Compot de cirese

A venit Costel cu prima recolta de cirese si toata ziua am stat in bucatarie pentru ca trebuiau facute si pentru ca mai aveam si alte treburi,asa ca m-am tinut de ele cu dulceata,cu gem,mi-a mai adus si zmeura,vai de capul meu ce a fost!! la un moment dat ma blocasem si nu mai stiam ce am de facut dar pana la urma am iesit cu bine!!
AVEM NEVOIE DE:
Nu voi trece cantitatile,pentru ca fiecare face cu cate fructe are iar reteta de compot e cea mai simpla reteta;deci avem nevoie de:
cirese
zahar

cine doreste poate adauga diverse arome,dupa cum se observa eu nu am pus nici arome,nici conservant!!!
CUM SE PROCEDEAZA:
Ciresele spalate,se pun in borcane curate si pentru ca sa stim cantitatea de apa,umpli borcanele cu apa,rastorni apa intr-o oala,pui in plus 1/2cana cu apa,apoi in apa eu am pus cate 3linguri de zahar pentru un borcan de 800ml dar fiecare pune cat crede si cat de dulce se mananca in familie.
Eu am facut 12borcane,deci am pus 36linguri cu zahar si am lasat oala pe foc
Dupa ce zaharul s-a topit,nu e nevoie ca apa sa fiarba,am pus siropul in borcane,am infiletat bine capacele apoi le-am pus intr-o oala mare pe fundul careia am pus un prosop,am adaugat apa pana la capac dar chiar daca trece peste capac nu se intampla nimic si se fierb 30min din momentul in care incepe apa sa clocoteasca.
Se lasa tot in oala sa se raceasca apoi se scot borcanele si se tin pe capace 15-20min
iar dupa acest timp,se depoziteaza la camara
Cu multi ani in urma,foloseam la toate conservele aspirina dar de ceva timp,mai precis de doi ani,am observat ca nici aspirina nu mai e ce era,ramanea intreaga,nici la fiert nu se topea si de atunci, m-am hotarat sa nu mai pun nimic(am mers pe barba mea cum se spune) si slava Domnului niciodata nu am patit ca sa am probleme cu ceva!





 
 

0

Piept la gratar cu legume

Nu m-am simtit prea bine si nici pofta de mancare nu am avut,asa ca mi-am facut un gratar din piept de pui,poate-mi vine pofta mancand!!
AVEM NEVOIE DE:
1piept de pui
1punga cu legume mexicane
condimente pentru gratar
sare
piper
1lingura zeama de lamaie
2linguri ulei de masline
1lingurita unt
CUM SE PROCEDEAZA:
Pieptul dezosat,feliat,se pune intr-un bol,se pudreaza cu sare,piper,condimente pentru gratar,se amesteca bine apoi se adauga zeama de lamaie,uleiul de masline,se amesteca din nou,se acopera si se lasa la frigider cateva ore sau pana a doua zi
Intr-un vas cu unt se pun legumele nedezghetate,se lasa pe foc cu capac,se adauga 1ceasca cu apa,iar cand a scazut si legumele sunt fierte,se condimenteaza si se opreste focul.
Se pune carnea pe gratar,se tine cate 1-2min pe ambele parti apoi se pun pe o farfurie
Pe farfurie sau platou,se pun legume intr-un inel de inox,alaturi piept la gratar apoi se serveste.



0

Tortellini cu pesto si parmezan

Imi plac mult pastele,de aceea de cate ori am ocazia,le fac cu orice si in toate felurile!!
AVEM NEVOIE DE:
1punga cu tortellini
3linguri sos pesto
parmezan
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-o oala cu apa si sare pusa pe foc,se adauga pastele in momentul cand fierbe apa si se lasa 3-4min,se scurg pastele,se pun intr-un vas termorezistent,se amesteca cu pesto
deasupra se presara din belsug parmezan
iar la cuptor se lasa 15-20min
se servesc imediat,dar si reci sunt gustoase!

missgrey.ro
0

Chec cu fructe tropicale

Am facut acest chec cu fructe tropicale,conserva de la SunFood,e putin ratat pentru ca tocmai ma sunase Mihaela mea,m-am luat cu vorba si l-am rumenit putin mai mult!

AVEM NEVOIE DE:
3oua
1pahar cu zahar
100g unt
1pahar cu iaurt
1plicuri zahar vanilat
1lingurita praf de copt
1lingurita bicarbonat
2pahare cu faina
fructe
CUM SE PROCEDEAZA:
Se bat bine,bine ouale cu un praf de sare si zahar,se adauga untul moale (nu topit),se amesteca energic,apoi se adauga iaurtul,zaharul vanilat,bicarbonatul stins iar la final faina cu praful de copt
Se rastoarna in tava cu hartie de copt,deasupra se pun fructe
si la cuptor se lasa 40min
Dupa ce s-a racit se scoate pe un platou,se pudreaza cu zahar
se taie si se serveste!

0

Pizza2

Mi-a fost pofta de pizza si cum am avut in frigider toate ingredientele necesare am rezolvat-o imediat!
AVEM NEVOIE DE:
1aluat de pizza
branzeturi frantuzesti-Brie,frantuzeasca de capra
200g cascaval
1ceasca sos de rosii
1borcan de ciuperci
muschi tiganesc
ketchup
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pune aluatul in tava de la aragaz pe hartie de copt,se aduna marginile spre interior  apoi se pune deasupra sos de rosii,se intinde pe toata suprafata cu o lingura,apoi muschiul taiat cubulete ,
ciupercile bine scurse,cubulete de branza
deasupra cascaval ras din belsug si la cuptor se lasa 20min,depinde de cuptor
Se taie si se serveste imediat cu ketchup deasupra.
Un deliciu!
Cam des mi se face pofta de pizza si cum am in permanenta cel putin un pachet de aluat de pizza in congelator si diferite resturi ce urmeaza a fi puse deasupra,nu dureaza mult pana e gata.
Am facut de multe ori dar fiind aproape identice,nu am mai pus poze,doar una si gata😅😅
2018

 
0

Prajitura cu piersici umplute

Imi plac foarte mult provocarile culinare,de aceea am raspuns la provocarea organizata de SUN FOOD,impreuna cu talentata bloggerita ANGELICA NISTOR.
Deci,particip la concursul @SunFood #retetaSunFood
Cand am intrat in acest joc,am uitat ca la noi in Galati nu se gasesc astfel de produse si nu numai SunFood,am avut nevoie alta data si de alte branduri dar tot nu am gasit,ceea ce ma enerveaza foarte tare;nu-mi pot imagina cum acesti patroni de mari magazine,nu sunt interesati si de altfel de produse!!
In concluzie,am fost nevoita sa ma descurc cu o singura cutie pe care o pastram(pentru sufletul meu!!),dar in acest caz a trebuit sa modific si cantitatile la ingrediente,nu a fost greu,m-am descurcat zic eu ca binisor!Abia cand eram in toiul pregatirii,mi-am adus aminte ca SunFood are si magazin online dar eu daca nu  comand nimic de pe net,mi-am dat seama tarziu!
Cantitatile la ingrediente sunt conform retetei originale
AVEM NEVOIE DE:
ALUAT:
500g faina
200g unt
1plic praf de copt
1ou
100g zahar
coaja rasa de lamaie
putina smantana
UMPLUTURA:
3cutii compot de piersici SunFood
200g nuca macinata
1borcan piure de mere
150g zahar
esenta de vanilie
SIROP:
zeama de la compot
100g zahar
IN PLUS:
100g miez de nuca taiat cu cutitul
2-3linguri cu gris
CUM SE PROCEDEAZA:
Pentru aluat se pun toate ingredientele intr-un castron,mai putin smantana,se amesteca bine cu mana iar dupa omogenizare,se adauga treptat cate putina smantana,pana rezulta un aluat elastic
Se imparte aluatul in doua sfere,fiecare se pune in folie alimentara si se lasa la frigider 30min.
In acest timp,pentru ca nici piure de mere nu am gasit sa cumpar,mi-am amintit ca-i faceam nepotelei cand era micuta,zilnic astfel de piure de mere,asa ca am curatat 4mere de coaja si seminte,le-am taiat cubulete,le-am pus intr-un vas la fiert cu 3linguri zahar si apa cat sa le cuprinda
Dupa ce au fiert bine,le-am strecurat,apa am pastrat-o pentru siropul de la final iar merele le-am pasat cu blenderul vertical si astfel am obtinut borcanul cu piure de mere!
Pentru umplutura se amesteca nuca cu zahar,esenta de vanilie si piureul de mere
Se strecoara compotul
se lasa sa se scurga bine iar in acest timp,se scoate o sfera de aluat,se intinde o foaie si se pune in tava pe toata suprafata apoi se presara deasupra putin gris(punctele care sa vad in aluat,este coaja rasa de lamaie verde)
Se ia cate o jumatate de piersica,se umple cu nuca,se acopera cu alta jumatate de piersica,se preseaza usor,apoi se pun in tava
iar in locurile libere dintre ele,se pun nuci taiate.
Se scoate a doua sfera de aluat,se intinde o foaie,se pune in tava deasupra piersicilor,se sigileaza bine partile laterale,apoi se preseaza usor cu mana aluatul intre randurile de piersici
Mie mi-a fost teama sa nu se rupa aluatul, nu am presat mai mult intre piersici,de aceea la copt,aluatul si-a revenit
Tava se tine la cuptor 40min,la foc mediu
In acest timp,se pune intr-un vas pe foc zeama de la compot,eu am pus si zeama de la mere,un baton de scortisoara,zaharul iar dupa ce a scazut si s-a ingrosat,se da vasul deoparte
Dupa ce prajitura este gata,se scoate din cuptor,imediat se unge cu pensula cu siropul facut apoi se lasa la cuptor sa se caramelizeze
Dupa ce s-a racit,se taie si se serveste;nu am pudrat-o cu zahar pentru ca nu am avut,dar a fost destul de dulce,este adevarat ca aspectul lasa de dorit dar am fost prea stresata, ca doar aveam ce pune deasupra!!!










     
 




0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme