Vinete gratinate

Cred ca v-ati obisnuit cu mine ca tot ce vad,vreau si eu!!asa s-a intamplat cu reteta asta,am vazut-o la o prietena draga mie Cerasela Zaharie,nu a fost complicata si cum aveam toate ingredientele m-am pus pe treaba.
A iesit super buna,ne-a placut mult!te pup Cerasela!!
AVEM NEVOIE DE:
1vanata
2catei de usturoi
100g cascaval
branza frantuzeasca cu mucegai
rosii cherry fara coaja
2linguri ulei de masline
piper
cimbru
oregano
CUM SE PROCEDEAZA:
Vanata spalata,uscata,taiata cubulete,pudrata cu sare,o rumenesti in ulei apoi opresti focul si 
adaugi usturoiul taiat marunt,cascavalul cubulete

 amesteci repede sa nu se topeasca,apoi imparti compozitia in vase mici unse cu ulei
deasupra presari oregano,cimbru si piper apoi cubulete de branza cu mucegai si rosii care au fost oparite in prealabil si curatate de coaja
lasi la cuptor 20min,cat se topesc cascavalul si branza si se imbina toate gusturile si aromele,apoi servesti imediat cu paine prajita.
Un deliciu!



0

Cutia misterelor luna Octombrie

In urma cu ceva timp,Cerasela Badr El-Din,a initiat aceasta provocare culinara numita Cutia misterelor,provocare care mie personal imi place mult pentru ca este pe bune o provocare pentru mine,pentru ca imi testez cunostintele,imaginatia cu aceasta ocazie;pacat ca unele fete nu participa regulat dar,ma rog fiecare face ce vrea!!
Cerasela ne-a dat cateva ingrediente cu care trebuie sa facem o creatie impreuna cu ingredientul din cutie dar si cu alte ingrediente propuse de gazda.
In fiecare luna este gazda cate o fata inscrisa in grup si ea mai adauga cate ceva la lista de ingrediente si in plus ingredientul secret din cutie!pentru fetele noi inscrise,sper ca m-am facut inteleasa.In aceasta luna de toamna eu sunt gazda si daca tot este toamna,ce fruct bun,aromat,"cu puf galben ca de pui"avem??
Da,ati ghicit,este GUTUIA cu care muuulte se pot pregati!
INGREDIENTELE PROPUSE DE CERASELA
-apa
grasimi vegetale sau animala
zahar,miere,alti indulcitori
faina
amidon
sare
condimente prafuri,lichide,sosuri
otet,toate tipurile
mustar
maioneza
ketchup
verdeturi
pastai de vanilie
arome pentru prajituri
zahar vanilat
gelatina
conservanti
coloranti alimentari
agenti de crestere
INGREDIENTELE PROPUSE DE GAZDA(adica eu)  
oua
toate branzeturile
toate lactatele
orez sau alte paste
lamai,portocale,
nuci,alune si alte seminte
biscuiti
rahat
cacao
apa de flori de portocal(o aroma care se potriveste perfect cu gutuia)
carne de pui si bineinteles
GUTUIA
Din ingredientele date,aproape ca v-am dat o reteta pe care vreau s-o fac eu dar daca ghiciti,voi face alta ceva.
Succes doamnelor si sa fiti inspirate!
 
  
0

Weekend cu spor parada lunii Septembrie

Am ajuns si la sfarsit de luna!
Cu toate dezamagirile mele,ma straduiesc sa scriu chiar daca nu-mi vin cuvintele!!Cand am facut alegerea de pe blog,am crezut ca voi avea o avalansa de retete,pentru ca am ales ce a fost mai simplu si usor de pregatit, pentru ca am constientizat faptul ca a venit toamna peste noi si avem multe conserve de facut, dar m-am inselat! cat de frumos a fost la inceput cand Stefania Anastasiu a initiat acest grup,la fiecare sfarsit de saptamana erau cate 2-3retete iar parada era foarte frumoasa cu multe retete alese de gazda, din diferite categorii;acum s-a pierdut din acel entuziasm si nu stiu de ce!! 
Dar in concluzie,adunate toate,am fost si sunt foarte multumita!!ce ma faceam daca nu aveam acum ce sa postez????
Se stie de cand lumea si pamantul ca "prietenul la nevoie se cunoaste",cam asa s-a intamplat cu prietena mea Sidy,alias Sidonia Toncean care m-a onorat cu prezenta nu cu o reteta ci cu doua;multumesc draga mea si ma inclin!
A ales sa pregateasca Conopida cu ciuperci smantana si carnati fript 
si                            Ficatei cu legume
Elena Bite,a facut o mancarica de fasole pastai cu usturoi dar abia dupa ce am spus ca noi mancam cu mamaliguta ar fi vrut si ea;nu-i nimic draga mea,inca se mai gasesc pastai si poti repeta sa-ti faci pofta cu mamaliguta!
                            Mancare cu fasole pastai si usturoi
 
Margareta Cismasiu,o alta prietena draga mie s-a hotarit sa pregateasca o delicioasa placinta;eu am facut aceasta combinatie pentru ca nu-mi place mirosul de bostan si m-am gandit ca daca amestec cu mere parfumate,voi obtine ceva pe gustul meu iar acum ma bucur ca am facut si alte persoane sa indrageasca combinatia mea
                            Placinta cu mere si dovleac
Laura Maria Din,a sosit si ma bucur tare mult,ea pregatind un delicios 
                             Sufleu de cascaval
Mie la momentul cand am facut acest sufleu mi-a placut foarte mult,sper sa fi fost si pe placut tau draga Laura.
Ei dar pana la urma,trebuia sa uit eu pe cineva!!!nimeni alta decat
Monica Horoiu,care mi-e tare draga si chiar mi-ar fi parut rau daca nu ar fi raspuns;s-a intamplat pentru ca a fost prima,chiar la inceput de luna si am omis sa-i salvez reteta.inca o data toate scuzele mele!
Monica a pregatit o reteta foarte buna,ma bucur ca a ales asa ceva
                           Paste cu sos picant de vinete 
 M-am uitat,m-am tot uitat dupa "sefa"noastra Stefania Anastasiu si nimic,pana intr-un tarziu,dar niciodata nu e prea tarziu,cand vine si draga de ea cu o reteta
care se numeste  Snitel italian din piept de pui 
 Multumesc frumos draga mea!!
Nu mai speram,pe bune nu mai speram ca cineva sa vina si dupa predarea materialului cum se spune,dar am ajuns la concluzia ca mai sunt oameni de cuvant,mai exista seriozitate si tare nu as vrea sa fiu dezamagita pe viitor!
Cristina Iuliana Pana,pentru ca despre ea e vorba,mi-a facut o surpriza placuta venind cu reteta dupa "inchiderea pravaliei",ceea ce m-a bucurat fiind destul de suparata!!Multumesc Crisule drag si nu voi uita gestul!!
A pregatit o budinca de sezon si anume Budinca de dovlecei 
  
Vin si eu Iancu Lubita cu o super reteta care o recomand tuturor
                          Gratar de legume gratinat 
 
Astea fiind zise si vazute,eu va multumesc foarte mult pentru faptul ca m-ati onorat cu prezenta voastra,va multumesc pentru faptul ca macar mi-ati rasfoit blogul,va imbratisez virtual si poate cine stie,ne vom mai intalni si luna viitoare!
 
 
   


 
6

Chec cu nuca

Am facut acest chec cu ceva timp in urma,deci este expirat cum ar spune prietenele mele,dar nu l-am postat aici pentru ca nu mi-a placut finalul,nu stiu ce am facut ca mi s-a lasat la mijloc.
Am zis ca-l mai repet dar intre timp mi s-a terminat nuca si pana apare nuca noua,mai dureaza.
AVEM NEVOIE DE:
5oua
1cana cu zahar
1cana faina
6linguri ulei
1lingurita praf de copt
1lingura cacao
coaja si zeama de la 1lamaie
esenta de rom
miez de nuca
CUM SE PROCEDEAZA:
Albusurile batute spuma cu un praf de sare si zahar;
galbenusurile frecate cu ulei cate putin ca la maioneza,se adauga praful de copt dizolvat in zeama de lamaie,aromele,faina,se amesteca totul bine apoi se incorporeaza usor cate putin albus

In tava cu hartie de copt se pune jumatate din aluat,restul se amesteca cu cacao si se pune deasupra;se presara din belsug nuca taiata cu cutitul
apoi se lasa la cuptor la foc mic 40min
Dupa ce s-a racit,se scoate din tava,se taie si se serveste


  

0

Clafoutis cu mure

Imi place foarte mult acest desert frantuzesc si de cate ori gasesc fructe mici,doar la clafoutis ma gandesc.
AVEM NEVOIE DE:
250g mure
4oua
400ml lapte
100g faina
1lingura zahar
1lingurita unt
CUM SE PROCEDEAZA:
Se unge cu unt forma de tarta,se pun murele spalate si scurse,
apoi deasupra se rastoarna incet amestecul de oua batute cu un praf de sare,zahar,faina,vanilie iar la sfarsit laptele
Se lasa la cuptor 30min
iar dupa ce s-a racit putin(mie imi place calda s-o mananc),se taie si se serveste.




 
0

Pui cu smantana si conopida

Cu aceasta reteta am participat la un concurs de creativitate; am avut ceva emotii pana am vazut-o in farfurie dar la degustare,am primit nota maxima!!
Bravo Lulu!!(adica eu hihi!!)
AVEM NEVOIE DE:
1piept de pui
1conopida mica
500g ardei grasi rosii copti
100ml vin alb
400ml smantana lichida
20ml ulei
1ceapa
sare
piper alb
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pun ardeiii la copt pe o tabla
conopida desfacuta in buchetele se opareste cateva minute in apa cu putina sare
In cratita cu ulei se caleste ceapa taiata marunt impreuna cu pieptul taiat julien si conopida
Dupa 5min se adauga vinul,se lasa la fiert cateva minute pana se evapora alcoolul,apoi se adauga 1cana cu supa de pui pregatita dintr-un cub Maggi
Dupa ce a scazut si carnea este fiarta,se adauga 2ardei copti, curatati de coaja,cotoare,seminte si taiati in suvite
se amesteca totul iar dupa 2-3min se adauga smantana,se potriveste de gust si se lasa la foc mic pana se ingroasa sosul.
Se serveste pe farfurie alaturi de restul de ardei copt stropit cu putin otet si paine prajita.





  

0

Budinca de dovlecei

O mancare usoara,gustoasa,ce poate fi consumata si la cina dar si la micul dejun sau drept aperitiv.
AVEM NEVOIE DE:
500g dovlecei
1ceapa
120g faina
2catei de usturoi
100g sunca de curcan
100g cascaval ras
4oua
4linguri pesmet
1legatura de marar
50g smantana
sare
piper
cimbru
CUM SE PROCEDEAZA:
Dovleceiii curatati de coaja,rasi,bine storsi de zeama,se amesteca cu cascavalul ras,ceapa si marar tocate marunt,usturoi pisat,sunca taiata cubulete si ouale batute separat
 Dupa omogenizare,se incorporeaza apoi pesmetul,faina,smantana sare,piper si putin cimbru
Compozitia nu trebuie sa fie prea moale,in caz contrar se mai adauga putin pesmet,apoi se rastoarna in tava cu hartie de copt si se lasa la cuptor 40min.
Sfatul meu e ca sa aveti o tava de copt intinsa ca sa fie suficient de coapta la interior
Dupa ce s-a racit,se rastoarna pe platou,se taie si se serveste.

 
 

1

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme