Pui cu smantana si conopida

Cu aceasta reteta am participat la un concurs de creativitate; am avut ceva emotii pana am vazut-o in farfurie dar la degustare,am primit nota maxima!!
Bravo Lulu!!(adica eu hihi!!)
AVEM NEVOIE DE:
1piept de pui
1conopida mica
500g ardei grasi rosii copti
100ml vin alb
400ml smantana lichida
20ml ulei
1ceapa
sare
piper alb
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pun ardeiii la copt pe o tabla
conopida desfacuta in buchetele se opareste cateva minute in apa cu putina sare
In cratita cu ulei se caleste ceapa taiata marunt impreuna cu pieptul taiat julien si conopida
Dupa 5min se adauga vinul,se lasa la fiert cateva minute pana se evapora alcoolul,apoi se adauga 1cana cu supa de pui pregatita dintr-un cub Maggi
Dupa ce a scazut si carnea este fiarta,se adauga 2ardei copti, curatati de coaja,cotoare,seminte si taiati in suvite
se amesteca totul iar dupa 2-3min se adauga smantana,se potriveste de gust si se lasa la foc mic pana se ingroasa sosul.
Se serveste pe farfurie alaturi de restul de ardei copt stropit cu putin otet si paine prajita.





  

0

Budinca de dovlecei

O mancare usoara,gustoasa,ce poate fi consumata si la cina dar si la micul dejun sau drept aperitiv.
AVEM NEVOIE DE:
500g dovlecei
1ceapa
120g faina
2catei de usturoi
100g sunca de curcan
100g cascaval ras
4oua
4linguri pesmet
1legatura de marar
50g smantana
sare
piper
cimbru
CUM SE PROCEDEAZA:
Dovleceiii curatati de coaja,rasi,bine storsi de zeama,se amesteca cu cascavalul ras,ceapa si marar tocate marunt,usturoi pisat,sunca taiata cubulete si ouale batute separat
 Dupa omogenizare,se incorporeaza apoi pesmetul,faina,smantana sare,piper si putin cimbru
Compozitia nu trebuie sa fie prea moale,in caz contrar se mai adauga putin pesmet,apoi se rastoarna in tava cu hartie de copt si se lasa la cuptor 40min.
Sfatul meu e ca sa aveti o tava de copt intinsa ca sa fie suficient de coapta la interior
Dupa ce s-a racit,se rastoarna pe platou,se taie si se serveste.

 
 

1

Guguluf cu nuci pecan si sirop de artar

O alta reteta a Nigellei,pentru ca in depozitul meu aveam aceste nuci,siropul de artar primit de curand la un premiu,am facut guguluful.
Rezultatul a fost unul foarte bun si cu o aroma deosebita,fara sa-i pun eu nimic decat scortisoara de la umplutura.
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
300g faina
1lingurita praf de copt
1lingurita bicarbonat
125g unt moale
150g zahar
2oua
175g smantana fermentata
 UMPLUTURA:
75g faina
30g unt moale
1lingurita scortisoara
150g nuci pecan
75ml sirop de artar
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se amesteca cu furculita nucile taiate cu cutitul,unt,faina,scortisoara si siropul de artar iar dupa omogenizare,se lasa deoparte.

Se amesteca intr-un castron faina cu praf de copt si bicarbonat,apoi se face o crema fina din unt,zahar si oua adaugate pe rand mixand energic dupa fiecare,se inglobeaza cate o lingura cu faina iar la sfarsit smantana
 Compozitia nu trebuie sa fie moale,trebuie sa se tina de tel,in caz contrar,se mai adauga o lingura de faina.
In forma unsa cu unt,se pune cu lingura mai mult de jumatate din aluat,se ridica aluatul pe peretii formei si in jurul tubului din mijloc,astfel formand un sant;
se pune apoi cu grija cu lingura umplutura apoi se acopera cu restul de aluat tragand in jos de pe pereti,se niveleaza suprafata
si se lasa la cuptor 40min.
Dupa ce s-a racit in forma
se rastoarna pe un platou,se pudreaza cu zahar,se taie si se serveste.




 

0

Ardei umpluti cu varza

Este prima data cand fac asa ceva,de aceea am pus intr-un borcan mic sa-i testez gustul.
AVEM NEVOIE DE:
1kg ardei gras
2kg varza
500g morcov
1conopida
1radacina de telina cu frunze
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Varza tocata marunt,morcovul curatat si ras,o felie de telina de asemenea,frunzele de la 2-3crengute spalate si taiate marunt,1lingura cu sare,se amesteca totul bine apoi se lasa deoparte
Conopida desfacuta in buchetele se tine 5min in apa rece apoi se scoate pe o farfurie
iar ardeiii curatati de cotoare,seminte si spalati
se umplu ardeiii cu amestecul de varza,se pun capace din frunze de telina,se aseaza in borcan iar in golurile ramase,se pun buchetelele de conopida
Se fierbe apa cu sare,1l de apa-1lingura cu sare,se pune in borcan fierbinte,se pune capacul si se lasa la camara.
Luna viitoare,va spun rezultatul!
Da rezultatul este unul excelent,varza nu este sarata,se poate manca(musca) cu ardei cu tot sau scoti varza din ardei si o faci salata cu putin ulei iar ardeiii pot fi folositi la umplut de post sau cu carne.
Eu borcanul l-am desfacut abia in primavara in Martie pentru ca nu era Costel in tara si nu am gasit pe nimeni care sa-mi desfaca capacul,asa ca fie ce-o fi,mi-am zis si l-am lasat acolo!!!
Ei bine nu s-a intamplat nimic,nu s-au stricat,nu s-au muiat,au fost super buni!!









0

Gratar de legume gratinate

Aveam de la gradina multe legume si ce sa mai fac,ce sa mai fac??as fi vrut sa fac un gratar dar alaturi sa fie si un pieptisor dar cum nu-l aveam,zic hai sa le gratinez!bun a fost,foarte bun!!
AVEM NEVOIE DE:
1vanata
1dovlecel
200g ciuperci
2rosii
100g mozzarella
200g cascaval
2catei de usturoi
1lingura unt
2linguri zeama de lamaie
sare
piper
4linguri ulei de masline
CUM SE PROCEDEAZA:
Vanata si dovlecelul spalate,uscate,cu capetele taiate,se taie rondele nu prea subtiri 
apoi se pun intr-un castron si se amesteca cu sare,piper,ulei de masline si zeama de lamaie,si se lasa deoparte 5-10min.
 Dupa acest timp se pun pe gratarul de Tefal incins,iar dupa ce sunt gata se pun pe o farfurie
Ciupercile curatate daca e cazul,feliate,se pun si ele pe gratar
Intr-un vas termorezistent uns cu unt,se pun intercalate pe doua randuri,rondele de vanata taiate in doua pentru ca ele sunt mai mari decate restul legumelor,apoi cate doua rondele de dovlecel,doua de ciuperci,care sunt mici,1felie de mozzarella,1-2rondele de rosie
dupa ce s-au terminat,se presara deasupra sare,piper,usturoiul pisat si cascavalul ras din belsug
Se lasa la cuptor25-30min apoi se serveste imediat.




 
 

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme