Painici cu nuca

Tot la Provocarea Alinei Strumfi Bucatar,am facut aceasta paine cu nuca,doar ca eu le-am facut painici mici pentru ca asteptam copiii din Italia dar spre rusinea mea,nu au mai ramas pentru ca au fost putine si bune,mai ales calde!!
AVEM NEVOIE DE:
500g faina
1ou
2linguri zahar
1cana cu lapte cald
1plic praf de copt sau drojdie
1cana miez de nuca taiat marunt

CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se amesteca toate ingredientele,daca e prea moale se poate adauga faina apoi se lasa deoparte sa se odihneasca acoperit 30min.
Eu am pus nuca dupa acest timp de odihna.
Dupa omogenizare,se rup bucati egale din aluat,se modeleaza in palme,se pun pe hartie de copt in tava
Se lasa deoparte sa mai creasca apoi se ung cu galbenus amestecat cu 1lingura lapte si se tin la cuptor 50min la foc mic
Mmmm,nu va imaginati ce miros era in bucatarie!!
Se pot manca cum doreste fiecare,dar nu cred ca ar rezista cineva la una calda!!



 

0

Crap banatean

Sa mai pregatesc ceva si de pe alte meleaguri din tara noastra.
Va spun ca este o reteta cu un gust extraordinar de bun!

AVEM NEVOIE DE:
1crap(fileuri sau rondele)
1kg cartofi
200g smantana fermentata
2rosii
2ardei kapia
1lingura boia de ardei iute sau dulce
5linguri ulei
4catei de usturoi
sare
piper
cimbru condimente de la Kotanyi
patrunjel
CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele curatat,portionat,spalat,pudrat cu sare,se lasa deoparte.
Cartofii curatati,taiati cubulete,spalati,se calesc in ulei,se adauga ardeiii taiati fasii,se adauga apoi putina apa si se lasa la fiert15min.
Dupa acest timp,se adauga smantana
sare,piper,putin cimbru,patrunjelul tocan marunt,boia si usturoiul pisat
Dupa omogenizare,se rastoarna intr-un vas termorezistent
deasupra se pune pestele,felii de rosii si se lasa la cuptor 30-40min.
Se serveste imediat!





 
 

0

Chiftelute cu ciuperci de padure

De cate ori imi aducea Costel ciuperci de padure,refuzam sa le gatesc pentru ca nu am incredere in persoanele care le culeg dar de aceasta data,mi-am calcat pe inima,am facut aceste chiftelute dar sa nu credeti ca am mancat calde asa cum imi place mie,nuuuu!!! i-am dat lui Costel pe o farfurie,cu rosii si-l urmaream;daca am vazut ca nu i se intampla nimic,am inceput sa mananc si eu hihihi!!! ce sotie iubitoare sunt!!!!! nu???
Lasand gluma la oparte,ca sunt ciuperci de padure sau nu,chiftelutele sunt foarte,foarte gustoase!
AVEM NEVOIE DE:
600g ciuperci
1ceapa
1cana cu pesmet
1capatana de usturoi
2oua
verdeata
sare
piper
cimbru
3linguri ulei de masline
ulei pentru prajit
CUM SE PROCEDEAZA:
Ciupercile curatate,spalate de pamant,tocate marunt,se pun in tigaia cu ulei de masline impreuna cu ceapa tocata marunt;dupa ce a scazut apa din ele,se da deoparte iar dupa ce s-au racit se adauga sare,piper,putin cimbru,usturoi pisat,ouale batute,verdeata taiata marunt,se amesteca totul bine,se formeaza chiftelute trecute prin pesmet apoi se prajesc in ulei incins

dupa ce s-au rumenit,se scot pe hartie de bucatarie,apoi se servesc fiecare cum doreste


0

Grisine cu morcov

O alta reteta pentru Provocarea Strumfi Alina Bucatar;fata asta e romanca,casatorita in Grecia si are niste retete grecesti tare delicioase.
AVEM NEVOIE DE:
500g faina
1plic praf de copt
1cana ulei
1cana vin alb
2morcovi mari rasi fin
sare
seminte de chimen
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se amesteca bine toate ingredientele
daca e nevoie se mai adauga faina iar dupa 10min de odihna,se rup bucatele egale din aluat,se ruleaza subtire,se pun pe hartie de copt in tava
deasupra se presara seminte de chimen si la cuptor 30min
Se pot manca cu o cana cu lapte,lapte batut sau simple,se pot da copiilor la scoala.






0

Peste cu fructe de cactus si sos de avocado

Cu fructe de cactus am gatit pentru prima data in Franta dar acolo au fost scoici Saint Jaque;ce sa va spun, o reteta BESTIALA!!! am scris cu litere mari sa intelegeti cat de buna a fost.
Acum le-am gasit din nou si pentru ca a trebuit sa gatesc  pentru o Provocare,m-am pus pe creat!
Rezultatul a fost unul super bun,doar ca fructele au fost cam trecute si predominau prea mult semintele!
AVEM NEVOIE DE:
4fructe de cactus
4fileuri de pastrav
1avocado
2lamai
100ml smantana lichida
50g unt
sare
piper alb
CUM SE PROCEDEAZA:
Fileurile condimentate cu sare si piper,se rumenesc in unt, se stoarce 1/2lamaie peste ele,se mai lasa cateva secunde apoi se scot pe farfurie.
Fructele de cactus curatate de coaja(cum se curata merele dar atentie mare pentru ca au tepi foarte fini care intra in piele,asa ca neaparat sa aveti manusi),taiate in jumatati,se prajesc in untul ramas 
Pulpa de avocado se pune in blender impreuna cu zeama de lamaie dupa gust,sare,piper,si smantana iar dupa procesare se potriveste de gust si se rastoarna intr-un bol
Farfuria se monteaza;
se pun 2,3 sau 4jumatati de fruct,deasupra peste iar peste peste sos de avocado
si alaturi un bol cu sos pentru cine mai doreste si felii de lamaie.
A fost wow si atat!!


 
 
 


0

Snitele fragede de pui

Sunt inscrisa la o alta Provocare culinara(ce-mi plac provocarile!!),pe blogul
STRUMFI ALINA BUCATAR
Aceasta provocare este la fel ca Provocarea Weekend cu spor, la fel trebuie sa gatim o retete impusa de aceasta data, nu aleasa iar provocarea este saptamanal.
Daca am fost plecata nu am avut timp sa scriu retetele dar Alina m-a inteles!
Nici poza nu are aspectul dorit,pentru ca le-am facut,le-am pus la pachet si am plecat!!
AVEM NEVOIE DE:
piept de pui
2oua
2linguri coniac
sare
piper alb
oregano
cimbru
2-3catei de usturoi
1cana cu faina
1cana cu persmet
ulei pentru prajit
CUM SE PROCEDEAZA:
Pieptul dezosat,fara piele,feliat,(eu l-am taiat in bucatele mai mici),frecate bucatile cu usturoi bine pisat,condimentat cu sare,piper,se lasa deoparte 10min.
Intr-un bol se bat ouale,se adauga putina sare,piper alb,1lingurita cu oregano,coniacul,putin cimbru iar in alte doua castroane se pune faina si pesmetul
Se trece carnea prin faina,oua,pesmet apoi se pune la prajit in ulei incins
Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti,se scot pe hartie de bucatarie apoi se servesc fiecare cum doreste.
Este o reteta noua pentru mine,au fost foarte bune,multumesc Alina!

  
 
 
0

Ciuperci cu smantana

Am cateva retete pe blog,dar reteta lui Liviu(ginerele)m-a dat gata cu gustul ei;mananci de nu te mai opresti si nu e cine stie ce mare secret,gustul il da usturoiul pus la calitul ciupercilor si uleiul de masline;ce-i drept eu niciodata nu am facut asa dar de acum schimb metoda, pentru ca este buna rau!!

AVEM NEVOIE DE:
2kg ciuperci
20ml ulei de masline
1capatana mica de usturoi 
500g smantana fermentata
1lingura faina
sare
piper alb
CUM SE PROCEDEAZA:
Ciupercile curatate daca e cazul,spalate sub jet de apa rece,feliate,se calesc in vasul cu ulei si usturoi pisat;dupa ce s-a evaporat apa din ele,se adauga apa cat sa le cuprinda si se lasa pe foc 30min
In acest timp se rastoarna smantana intr-un castron,se adauga faina,se amesteca bine cu un tel
apoi incet se rastoarna peste ciuperci amestecand,se mai lasa cateva minute,se condimenteaza apoi se opreste focul si se serveste cu paine prajita sau mamaliguta.


  


0

Pastrama de ied

Au fost fetele cu Costel si Liviu la tara sa se plimbe cu caruta cu cal si cu ce au venit de acolo....cu un ied!!!
Na Lulule,acum ai o gramada de treaba zic!!norocul meu a fost ca deja era transat,eu doar l-am dezosat,am pus la pungute si la congelator,am lasat doar carnea pentru pastrama.
As fi facut si ciorba si putin drob cu maruntaie dar nu mananca ei asa ceva, mai aveam si alte idei care urmeaza sa le pregatesc mai tarziu, dar s-au multumit doar cu pastrama!A fost bine si asa pentru ca tot s-a consumat.
A fost pregatita jumatate pe gratar,jumatate la tava!
AVEM NEVOIE DE:
2pulpe de ied dezosate
sare grunjoasa
1capatana mare de usturoi
1lingura fulgi de ardei iute rosu
1cana vin rosu
1ceapa mare
condimente de la KOTANYI
piper negru
boia de ardei dulce
cimbru
rozmarin
20ml ulei de masline
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pune intr-un vas cu capac carnea si restul ingredientelor:1lingura cu sare,ceapa taiata julien,1lingurita cu fulgi de ardei
1lingura boia,1lingurita cimbru,1/2lingurita rozmarin,usturoiul pisat,vin,ulei,apoi se amesteca bine sa se fixeze bine condimentele pe carne,se pune capacul si la frigider 4zile,timp in care zilnic se amesteca carnea.
Dupa aceste zile,fiecare pregateste dupa cum doreste;eu am decis sa pregatesc si la gratar si la tava,a doua varianta fiind bestiala cum imi place mie sa spun!!
Aici e gratarul
Pe farfurie cu cartofi prajiti si muraturi,cum altfel!!
Aici am pus carnea intr-un vas de yena cu tot cu sosul care s-a lasat prin marinare,am pus si 1cana cu apa sau jumatate apa,jumatate vin si la cuptor 30-40min,timp in care se intoarce carnea.
S-a servit cu piure de cartofi si ardei umpluti cu varza(acum am desfacut borcanul)
Sa va fie cu folos reteta!







 

2

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme