutella

Am un borcan cu nutella,eu nu consum asa ceva asa ca l-am impartit in doua,jumate a intrat aici iar jumate la o alta reteta.
Am dat-o in bara si cu aceasta reteta,de fapt nu cu reteta ci cu forma de copt;nu am apreciat ca am prea mult aluat si forma e mica,mi-a curs in cuptor aproape tot aluatul cu nutella!!!!!hmm,asta e s-a dus tot aspectul dupa care eu personal tanjesc!!poate cu alta ocazie!
AVEM NEVOIE DE:
5oua
1cana cu zahar
1/2lamaie
125ml ulei
13/4cana cu faina
1plic praf de copt
150ml lapte
nutella
CUM SE PROCEDEAZA:
Albusurile batute spuma tare cu un praf de sare,zeama de lamaie si jumatate din zahar,
galbenusurile frecate cu restul de zahar,ulei cate putin mixand energic,apoi coaja de lamaie,lapte cate putin,
faina amestecata cu praful de copt
 dupa omogenizare,jumatate din albus,se amesteca usor cu miscari verticale,apoi restul.
Se imparte in doua aluatul si intr-una se incorporeaza 3linguri de nutella
In forma de guguluf unsa si tapetata cu faina se rastoarna aluatul alb,deasupra aluatul cu nutella,se trece cu o furculita prin tot aluatul pentru a capata aspectul de tigru ceea ce eu nu am facut,
apoi se lasa la cuptor 40min la foc mic
Dupa ce s-a racit si prajitura se desprinde de margini,se rastoarna pe un platou
se pune deasupra un sos de orice vreti sau aveti,eu am tot felul de topinguri,printre care si Creme anglaise pentru astfel de ocazii.

Se taie si se serveste.


 


0

Mic dejun

Stand intr-o zi cu gandurile mele,mi-am amintit ca in copilarie,chiar si adolescenta foarte des mancam asa ceva,chiar imi faceam singura dar va spun sincer ca rosiile tot de gradina,ouale tot de tara, gustul nu a fost ca acela pe care-l stiu!!!s-a mancat pana la urma ca a fost bun dar uite asa ne pierdem si gustul copilariei,pana la urma ne vom pierde si traditiile pentru ca nu mai sunt cum erau odata,eu cel putin am simtit asta de mult!!
AVEM NEVOIE DE:
3oua
4rosii
2catei de usturoi
3linguri ulei
sare
piper
putin busuioc uscat
CUM SE PROCEDEAZA:
In tigaia cu ulei pui rosiile cubulete si usturoiul marunt,dupa ce s-a format un sos condimentezi cu sare,piper,putin busuioc uscat
Spargi ouale in acest sos
iar cand albusul a inceput sa se albeasca,amesteci totul cu o lingura
Servesti cu paine prajita alaturi un pahar de sirop rece.



 
 

2

Gem de prune

Pentru ca nici fetele mele nici ginerii si bineinteles nici nepoatele nu mananca gem in general vorbind,daca se vad bucati de fructe,m-am obisnuit ca toate retetele mele de gem,indiferent de fruct,sa pe pasez cu blenderul.
Tot asa am facut si acest gem si sincer vorbind si mie-mi place mai mult asa!
AVEM NEVOIE DE:
2kg prune
800g zahar
1lamaie
CUM SE PROCEDEAZA:
Eu nu le dau de la inceput prin masina de tocat,pentru ca tot mai gasesti cate o coaja ici,colo,asa ca folosesc metoda mea.
Prunele spalate,cu samburii scosi,se pun in vasul de dulceata impreuna cu zahar si se lasa pe foc amestecand,pana se topeste zaharul si prunele sunt fierte;
Se da vasul deoparte si se paseaza direct in vas cu blenderul vertical pana rezulta o pasta omogena

Se pune din nou pe foc si se fierbe pana se leaga bine,facand bineinteles testul
Daca intr-o farfurie pui o lingura cu gem lasata la frigider este bine legata,atunci se poate stoarce zeama de lamaie iar dupa cateva clocote se opreste focul.
Se pune gemul fierbinte in borcane curate,se infileteaza bine capacele,se tin rasturnate 20min
apoi se intorc,se eticheteaza si se depoziteaza la camara.



  

0

Tarta cu vanilie banane si jeleu de lime

Am reusit in sfarsit sa fac aceasta tarta cu reteta de la prietena noastra virtuala Tania Kiswani din Iordania dar si cu jeleul de lime pe care-l am tot de la ea.
M-am chinuit putin pentru ca nu-mi permiteam sa gresesc chiar daca mai am si alte plicuri de jeleu dar eu sunt cu pastratul pentru mai tarziu si cred ca nu-i un lucru rau!!
Tot nu am fost multumita de rezultat dar a doua oara,va iesi "beton"!!
AVEM NEVOIE DE:
1plic jeleu de lime
2pachete biscuiti digestivi
1plic crema pentru prajituri cu aroma de vanilie(eu am folosit praf de budinca)
1plic intaritor pentru frisca
3-4banane mari
1lamaie
CUM SE PROCEDEAZA:
Bananele curatate si taiate pe lung,le pui intr-o forma in asa fel,incat sa fie acoperite toate golurile apoi le stropesti cu zeama de lamaie,acoperi cu biscuiti apoi lasi deoparte
Pregatesti jeleul dupa instructiunile de pe plic,eu pentru siguranta,am adaugat si o foaie de gelatina dizolvata pe bain-marie
apoi am turnat cu grija jumatate din cantitate peste biscuiti sa patrunda si la banane
si se lasa la frigider pana se intareste.
In acest timp pregatesti gudinca dupa instructiunile de pe plic,cand este aproape gata dai vasul deoparte si incorporezi gelatina hidratata,amesteci bine pana se dizolva iar dupa ce s-a racit,o intinzi peste biscuiti,nivelezi suprafata,acoperi cu biscuitii ramasi,torni cu grija restul de jeleu deasupra si lasi la frigider cateva ore sau pana a doua zi
Treci un cutit in jurul tartei apoi rastorni pe un platou,ornezi cu felii de lime si banana,tai si servesti.


 Pentru varianta roaneasca pentru cine doreste sa incerce reteta,folositi 2plicuri de Tort-Gelee incolor pregatit dupa instructiuni,si adaugi esenta de lamaie,2-3picaturi de colorant alimentar verde si 2-3foi de gelatina iar in continuare reteta e aceeasi;a,uitam...sa folositi crema pentru prajituri si intaritorul de frisca nu budinca.






0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme